casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

9.078 items

   

Melissa Auf Der Maur
Out of our minds
Rock
29/05/2010 : Melissa Auf Der Maur - Out of our minds
Roadrunner Records  Roadrunner Records
29/05/2010, Didier Becu

Vorige maand was een pijnlijke maand voor de fans van Hole.

De lang aangekondigde comeback bleek al gauw het debacle van het jaar te worden en was al weer eens te wijten aan Courtney Love’s gedrag.

Het werd ook vlug zichtbaar dat het publiek stilaan uitgekeken was op Love’s gedrag en de (jawel) fantastische cd “Nobody’s daughter” verdween al even vlug als hij gekomen was.

Pijnlijker nog is dat ook Melissa Auf Der Maur daar de gevolgen blijkt van te dragen want de onlangs uitgebrachte cd van deze ex-Hole bassiste lijkt niemand te bereiken en zo werd België zelfs overgeslagen tijdens de Europese concerten.

Het duurde zes jaar vooraleer Melissa aan kwam draven met de opvolger van haar debuut en na een uur (want zo lang duurt deze cd) weet je dat dit een kleine pleister op de wonde is die Courtney veroorzaakt heeft.

Eigenlijk klinkt deze tweede cd een beetje meer dan haar eersteling die eigenlijk meer de richting uitging van Girlschool, maar haar tweede album blijkt vol gitzwarte pop te staan.

“Out of our minds” is een project dat samenhangt met een gelijknamige kortfilm (geregiseerd door echtgenote Tony Stone) waarin Melissa de hoofdrol speelt.

Het is moeilijk om een etiket op deze plaat te kleven maar als ik het toch zou moeten doen dan is All About Eve misschien het beste etiket.

“Meet me on the darkside” is de ultieme popgothsong waar tientallen gothgroepen liggen van te dromen, “Lead Horse” is Mogwai met gothgitaren terwijl de titeltrack nog eens de beste herinneringen aan Hole oproept.

Op deze plaat vindt u ook het lang aangekondigde duet met Glen Danzig en iedereen zal wel aan dat duet van Kylie en Nick Cave denken, tenminste wat de sfeer betreft.

Ergens had ik het gehoopt dit te kunnen schrijven, maar ik moet er zelfs niet voor liegen : Melissa Auf Der Maur heeft een plaat gemaakt waar ik (en ik hoop andere ook) veel naar zal luisteren.

Een mens mag nooit zijn helden vergeten.

www.myspace.com/aufdermaur

Didier Becu
29/05/2010

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 06/07/2022 : Suikerrock

The Sisters of Mercy komen op vrijdag 29/07/2022 naar het Bietenplein in Tienen samen met White Lies, Therapy? en De Mens.

lees meer...
NIEUWS 04/07/2022 : Leeds is gothic city!

U dacht natuurlijk aan Leipzig. Ook. Maar de stad Leeds kent een gothic rock verleden dat als historisch erfgoed moet gekoesterd (denk maar aan bands als The Sisters Of Mercy, The Rose Of Avalanche, March Violets, Salvation, Red Lorry Yellow Lorry,...) Mocht u tussen 7 en 10 juli nog vrij zijn en niks hebben gepland, ga dat horen en zien in ...

lees meer...
NIEUWS 03/07/2022 : Gothic magazine trekt er de stekker uit...

Tenminste grote bezieler en cult figuur bij onze Oosterburen Martin Sprissler besloot recent de stekker uit zijn geesteskind te trekken en biedt zijn titel aan voor overname. Een tweetal jaar geleden was er na een lange pauze sprake van een doorstart maar deze bleek niet helemaal te lopen zoals verwacht. Momenteel is Gothic Magazine 90 in ...

lees meer...
NIEUWS 02/07/2022 : Enzo Kreft met eerste clip als voorbode van het nieuwe album 'Shelter'

De naam Enzo Kreft hoeft geen introductie meer, deze oude krijger werd met de albums “Control” (2019) en “Different World” (2021) weerom ‘wereldberoemd’ in onze scene en scoorde zelfs torenhoog in de eindejaarslijstjes van menig Dark Entries schrijver. Reden, aanstekelijk electro, zowat de overtreffende ...

lees meer...
NIEUWS 02/07/2022 : The Seven Whores Of The Apocalypse, eigentijdse dark electro

De Duitse Dark Dimensions labelgroep ging het trio Chris, Tom en Jason halen in Amerika om hier bij ons hun debuut de ep “Wicked Hands” bij Scanner uit te brengen. Het geluid van deze debuut ep ligt ergens tussen een actuele Placebo Effect en een minder technoïde versie van hun landgenoten Velvet Acid Christ in hun eerste ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Crime and the City Solution @ Can't Live in a Livingroom XIV, Haacht, 11 juni 2022 - ...omdat een cultband in de living nog altijd beter is dan gewoon een avondje TV kijken...

In tussentijd is de tournee van Crime and the City Solution achter de rug en zitten ze alweer in uitvalsbasis Berlijn te broeden op een nieuw studioalbum… Ook de heruitgave van hun backcatalogue door Mute geeft ons iets extra om naar uit te kijken. Voorlopig houden we uw nieuwsgierigheid alvast warm met dit concertverslag van hun huiskamerconcert ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Zondigen op zondag; Sinner’s Day zomert - Als loonslaaf kon ik van deze editie, na veel vijven en zessen, enkel de zondag mee pikken. Gelukkig de dag die mijn goth rockend hartje sneller deed slaan.

Over de vrijdag en zaterdag kan ik hier dus helaas niets kwijt, maar ik twijfel er niet aan dat anderen dat zeker even literair in mijn plaats zullen doen. Laat deze korte review dan ook veeleer een impressie zijn dan een festivalverslag of nog de beleving van één dag. Gelukkig heb ik voor de wintereditie, onder het aloude motto; ...

lees meer...
FOTO'S : Within Temptation - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Heilung - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Amenra - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten