casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.306 items

   

Merzbow/Askew
Level
Experimental - Noise
19/09/2015 : Merzbow/Askew - Level
Rustblade  Rustblade
19/09/2015, Dimi Brands

Een nieuwe Merzbow, we hebben het tellen ondertussen allang opgegeven, want deze koning van de Japanoise brengt met de regelmaat van een hele klokkenwinkel platen uit en heeft ondertussen al meer dan 400 (!!) releases achter zijn naam staan.

Tegenstanders zullen opperen dat dat in dit genre niet moeilijk is, om zo een portie lawaai op een schijfje te zwieren.

Indien u tot dit soort behoort, stop dan al maar met lezen.

Na twee minuten is het namelijk al van dat, en krijgen we van de Japanse grootmeester bakken herrie over ons heen geschud, we ondergaan het met alle plezier. ‘Karasuuri’ is het auditieve equivalent van een brutale ass-fuck, ongeoefende oortjes smeren zich dus best al in met een flinke dosis vaseline, want dit scheurt en schuurt dat het een lieve lust is.

16 minuten heerlijke Japanoise, van het soort zoals we kennen van op Akita's magnum opus 1930; we lusten het graag (en rauw!)

Een nieuwe Merzbow, dat doet er ons tevens aan denken dat het weer tijd is voor onze jaarlijkse controle bij de tandarts, waarvoor dank, waarde Masami Akita.

De B-kant van deze split is voorbehouden voor Askew, dat bestaat uit Jeff Smith (o.a. Hate Dept.) en Justin Bennett (laatstgenoemde was ook al actief bij uiteenlopende acts als Skinny Puppy, My Life With The Thrill Kill Kult en Pigface, om er maar enkele te noemen.)

Askew werd opgericht door verschillende artiesten binnen Rustblade die het vrije experiment hoog in het vaandel dragen, en daarbij gebruik maken van analoge instrumenten.

Askew gaat meer voor de subtiele aanpak, anders dan Merzbow die je meteen platdrukt tegen een wall of noise, kiest Askew 2 tracks lang (samen goed voor een twintigtal minuten) voor een spacy klanktapijt en is, de filosofie achter dit project indachtig, meer experimenteel georiënteerd.

Deze split LP is trouwens de eerste in een reeks op stapel staande split-concept LP's, dus wij zijn alvast razend benieuwd met welke combinaties Rustblade ons in de toekomst nog zal blij maken.

Wij raden aan om eerst de B-kant op te leggen, om in die hoedanigheid warm te lopen voor de aggressie waarmee de A-kant je murw zal slaan.

Merzbow

Askew

Dimi Brands
19/09/2015

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 03/08/2020 : Goethes Erben: tijd voor een nieuw album!

Corona legt veel stil, maar Oswald Henke krijg je niet zomaar klein. Sinds juli 2020 kon je regelmatig op de facebookpagina van Goethes Erben fragmenten van hun repetities bijwonen. Volledig Corona-proof werd er geknutseld aan nieuw materiaal. Het resultaat hiervan heet ‘Flüchtige Küsse’ en is vanaf september te koop! ...

lees meer...
NIEUWS 22/07/2020 : Nieuwe Evanescence-video 'The Game Is Over' nu online.

De Amerikaanse rockband Evanescence heeft zojuist de video van de albumtrack 'The Game Is Over' online gezet, afkomstig van het eerste studio-album in negen jaar, getiteld 'The Bitter Truth'. Afgelopen woensdag kwam deze song al als 2e single uit. Volgend jaar september (2021 dus) geeft de band vijf shows in de Benelux, samen ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : The Cure belooft het beste album ooit!

Mocht u zich afvragen hoe het zit met het nieuwe album van The Cure dat reeds voor eind vorig jaar, begin dit jaar werd aangekondigd, wel er is eindelijk nog eens nieuws. Van de twee of zelfs drie albums die oorspronkelijk werden beloofd is niet meteen sprake meer. Bij monde van Roger O’ Donnel, de man achter de toetsen wordt het nieuwe ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : Online vertier; release the bats!

Zo, nu het einde van de wereld schoorvoetend als covid19 - ik stond erbij en keer er naar - op ons afkomt kunnen we virtueel elke vierde vrijdag terecht bij de "release the bats show" en dit tot de wereld weer normaal wordt of gewoon ophoudt te bestaan. Gothic en death rock recht uit Amerika (Californië) tot in je huiskamer, ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : Gratis avant! Records compilatie!

Nu u geniet van uw wel verdiend verlof hoort daar uiteraard een passend muziekje bij. Dark Entries wil u hierbij graag attenderen op de gratis compilatie “Year Of The Mask” van het Avant! Label. Een leuke portie underground uit eigen stal die je beslist eens moet gehoord hebben! Om het u niet al te moeilijk te maken heb ik hierbij ...