casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.718 items

   

Maschinenkrieger KR52
Stroke Unit
Industrial - Power Noise
07/02/2021 : Maschinenkrieger KR52 - Stroke Unit
HANDS  HANDS
07/02/2021, Dimi Brands

Vrij toevallig was ik getuige van de eerste stapjes van Maschinenkrieger KR52 vs. Disraptor (een hele mondvol) op de muzikale kaart.

Het moet ergens begin 2000 geweest zijn toen bij het magazine Sonic Seducer naar jaarlijkse gewoonte een extra cd zat met daarop alle deelnemers van de “Battle Of The Bands” die datzelfde magazine uitschreef.

Het stevige beukwerk dat Maschinenkrieger KR52 vs. Disraptor tijdens het nummer getiteld ‘Respiration’ tentoonspreidde viel bij ondergetekende destijds in goede aarde en maakte het tot een naam om in de gaten te houden.

Uit curiositeit ben ik nog eens op zoek gegaan naar het betreffende schijfje om te zien wie nog meedong naar die prijs. Zo kwam ik te weten dat we spreken over het jaar 2003 (time flies) en zagen we nog enkele namen die later bij HANDS zouden terechtkomen zoals Greyhound en S.K.E.T.. Ook het Belgische The Dawn Visitors zagen we terug bij de kandidaten, wie kent hen nog?

Wie uiteindelijk de hoofdvogel heeft afgeschoten zijn we niet te weten gekomen, maar de diagonale blik over de 50 deelnemers stelde ons wel in staat om de blijvers van de eendagsvliegen te onderscheiden.

Maschinenkrieger KR52 vs. Disraptor behoorde dus duidelijk tot de eerste categorie. Alhoewel, die Disraptor is niet meer in het verhaal te bespeuren. Maar daarover straks meer.

Na een eerste in eigen beheer uitgebrachte cdr (Chronicle Of A Transmutation) in datzelfde jaar 2003 werd het duo vijf jaar later opgepikt door het grote HANDS label, toch wel het hoogste streven wanneer je een artiest bent die bezig is met powernoise ofte ritmische industrial.

In de loop van 10 jaar werden hier vier albums uitgebracht en nu is het dus tijd voor nummer 5, deze keer zonder de alliantie van Disraptor, die het muzikaal voor bekeken heeft gehouden.

Een echte strijder blijft echter doorgaan, dus wie vreesde dat het reduceren tot 50% ook zijn gevolgen zou hebben voor de meedogenloze rhythm ‘n’ noise terreur waarmee beide heren door de jaren bekend werden mag op beide oren slapen.

Alhoewel, met deze Maschinenkrieger achter de knoppen zal er van slapen niet veel in huis komen. Inspiratie voor dit album kwam van, hoe kan het ook anders, medische noodsituaties, dodelijke zonden, optische wanen, virussen,...

Hoewel dus ook zonder Disraptor veel bij het oude gebleven is, maakt Rico Weber (dat is de man die schuilgaat achter de Maschinenkrieger noemer) bewust een update van zijn typische geluid wat resulteert in een eigentijdse blauwdruk voor het genre.

Liefhebbers van typisch klinkend, old school HANDS materiaal zullen enorm veel plezier beleven aan nummers als ‘Gluttony’ of ‘Ocean’. Een nummer als ‘Halo’ of het titelnummer van dit album kiezen dan weer voor een minder voor de hand liggende route, wat de nieuwsgierigheid naar toekomstig materiaal van Maschinenkrieger KR52 alleen maar prikkelt.

Hoe dan ook uiterst effectief materiaal voor een Forms Of HANDS dansvloer te doen vollopen, we hopen vurig dat dit snel terug werkelijkheid mag worden.

Maschinenkrieger KR52

Dimi Brands
07/02/2021

HomeContactSitemap
Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$$$$
lees meer...
NIEUWS 06/04/2021 : La Merde lost eerste teaser voor nieuwe album La Vie en Noir.

In Gent worden terug de degens gekruist... wie een beetje op de hoogte is van groepen en de symbolen die ze gebruiken weet dat we het dan hebben over La Merde, het duo dat er aardig in slaagt om de neofolk-vlam in eigen land brandende te houden. Dit resulteerde reeds in 3 zeer goed ontvangen cassettes die ze in eigen beheer uitbrachten. ...

lees meer...
NIEUWS 01/04/2021 : Corona treft Leichtmatrose ...

Andreas Stitz, de anders zo energierijke zanger van het Duitse folk/chanson gezelschap Leichtmatrose heeft zijn gevecht met corona goed doorstaan. Dat het een diepe indruk op hem heeft nagelaten, bewijst deze videoboodschap . Hier bij Dark Entries wensen we hem alvast een verder spoedig herstel toe. Leichtmatrose

lees meer...
NIEUWS 29/03/2021 : Digitale rereleases voor cult act Ghosting

Bij Dark Dimensions verschijnen twee cult albums opnieuw: “Romantic Death”(1993) en “Lips Like Red”(1995) van de Duitse gothic cult formatie Ghosting. Ghosting was een groep rond frontman Sascha Tayefeh die in 1989 te Koblenz werd opgericht. Ook bij ons surfte de groep mee op de hernieuwde belangstelling in het gothic ...

lees meer...
NIEUWS 29/03/2021 : Nieuwe digitale ep voor You Life On Hold

Your Life On Hold verwacht een hete zomer maar wil tot het zover is het vuur brandende houden. Dat doen John Wolf en de zijnen met een nieuwe digitale ep "Imprisoned" die komende vrijdag, 2 april, op alle gangbare digitale platformen staat te verschijnen. 1 April was een beetje lullig geweest, vandaar. Op de ep “Imprisoned” ...

lees meer...
NIEUWS 25/03/2021 : Gφnόl Yarası: Liana met pijn in het hart.

Liana, oftewel de samensmelting tussen de zussen Lia en Lena wisten met hun vorige singles het hart van Dark Entries reeds te beroeren. Met hun Turks/Armeense roots die ze niet schromen om in hun elektronische, dromerige muziek te verwerken, mikken ze met hun nieuwste single weer, en deze keer ook vrij letterlijk, richting de hartstreek. ‘Gönül ...

lees meer...
INTERVIEW : THE IMAGINARY SUITCASE - Het grootste deel van mijn leven heb ik me gedragen zoals ik dacht dat ze wilden dat ik me gedroeg. En dat is oplichterij.

The Imaginary Suitcase – het soloproject van Laurent Leemans – heeft weer een nieuw epos uitgebracht: ‘The gods gave you victory today only to make your final defeat more bitter’. Dat is een hele mond vol en ook een heel pessimistisch citaat (van een Romeinse veldheer na een verloren veldslag tegen de Kelten), twee ...