casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.279 items

   

Male Bonding
Nothing Hurts
Noise - Punk - Rock
12/06/2010 : Male Bonding - Nothing Hurts
Subpop
12/06/2010, Didier Becu

Ook al heb ik nooit Nirvana echt gehaat, draait mijn maag wegens bepaalde redenen om als een band met hun vergeleken wordt.

Waarschijnlijk teveel klonen gehoord die de Studio Brusselluisteraar wel een natte droom konden bezorgen maar de echte muziekliefhebber op gekots uitnodigde.

Om onbegrijpbare redenen wordt dit trio uit London te pas en ten onpas met de grungehelden uit Seattle vergeleken terwijl er eigenlijk niks te vergelijken valt.

Als er al een gelijkenis te rappen valt dan is het dat ze een trio zijn, dat ze energiek klinken (Nirvana klonk energiek op “Bleach”) en dat ze op Subpop zitten, maar daarmee houdt elke vergelijking dan ook op.

Male Bonding zijn punk tot op het bot en een regelrechte aanval naar Arcade Fire of Animal Collective, groepen die misschien wel mooi klinken maar verdrinken in hun zelf gecreëerde neo-psychedelische geluiden..

Door die attitude is “Nothing hurts” misschien wel het vuilste plaatje van het moment geworden.

Een vuil geluid dat even direct klinkt als een echte punkplaat en niet zo ver af staat van de beginjaren van The Fall, The Ramones of Buzzcocks maar dan wel met een straaljagergeluid.

Als je daar nog wat shoegaze (My Bloody Valentine, Jesus and the Mary Chain) en rauwe noise-rock (Husker Du) bijgooit is Male Bonding misschien wel één van de meest belovende gitaargroepen van dit moment.

Onlangs waren deze Engelsen aanwezig in Brussel (als voorprogramma van Dum Dum Girls) en alhoewel het bezoek kort was, liet het sporen na.

“Nothing hurts” is de ideale middenvinger voor mensen die muziek misbruiken om door misplaatst intellectualisme boven de rest uit te groeien.

Male Bonding is back to basics en moest het 1977 zijn dan zou dit trio gedoemd zijn om ooit eens legendarisch te worden.

Niemand heeft nooit beweerd dat 1977 nooit kan terugkomen…

www.myspace.com/malebonding

Didier Becu
12/06/2010

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 05/07/2020 : “Echoes From The Bardo” kondigt zich veelbelovend aan!

U kent Your Life on Hold ondertussen vast wel, potige gothic rock van het zeetje, mysterieus ronkend tussen de golven van “Burning For The Ancient Connection” en “My Name Is Legion For We Are Many” steken de schuimkoppen van “Echoes From The Bardo” vervaarlijk op. Gothic rock fans juicht ende jubel. De 'Bardo', ...

Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$$$$
lees meer...
NIEUWS 03/07/2020 : Shining Light: Mono Inc. herneemt 'Lichtgestalt' van Lacrimosa met Tilo Wolff

Er werd ons een nieuwe samenwerking tussen Mono Inc. en Lacrimosa aangekondigd. Martin Engler van Mono Inc. en Tilo Wolff van Lacrimosa waarderen elkaars werk heel erg en zijn ook goede vrienden. Jaren geleden werkten ze al eens samen op de single 'Children Of The Dark' van Mono Inc., een nummer waaraan ook Chris Harms van Lord Of ...

lees meer...
NIEUWS 01/07/2020 : Sinners' Day wordt verlegd naar 2021

Het zit de organisatoren van W-Festival en Sinner's Day niet mee. Het W-Festival werd een eerste keer verzet van mei naar augustus, en daarna - toen duidelijk werd dat grote festivals niet meer mochten doorgaan tot minstens eind augustus - naar 2021. Maar de organisatoren lieten de zaak niet vallen. In plaats van W-Fest zou in oktober ...

lees meer...
NIEUWS 27/06/2020 : De wereld is gek geworden, volgens Jaz Coleman en Ondrej Smeykal

Het einde is nabij! Al meer dan 40 jaar verkondigt Jaz Coleman dat de wereld zijn ondergang tegemoet gaat, en hij doet op veschillende wijzen. Het meeste bekendheid geniet natuurlijk de supergroep Killing Joke, maar hij maakt ook solo symfonische muziek. Zijn laatste wapenfeit is een samenwerking met Ondrej Smeykal, een eenpersoonsdidgeridoo-orkest ...

lees meer...
NIEUWS 23/06/2020 : Nieuwe videoclip For Greater Good vandaag in première.

U kon het reeds lezen in onze uitermate lovende recensie van de EP ...Unfolds: For Greater Good is terug van weggeweest. Om dit heugelijke feit nog meer luister bij te zetten gaat vandaag de videoclip bij het nummer ‘Synchronism’ in première. In dit nummer zorgt Raya Schaduwjaagster van Dark Poem voor de vocalen, ...