casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.312 items

   

Michael Idehall
Prophecies Of The Storm
Dark Ambient - Industrial
22/12/2018 : Michael Idehall - Prophecies Of The Storm
Ant-Zen  Ant-Zen
22/12/2018, Dimi Brands

U kon hier al verschillende keren kennismaken met de “seancetronica” van Michael Idehall. Toch geen idee wat je bij deze term verwachten kan, helpen we je graag een handje.

Elementen uit dark ambient gekoppeld aan death industrial is een korte omschrijving die de muziek van Idehall simpelweg omschrijft.

Voor ons vallen op het zeer sterke (een van onze favorieten uit zijn omvangrijke oeuvre) Prophecies Of The Storm alle puzzelstukjes netjes op zijn plaats, en spreken we zelfs van een bescheiden meesterwerkje.

Met stevige elektronica, apocalyptische deuntjes die hypnotiserend maar ook krachtig zijn en subliminale songstructuren knutselt Idehall 9 nummers lang - je zou het bij deze termen niet verwachten - zijn waarschijnlijk meest toegankelijke album tot nu toe.

Al zullen velen deze stelling met een korrel zout moeten nemen, maar wil je je verdiepen in deze boeiende artiest, dan is Prophecies Of The Storm een gedroomd startpunt.

‘Gordian Knot’ is een nummer dat u gehoord moet hebben, en indien u liefhebber bent van het Cold Meat Industry label in het algemeen, en van In Slaughter Natives en Coph Nia in het bijzonder, dan is Michael Idehall geheid ook iets voor u!

U kon reeds lezen in het interview dat ik onlangs had met Coph Nia dat het hoogst onwaarschijnlijk is dat we nog een nieuw album van deze zeer fijne CMI act mogen verwachten.

Reden te meer om het werk van Idehall in de armen te sluiten, want zeker veel songs op Prophecies Of The Storm bevinden zich in soortgelijk vaarwater. Overtuig uzelf hiervan en luister maar eens naar ‘Bear Nemesis’.

“The Infernal Picasso” is de bijnaam van Idehall, alleen omwille daarvan zou u al nieuwsgierig moeten zijn naar de klanken die deze meester schildert.

Michael Idehall

Dimi Brands
22/12/2018

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 03/08/2020 : Goethes Erben: tijd voor een nieuw album!

Corona legt veel stil, maar Oswald Henke krijg je niet zomaar klein. Sinds juli 2020 kon je regelmatig op de facebookpagina van Goethes Erben fragmenten van hun repetities bijwonen. Volledig Corona-proof werd er geknutseld aan nieuw materiaal. Het resultaat hiervan heet ‘Flüchtige Küsse’ en is vanaf september te koop! ...

lees meer...
NIEUWS 22/07/2020 : Nieuwe Evanescence-video 'The Game Is Over' nu online.

De Amerikaanse rockband Evanescence heeft zojuist de video van de albumtrack 'The Game Is Over' online gezet, afkomstig van het eerste studio-album in negen jaar, getiteld 'The Bitter Truth'. Afgelopen woensdag kwam deze song al als 2e single uit. Volgend jaar september (2021 dus) geeft de band vijf shows in de Benelux, samen ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : The Cure belooft het beste album ooit!

Mocht u zich afvragen hoe het zit met het nieuwe album van The Cure dat reeds voor eind vorig jaar, begin dit jaar werd aangekondigd, wel er is eindelijk nog eens nieuws. Van de twee of zelfs drie albums die oorspronkelijk werden beloofd is niet meteen sprake meer. Bij monde van Roger O’ Donnel, de man achter de toetsen wordt het nieuwe ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : Online vertier; release the bats!

Zo, nu het einde van de wereld schoorvoetend als covid19 - ik stond erbij en keer er naar - op ons afkomt kunnen we virtueel elke vierde vrijdag terecht bij de "release the bats show" en dit tot de wereld weer normaal wordt of gewoon ophoudt te bestaan. Gothic en death rock recht uit Amerika (Californië) tot in je huiskamer, ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : Gratis avant! Records compilatie!

Nu u geniet van uw wel verdiend verlof hoort daar uiteraard een passend muziekje bij. Dark Entries wil u hierbij graag attenderen op de gratis compilatie “Year Of The Mask” van het Avant! Label. Een leuke portie underground uit eigen stal die je beslist eens moet gehoord hebben! Om het u niet al te moeilijk te maken heb ik hierbij ...