casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

7.095 items

   

Marsheaux
A Broken Frame
Synthpop / Electropop
26/09/2015 : Marsheaux - A Broken Frame
Undo Records  Undo Records
26/09/2015, Dimi Brands

Aandachtige lezers zal het na het opmerken van de titel zeker niet ontgaan zijn: deze plaat draagt dezelfde titel als het tweede Depeche Mode-album uit 1982.

Ook de hoes ligt een beetje in het zelfde vaarwater: op de cover van de DM-plaat zagen we een vrouw koren wegmaaien, de blik naar de horizon gericht, op de hoes van deze Marsheaux staan de twee Marsheaux-meisjes in zee, de blik eveneens richting horizon.

Sommige muzikanten maken het ons recensenten, soms wel erg makkelijk. Zo ook deze Marsheaux, want behalve leentjebuur voor de titel, hebben ze besloten om de Depeche Mode plaat waarnaar gerefereerd wordt, integraal te coveren.

Marsheaux komt uit Griekenland, vroeger vooral het land van sirtaki, moussaka en Nana Mouskouri, maar recenter vooral in het nieuws vanwege de crisis die er heerst.

We zouden dit laatste dan ook kunnen doortrekken naar deze vijfde langspeler van Marsheaux, en ons afvragen of er naast die economische crisis ook een creatieve crisis heerst bij deze Grieken.

Marsheaux bestaat ondertussen 15 jaar, tijd voor een specialleke zullen ze gedacht hebben bij het inblikken van deze coverplaat, maar wij vragen ons toch oprecht af wie hier in godsnaam op zit te wachten, behalve die hard fans van Marsheaux, of fans van Depeche Mode die alles maar dan ook alles in huis willen hebben van wat maar een beetje in de buurt van hun favoriete band komt. Zelf zeggen ze een "ode te willen brengen aan het meest onderschatte album uit het synthpopgenre."

Niets mis met een (goede) cover natuurlijk, en hoewel ik geen fan ben van covers, kan ik niet ontkennen dat Marianthi Melitsi en Sophia Sarigiannidou sterke interpretaties van deze nummers brengen, zeker als je houdt van het ‘koude’ electro/synthpopgeluid van een band als Ladytron, waarmee je Marsheaux gemakkelijk mee kan vergelijken.

Een mooie vergelijking, maar het verrassingseffect op deze plaat is ver te zoeken, en wij laten ons nu eenmaal graag verrassen, gemiste kans dus. Wel moet ik zeggen dat ik nieuwsgierig geworden ben naar hun vorige albums, die wel eigen werk bevatten en ik dus ook eens zal opsnorren.

Hun versie van ‘See You’ (niet toevallig ook mijn favoriet op het Depeche Mode album) is voor mij de prijswinnaar alhier.

Wij kregen van het label de deluxe edition opgestuurd, waarvoor dank, want deze bevat nog twee extra tracks: ‘This Is Fun’ (oorspronkelijk de b-kant van single ‘See You’) met zang van James New van synthpopband Mirrors en ‘Oberkorn’ (It’s A Small Town) (oorspronkelijk b-kant van single ‘The Meaning Of Love’), en nog een extra schijfje met de extended versions van alle nummers.

Leuk voor de dj’s, maar ook niet meer dan dat. Wens je je dit album aan te schaffen, ga dan gerust voor de gewone versie, want deze deluxe edition is behalve prijzig, ook tamelijk overbodig.

Tenzij je de Griekse economie natuurlijk uit het slop wil halen, en daar gerust een centje extra voor wil uitgeven.

Marsheaux

Dimi Brands
26/09/2015

HomeContactSitemap
lees meer...
INTERVIEW : SIMI NAH - Schommelen tussen een ‘normale’ wereld en een ‘artistieke’ wereld was frustrerend, maar heeft ons er misschien toe gebracht om nu onze beste plaat te maken.

In schoonheid eindigen, dat wou Simi Nah met haar nieuwe cd 'La terre est noire'. Of dat gelukt is? En of! De plaat is een waar juweeltje geworden. Een donker juweeltje, dat wel, met veel verwijzingen naar de depressie, slapeloosheid, pijn, dood en zelfmoord. Dag Simi Nah. Ik wil je feliciteren voor ‘La terre est noire’, ...

lees meer...
FOTO'S : Doganov - @ Le Garage Luik door Luc Luyten, 13/10/2018

lees meer...
FOTO'S : Stin Scatzor - @ Le Garage Luik door Luc Luyten, 13/10/2018

lees meer...
NIEUWS 15/10/2018 : Eerste drie namen voor Black Easter zijn bekend.

Het jaar was nog maar net uit de startblokken, maar met het overlijden van onze goede vriend Ward De Prins hing er al meteen een pikzwarte wolk boven 2018. Ward was niet alleen een belangrijke persoon bij Peek-A-Boo, tevens organiseerde hij ook het Black Easter Festival, dat tot op heden reeds 2 maal had plaatsgevonden. Ter ere van ...

lees meer...
INTERVIEW : COPH NIA - In dit genre zijn er te veel artiesten die sombere, saaie live shows brengen.

Coph Nia gaf vorig jaar tijdens het verjaardagsfestival ter ere van 30 jaar Cold Meat Industry een verpletterend optreden dat door vele bezoekers als absoluut hoogtepunt ervaren werd. Onder deze bezoekers ook de organisatie van het Nederlandse Dwaalspoor en zij wilden maar wat graag dat de Zweed Mikael Aldén (of Aldenon Satorial ...

lees meer...
NIEUWS 13/10/2018 : Numan: de planeet zou het beter doen zonder ons

Bluedot lijkt wel een ideaal festival om Gary Numan uit te nodigen. Het festival draait rond wetenschap en is genoemd naar het blauwe puntje dat onze planeet in het universum vormt. Gary Numan heeft met 'Savage' een plaat gemaakt over hoe mensen proberen te overleven nadat de klimaatverandering alle mogelijke rampen op de mensheid ...

lees meer...
NIEUWS 13/10/2018 : Heruitgave van drie eerste Siglo XX-ep's

40 jaar Siglo XX moet gevierd worden. Met een uitzonderlijke reünietournee natuurlijk, maar ook een paar heruitgaven zullen niet misstaan. Het Leuvense Onderstroom specialiseert zich al jaren in heruitgaven van wavegrootheden en zijn uiteraard ideaal voor de klus. Zij brachten eerder de lp 'Siglo XX' uit, en brengen nu de drie ...

lees meer...
NIEUWS 13/10/2018 : Wavefest in Baroeg met Agent Side Grinder, Dive, Zanias...

Op 20 oktober kunt u in de Baroeg van Rotterdam terecht voor de vierde editie van Wavefest, en er staat heel wat moois op de affiche. Agent Side Grinder heeft een turbulente tijd gekend, met het - vriendschappelijk - vertrek van verschillende leden waaronder oorspronkelijk zanger Kristoffer Grip. De groep is nu herleid tot een trio, maar ...

lees meer...
NIEUWS 09/10/2018 : Toekomstmuziek door VNV Nation

'No Future' zongen de punkers. VNV Nation is daar niet zo zeker van... Zij wachten geduldig op de toekomst, en vragen zich af wanneer die er dan eindelijk aankomt. Dat is natuurlijk verwarrend, want elke keer je denkt dat de toekomst er eindelijk is, verandert die in heden en al even snel in verleden. Alle existentiële twijfels ...

lees meer...
FOTO'S : The Kids - @ Hertals Rock City, 22/09/2018 door Luc Luyten