casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.967 items

   

Michael Idehall
Prophecies Of The Storm
Dark Ambient - Industrial
22/12/2018 : Michael Idehall - Prophecies Of The Storm
Ant-Zen  Ant-Zen
22/12/2018, Dimi Brands

U kon hier al verschillende keren kennismaken met de “seancetronica” van Michael Idehall. Toch geen idee wat je bij deze term verwachten kan, helpen we je graag een handje.

Elementen uit dark ambient gekoppeld aan death industrial is een korte omschrijving die de muziek van Idehall simpelweg omschrijft.

Voor ons vallen op het zeer sterke (een van onze favorieten uit zijn omvangrijke oeuvre) Prophecies Of The Storm alle puzzelstukjes netjes op zijn plaats, en spreken we zelfs van een bescheiden meesterwerkje.

Met stevige elektronica, apocalyptische deuntjes die hypnotiserend maar ook krachtig zijn en subliminale songstructuren knutselt Idehall 9 nummers lang - je zou het bij deze termen niet verwachten - zijn waarschijnlijk meest toegankelijke album tot nu toe.

Al zullen velen deze stelling met een korrel zout moeten nemen, maar wil je je verdiepen in deze boeiende artiest, dan is Prophecies Of The Storm een gedroomd startpunt.

‘Gordian Knot’ is een nummer dat u gehoord moet hebben, en indien u liefhebber bent van het Cold Meat Industry label in het algemeen, en van In Slaughter Natives en Coph Nia in het bijzonder, dan is Michael Idehall geheid ook iets voor u!

U kon reeds lezen in het interview dat ik onlangs had met Coph Nia dat het hoogst onwaarschijnlijk is dat we nog een nieuw album van deze zeer fijne CMI act mogen verwachten.

Reden te meer om het werk van Idehall in de armen te sluiten, want zeker veel songs op Prophecies Of The Storm bevinden zich in soortgelijk vaarwater. Overtuig uzelf hiervan en luister maar eens naar ‘Bear Nemesis’.

“The Infernal Picasso” is de bijnaam van Idehall, alleen omwille daarvan zou u al nieuwsgierig moeten zijn naar de klanken die deze meester schildert.

Michael Idehall

Dimi Brands
22/12/2018

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 24/01/2022 : Mildreda scoort in de cinema!

Het dark electro project van Oostendenaar Jan De Wulf is met de clip van “Liaisons Dangereuses” (welke u uiteraard hieronder vindt) zomaar even geselecteerd door het Brusselse festival van de onafhankelijke film en wel in de categorie “The Rabbit Holes”. Een categorie waarin kortfilms worden opgenomen met een surreëel ...

lees meer...
NIEUWS 22/01/2022 : Lacrimosa: Celebrate The Darkness

Leven is lijden. Het is een oude boeddhistische wijsheid die ook Lacrimosa zich eigen gemaakt heeft. Neen, het leven is niet altijd prettig, en houdt ook pijn en teleurstelling in. Maar aangezien we daar toch niets aan kunnen doen, vatten we het beter goed op. Meer zelfs: laten we de duisternis in ons leven vieren. Daar komt de boodschap van ...

lees meer...
NIEUWS 22/01/2022 : Nieuwe Terra Relicta-compilatie: Call Me Darkness

Dark Entries mag dan al het grootste Nederlandstalige gothzine zijn, we zijn op geen enkele manier het enige interessante gothzine. Hebt u al gehoord van onze Sloveense collega's van Terra Relicta? Zij doen het in het Engels. Hun website is zeer aanbevelenswaardig, vooral daar ze niet enkel besprekingen en interviews doen, maar ook een ...

lees meer...
NIEUWS 22/01/2022 : 400ste Dag des oordeels

Kunt u geloven dat we al 399 Dagen des oordeels hebben gekend? Met De dag des oordeels bedoelen we natuurlijk het radioprogramma van onze collega Danny Quetin, die elke maandagavond tussen 22 en 24u de beste post-punk, gothic en electro uitzendt op Radio Benelux. Dat staat gelijk aan 8 jaar hard labeur, en voor aflevering 400 heeft Danny dan ...

lees meer...
NIEUWS 21/01/2022 : Nieuw live audio-document 'Kvitravn –First Flight of the White Raven' van Wardruna

Een jaar na de release van zijn meest recente studio-album 'Kvitravn' (en als opmaat naar de komende live data), presenteert Nordic/dark folk/ambient band Wardruna zijn live-document 'Kvitravn –First Flight of the White Raven'. Dit is een luxe release op 2CD en op digitale formaten waaronder het originele studioalbum ...