casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.966 items

   

MDS51
Black Disk
Power Electronics
05/10/2018 : MDS51 - Black Disk
Eigen beheer  Eigen beheer
05/10/2018, Dimi Brands

Wanneer je naar het WGT gaat ga je best een dagje vroeger dan de officiële aanvang, want traditiegetrouw worden de festiviteiten dan reeds aangevangen met een EBM Warm Up Party. Staat u echter zoals ondergetekende niet meteen te springen om de zoveelste DAF-kloon aan het werk te zien, weet dan dat er in een ander zaaltje ook plaats is gemaakt voor optredens (en een fuif die niet aan te raden is voor epileptici!) in het noise/industrial genre.

Vorig jaar zagen we daar het ons toen volstrekt onbekende MDS51, een unit van gemaskerde Duitsers die niet alleen qua look ons erg aan grootmacht Genocide Organ deed denken.

“God bless America? No, God damn America!” is de boodschap die opvalt uit de speech die zonder omwegen meteen komt binnenvallen tijdens opener ‘Propagation’.

De toon is meteen gezet, en die toon doet erg denken aan ‘Hail Amerika!’, een van de hoofdstukken uit wat voor velen gezien wordt als dé bijbel van het power electronics genre: Remember van het eerder aangehaalde Genocide Organ.

De raakvlakken met GO zijn naast thematisch ook hoorbaar aanwezig, al komt de opener van dit schattige mini cd’tje (laat ons duidelijk zijn dat we het dan hebben over het formaat) duidelijk ritmischer voor de dag. Het moet wel gezegd dat dit vlotter verteerbaar maken nogal gekunsteld uit te hoek komt, althans tijdens het desbetreffende nummer.

Aanvankelijk lijkt tijdens het sterke ‘Torn’ de focus bij power electronics te blijven, doch halverwege mengt zich ook dark electro in het debat. Deze keer met meer succes, want de spannende dreiging die beide genres met zich meedragen komt nu wel als één sterk geheel bovendrijven.

De krakende frequenties die genadeloos doorheen ‘My Way’ klinken zijn spek naar de Galakthörro bek, en wederom een kwalitatief staaltje van MDS51’s kunde.

‘Blast’ is chaotisch van aard, met in de hoofdrol een hypnotiserende klank die zich driftig rond de furieus gebrulde slogans wriemelt.

Afsluiter ‘Light’ is power electronics zoals we hem het liefst lusten: genadeloos eentonige frequenties die ook hier de gebrulde teksten van de nodige daadkracht voorzien. Een nummer dat zich kan meten met werk van Sutcliffe Jügend, en dat is een compliment.

MDS51 is te ontdekken voor fans van het onvermijdelijke Genocide Organ en Grunt, maar door zo nu en dan ook invloeden uit (dark) electro toe te laten, zorgen ze voor een vlotter verteerbaar eindproduct dan we van de gemiddelde pure power electronics gewoon zijn.

MDS51

Dimi Brands
05/10/2018

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 21/01/2022 : Nieuw live audio-document 'Kvitravn –First Flight of the White Raven' van Wardruna

Een jaar na de release van zijn meest recente studio-album 'Kvitravn' (en als opmaat naar de komende live data), presenteert Nordic/dark folk/ambient band Wardruna zijn live-document 'Kvitravn –First Flight of the White Raven'. Dit is een luxe release op 2CD en op digitale formaten waaronder het originele studioalbum ...

lees meer...
NIEUWS 21/01/2022 : Nieuwe single van Darkher

Darkher laat terug van haar horen met de single ‘Lowly Weep’. En we krijgen daarbij ook wat inkijk in een nieuw album ‘The Buried Storm’. Het debuutalbum ‘Realms’ (2016) werd door Dark Entries alvast goed onthaald! Deze nieuwe storm geeft vorm aan de duisternis die op de loer ligt aan de rand van het ...

Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$
lees meer...
NIEUWS 18/01/2022 : Het Eindejaarslijstje van Henk Vereecken (Moonchild)

ALBUM TOP 10 2021 Het tweede pandemiejaar 2021 was weer een vruchtbaar jaar aan het muzikale front en leverde een mooi internationaal Top 10 gezelschap op met ook drie Belgische acts. 1. Enzo Kreft: Different World Enzo Kreft overleefde de jaren 80 en staat nog steeds (of liever: weer) aan het wave front. Minimal wave uit Mechelen ...

lees meer...
NIEUWS 17/01/2022 : Dirk Da Davo brengt Kings Of Fools uit

Dirk Da Davo heeft een naam die onuitwisbaar tot het einde der tijden zal gelinkt worden aan The Neon Judgement. Dat sentiment der veler jeugd is al even opgehouden met bestaan. Laat Da Davo er vooral niet de man naar zijn om bij ondertussen vergrendelde pakken te blijven zitten. Met Neon Electronics al even in een uitgebreide bezetting, geheel ...

lees meer...
NIEUWS 04/01/2022 : Het eindejaarslijstje van Danny Quetin

Het eindejaarslijstje van Danny Quetin 2021. Het jaar waar zowat iedereen naar uit keek. Een jaar waar normaal weer normaal mocht zijn. Op enkele opflakkeringen na was het meer van hetzelfde. Tante Mie deed aan gezinsuitbreiding en legde de wereld andermaal het zwijgen op. 2021. Het jaar waarin de zomer eentje was van De Zondvloed. ...