casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.456 items

   

Marsheaux
A Broken Frame
Synthpop / Electropop
26/09/2015 : Marsheaux - A Broken Frame
Undo Records  Undo Records
26/09/2015, Dimi Brands

Aandachtige lezers zal het na het opmerken van de titel zeker niet ontgaan zijn: deze plaat draagt dezelfde titel als het tweede Depeche Mode-album uit 1982.

Ook de hoes ligt een beetje in het zelfde vaarwater: op de cover van de DM-plaat zagen we een vrouw koren wegmaaien, de blik naar de horizon gericht, op de hoes van deze Marsheaux staan de twee Marsheaux-meisjes in zee, de blik eveneens richting horizon.

Sommige muzikanten maken het ons recensenten, soms wel erg makkelijk. Zo ook deze Marsheaux, want behalve leentjebuur voor de titel, hebben ze besloten om de Depeche Mode plaat waarnaar gerefereerd wordt, integraal te coveren.

Marsheaux komt uit Griekenland, vroeger vooral het land van sirtaki, moussaka en Nana Mouskouri, maar recenter vooral in het nieuws vanwege de crisis die er heerst.

We zouden dit laatste dan ook kunnen doortrekken naar deze vijfde langspeler van Marsheaux, en ons afvragen of er naast die economische crisis ook een creatieve crisis heerst bij deze Grieken.

Marsheaux bestaat ondertussen 15 jaar, tijd voor een specialleke zullen ze gedacht hebben bij het inblikken van deze coverplaat, maar wij vragen ons toch oprecht af wie hier in godsnaam op zit te wachten, behalve die hard fans van Marsheaux, of fans van Depeche Mode die alles maar dan ook alles in huis willen hebben van wat maar een beetje in de buurt van hun favoriete band komt. Zelf zeggen ze een "ode te willen brengen aan het meest onderschatte album uit het synthpopgenre."

Niets mis met een (goede) cover natuurlijk, en hoewel ik geen fan ben van covers, kan ik niet ontkennen dat Marianthi Melitsi en Sophia Sarigiannidou sterke interpretaties van deze nummers brengen, zeker als je houdt van het ‘koude’ electro/synthpopgeluid van een band als Ladytron, waarmee je Marsheaux gemakkelijk mee kan vergelijken.

Een mooie vergelijking, maar het verrassingseffect op deze plaat is ver te zoeken, en wij laten ons nu eenmaal graag verrassen, gemiste kans dus. Wel moet ik zeggen dat ik nieuwsgierig geworden ben naar hun vorige albums, die wel eigen werk bevatten en ik dus ook eens zal opsnorren.

Hun versie van ‘See You’ (niet toevallig ook mijn favoriet op het Depeche Mode album) is voor mij de prijswinnaar alhier.

Wij kregen van het label de deluxe edition opgestuurd, waarvoor dank, want deze bevat nog twee extra tracks: ‘This Is Fun’ (oorspronkelijk de b-kant van single ‘See You’) met zang van James New van synthpopband Mirrors en ‘Oberkorn’ (It’s A Small Town) (oorspronkelijk b-kant van single ‘The Meaning Of Love’), en nog een extra schijfje met de extended versions van alle nummers.

Leuk voor de dj’s, maar ook niet meer dan dat. Wens je je dit album aan te schaffen, ga dan gerust voor de gewone versie, want deze deluxe edition is behalve prijzig, ook tamelijk overbodig.

Tenzij je de Griekse economie natuurlijk uit het slop wil halen, en daar gerust een centje extra voor wil uitgeven.

Marsheaux

Dimi Brands
26/09/2015

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 22/11/2020 : Welle:Erdball goes classic

Het is een eerder opmerkelijk maar ook bijzonder goed initiatief gebleken: de Gothic meets Klassik-concerten die al sinds een paar jaar in Leipzig doorgaan. Daarop worden bekende groepen uit het genre uitgenodigd om hun nummers uit te voeren, begeleid door een klassiek orkest. Grote namen als VNV Nation, Lord of the Lost, Anne Clark, Blutengel ...

lees meer...
NIEUWS 22/11/2020 : De Delvers fluisteren obsessief de nummers van Siglo XX

De Delvers eren Siglo XX. Wel, het was niet helemaal hun eigen initiatief. Bart Doumen van Into The Dark had een aantal groepen gevraagd om eens wat nummers van Siglo XX onder handen te nemen, en volgens eigen recept op te dienen. Naast De Delvers hebben ook The Arch, Struggler en Xtort zich aan de oefening geleend. De Delvers zagen het evenwel ...

lees meer...
NIEUWS 21/11/2020 : The Unquiet Grave 2020

Kent u de compilatiereeks “The Unquiet Grave” nog? Ooit vrij makkelijk in Europa verkrijgbaar maar tegenwoordig zijn producten van het Amerikaanse Cleopatra label hier bij ons zeer schaars, of omzeggens onvindbaar. Schande, want er verschijnen best nog wel leuke releases op het label. Cleopatra is ook het label van vermaarde boxen ...

lees meer...
NIEUWS 19/11/2020 : Bijbels zeemonster volgens Therion!

De trots van Zweden op het gebied van symphonic metal presenteert op 22 januari 2021 haar 17de studioalbum. U raadde het al, het gaat hier over Therion. Het nieuwe album zal ‘Leviathan’ heten, het zeemonster waarvan ook sprake in de Bijbel. Therion begon als death metal band anno 1991 met het album ‘Of Darkness …’. ...

lees meer...
NIEUWS 19/11/2020 : The Breath Of Life pakt uit met “Sparks Around Us”

The Breath Of Life, Belgisch langst meedraaiend gothic rock / heavenly voices groep zat niet stil tijdens de lockdown. Hun nieuwe album “Sparks Around Us” is een feit en dus kan de mooie stem van Isabelle Dekeyser met 11 nagelnieuwe nummers uw lockdown woonkamer weer met mooie muziekjes verfraaien. De cd is uit bij Wool E Discs ...

lees meer...
INTERVIEW : We Are Ooh People - Het was een bewuste keuze om in de schaduw te blijven en te sluimeren als een duister beest, groeiend en wachtend op de ideale biotoop om na lang broeden uit de krochten van de duisternis naar boven te kruipen.

Het zijn 5 Bruggelingen die eerder al een aantal EP’s hebben uitgebracht. En daarmee onder onze radar zijn gebleven . Een volwaardig album was nodig, en vooral de verpakking er rond, om nu wel onze aandacht te trekken. Met analoge synths en een traditioneel rock-instrumentarium hebben ze de outer space even ontvlucht om de mensheid ...

lees meer...
INTERVIEW : PSY'AVIAH & GNY - Uit teleurstellingen of crisissen borrelen soms creatieve ideeën op.

'The Earth Keeps Spinning, Without Being Noticed' is het resultaat van een merkwaardige samenwerking. GNY alias Gwenny Cooman maakt al sinds jaar en dag foto's van desolate steden en ingetogen natuur. Eerder dit jaar kon ze met haar werk exposeren onder de noemer 'Steden schuilen niet wanneer het regent'. Ze nodigde zowaar ...