casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.399 items

   

Martin Rev
Stigmata
Neoklassiek
18/08/2010 : Martin Rev - Stigmata
Blast First Petite
18/08/2010, Didier Becu

Dankzij de gulheid van collega Jan mocht ondergetekende kennis maken met het nieuwe werk van Martin Rev en “Stigmata” is het soort van release dat je met open mond achterlaat want dit is klassieke muziek, mijnheer!

Maar goed, laten we misschien starten bij het begin en vertellen wie deze Martin Rev eigenlijk is.

In 1971 richtte deze New Yorker samen met Alan Vega het baanbrekende Suicide op en ook al is dat duo bij het grote publiek bijna volslagen onbekend toch gelden zij als het schoolvoorbeeld voor diverse artiesten.

Deze bewondering hoor je bij het nieuw hip-hopfenomeen M.I.A tot een Dirk Ivens die hier enkele weken geleden het album van Suicide uit 1977 uitriep als beste lp ooit.

Ondanks het muzikaal belang dat maar niet genoeg onderstreept kan worden verliep de carriere van dit duo alles behalve op wieletjes waarbij de twee eindigden met elk een solocarriere die niet meer is dan een zwakke schaduw van wat ooit het geniale is geweest.

Martin Rev mag op de hoes van zijn nieuwste cd er wel uitzien als één van de meest doorleefde punks die de wereld ooit gekend heeft (en waarschijnlijk is dat ook wel zo) toch is “Stigmata” een cd geworden vol klassieke muziek.

Niet meteen het klassiek oeuvre van een Helmut Lotti, maar wel duidelijk geinspireerd door het werk van de klassieke Russen.

Enerzijds heb je het frivole Tsjaikovsky-geluid dat zelfs affiniteiten heeft met de klassieke scores uit de vroegere Disneycartoons maar er is ook het dramatische aspect dat verwijst naar Rimsky-Korsakoff en Mussorgsky.

Het is wel klassieke muziek die electronisch uitgevoerd wordt en op een paar grommetjes van Martin na, geheel instrumentaal.

Is dit nu een goede plaat? Het spreekt voor zich dat het beter zou geweest zijn moesten de twee met een wereldschokkende plaat afkomen maar we weten reeds decennia lang dat dit niet meer dan wishful thinking is.

“Stigmata” is een aangenaam tussendoortje van een genie die er zich bij neergelegd heeft om de wereld aanvaardbare platen te schenken, we zien het de Lotti nog niet te gauw doen!

www.myspace.com/martinrev

Didier Becu
18/08/2010

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 19/10/2020 : Livestream De Delvers afgelast

Gisteren nog hebben we de livestream van De Delvers aangekondigd, vandaag al moeten we met spijt aankondigen dat het optreden niet doorgaat. De oorzaak ligt uiteraard bij de coronapandemie. De Kinky Star neemt weliswaar alle mogelijke maatregelen, maar blijft redelijk klein, en De Delvers zijn met vijf. Bovendien is hun toetseniste hoogzwanger, ...

Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$$$$
lees meer...
NIEUWS 18/10/2020 : Dark Entries Night: livestream De Delvers i.s.m. Kinky Star (afgelast!)

Vervloekte corona. Door het virus hebben we al drie afleveringen van onze Dark Entries Nights moeten uitstellen. We houden die steeds in de Gentse Kinky Star, en wie deze gezellige plek kent weet dat er weinig ruimte is voor social distancing. En dus gaan er sinds maart geen concerten met publiek door, en dat zal zo nog een tijdje blijven. ...

lees meer...
NIEUWS 18/10/2020 : Psy'Aviah haalt Klara

Het is een link die u misschien niet meteen zou leggen: de electro-crossovergroep Psy'Aviah en de klassieke muziekzender Klara. Maar dan bent u nog niet op de hoogte dat Psy'Aviahs laatste - 'The Earth Keeps Spinning, Without Being Noticed' een dark ambient-cd geworden is met uitgestrekte klankvelden. Bovendien maakt Psy-Aviah-meesterbrein ...

lees meer...
NIEUWS 18/10/2020 : 'Waar komen ze vandaan?' vraagt Gert Kleinpunk

De Leuvense kleinpunktroubadour Gert brengt opnieuw een video uit, en zet daarmee zijn strijd tegen onrecht voort. In 'Waar komen ze vandaan?' gaat het over oorlog en migratie, en de link die er tussen deze twee heikele thema's is. Want oorlog brengt vluchtelingen voort, en dezelfde mensen die hier de vreemdelingen weg willen zijn ...

lees meer...
NIEUWS 14/10/2020 : No Honey From These in 't geniep.

Binnenkort verkrijgbaar op vinyl: The Twelve Secret Hometape Sessions van het Nederlandse minimal duo No Honey From These. Ja maar, zullen de aandachtige lezers opmerken, is die een paar jaar geleden niet reeds uitgebracht? Hier kan je lezen dat dit inderdaad het geval is. Aangezien we niet graag in herhaling vallen moet u dus geen bespreking ...

lees meer...
INTERVIEW : KREGEL - Ik denk dat we de zomerhit van Radio 2 niet gaan halen en ook over de Lage Landen Lijst heb ik zo mijn twijfels.

Omdat we ons bij Dark Entries niet graag uitspreken over een bepaald virus dat het hele doen en laten van de samenleving in zijn greep houdt roepen wij 2020 volmondig uit als het jaar van Kregel. Ze vieren dit jaar hun vierde verjaardag en zagen dit als het ideale moment om hun eerder opgenomen demo's voor het eerst op de grote wereld ...