casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.303 items

   

Male Bonding
Nothing Hurts
Noise - Punk - Rock
12/06/2010 : Male Bonding - Nothing Hurts
Subpop
12/06/2010, Didier Becu

Ook al heb ik nooit Nirvana echt gehaat, draait mijn maag wegens bepaalde redenen om als een band met hun vergeleken wordt.

Waarschijnlijk teveel klonen gehoord die de Studio Brusselluisteraar wel een natte droom konden bezorgen maar de echte muziekliefhebber op gekots uitnodigde.

Om onbegrijpbare redenen wordt dit trio uit London te pas en ten onpas met de grungehelden uit Seattle vergeleken terwijl er eigenlijk niks te vergelijken valt.

Als er al een gelijkenis te rappen valt dan is het dat ze een trio zijn, dat ze energiek klinken (Nirvana klonk energiek op “Bleach”) en dat ze op Subpop zitten, maar daarmee houdt elke vergelijking dan ook op.

Male Bonding zijn punk tot op het bot en een regelrechte aanval naar Arcade Fire of Animal Collective, groepen die misschien wel mooi klinken maar verdrinken in hun zelf gecreëerde neo-psychedelische geluiden..

Door die attitude is “Nothing hurts” misschien wel het vuilste plaatje van het moment geworden.

Een vuil geluid dat even direct klinkt als een echte punkplaat en niet zo ver af staat van de beginjaren van The Fall, The Ramones of Buzzcocks maar dan wel met een straaljagergeluid.

Als je daar nog wat shoegaze (My Bloody Valentine, Jesus and the Mary Chain) en rauwe noise-rock (Husker Du) bijgooit is Male Bonding misschien wel één van de meest belovende gitaargroepen van dit moment.

Onlangs waren deze Engelsen aanwezig in Brussel (als voorprogramma van Dum Dum Girls) en alhoewel het bezoek kort was, liet het sporen na.

“Nothing hurts” is de ideale middenvinger voor mensen die muziek misbruiken om door misplaatst intellectualisme boven de rest uit te groeien.

Male Bonding is back to basics en moest het 1977 zijn dan zou dit trio gedoemd zijn om ooit eens legendarisch te worden.

Niemand heeft nooit beweerd dat 1977 nooit kan terugkomen…

www.myspace.com/malebonding

Didier Becu
12/06/2010

HomeContactSitemap
Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$$$$
lees meer...
NIEUWS 03/08/2020 : Goethes Erben: tijd voor een nieuw album!

Corona legt veel stil, maar Oswald Henke krijg je niet zomaar klein. Sinds juli 2020 kon je regelmatig op de facebookpagina van Goethes Erben fragmenten van hun repetities bijwonen. Volledig Corona-proof werd er geknutseld aan nieuw materiaal. Het resultaat hiervan heet ‘Flüchtige Küsse’ en is vanaf september te koop! ...

lees meer...
NIEUWS 22/07/2020 : Nieuwe Evanescence-video 'The Game Is Over' nu online.

De Amerikaanse rockband Evanescence heeft zojuist de video van de albumtrack 'The Game Is Over' online gezet, afkomstig van het eerste studio-album in negen jaar, getiteld 'The Bitter Truth'. Afgelopen woensdag kwam deze song al als 2e single uit. Volgend jaar september (2021 dus) geeft de band vijf shows in de Benelux, samen ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : The Cure belooft het beste album ooit!

Mocht u zich afvragen hoe het zit met het nieuwe album van The Cure dat reeds voor eind vorig jaar, begin dit jaar werd aangekondigd, wel er is eindelijk nog eens nieuws. Van de twee of zelfs drie albums die oorspronkelijk werden beloofd is niet meteen sprake meer. Bij monde van Roger O’ Donnel, de man achter de toetsen wordt het nieuwe ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : Online vertier; release the bats!

Zo, nu het einde van de wereld schoorvoetend als covid19 - ik stond erbij en keer er naar - op ons afkomt kunnen we virtueel elke vierde vrijdag terecht bij de "release the bats show" en dit tot de wereld weer normaal wordt of gewoon ophoudt te bestaan. Gothic en death rock recht uit Amerika (Californië) tot in je huiskamer, ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : Gratis avant! Records compilatie!

Nu u geniet van uw wel verdiend verlof hoort daar uiteraard een passend muziekje bij. Dark Entries wil u hierbij graag attenderen op de gratis compilatie “Year Of The Mask” van het Avant! Label. Een leuke portie underground uit eigen stal die je beslist eens moet gehoord hebben! Om het u niet al te moeilijk te maken heb ik hierbij ...