casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.969 items

   

Male Bonding
Nothing Hurts
Noise - Punk - Rock
12/06/2010 : Male Bonding - Nothing Hurts
Subpop
12/06/2010, Didier Becu

Ook al heb ik nooit Nirvana echt gehaat, draait mijn maag wegens bepaalde redenen om als een band met hun vergeleken wordt.

Waarschijnlijk teveel klonen gehoord die de Studio Brusselluisteraar wel een natte droom konden bezorgen maar de echte muziekliefhebber op gekots uitnodigde.

Om onbegrijpbare redenen wordt dit trio uit London te pas en ten onpas met de grungehelden uit Seattle vergeleken terwijl er eigenlijk niks te vergelijken valt.

Als er al een gelijkenis te rappen valt dan is het dat ze een trio zijn, dat ze energiek klinken (Nirvana klonk energiek op “Bleach”) en dat ze op Subpop zitten, maar daarmee houdt elke vergelijking dan ook op.

Male Bonding zijn punk tot op het bot en een regelrechte aanval naar Arcade Fire of Animal Collective, groepen die misschien wel mooi klinken maar verdrinken in hun zelf gecreëerde neo-psychedelische geluiden..

Door die attitude is “Nothing hurts” misschien wel het vuilste plaatje van het moment geworden.

Een vuil geluid dat even direct klinkt als een echte punkplaat en niet zo ver af staat van de beginjaren van The Fall, The Ramones of Buzzcocks maar dan wel met een straaljagergeluid.

Als je daar nog wat shoegaze (My Bloody Valentine, Jesus and the Mary Chain) en rauwe noise-rock (Husker Du) bijgooit is Male Bonding misschien wel één van de meest belovende gitaargroepen van dit moment.

Onlangs waren deze Engelsen aanwezig in Brussel (als voorprogramma van Dum Dum Girls) en alhoewel het bezoek kort was, liet het sporen na.

“Nothing hurts” is de ideale middenvinger voor mensen die muziek misbruiken om door misplaatst intellectualisme boven de rest uit te groeien.

Male Bonding is back to basics en moest het 1977 zijn dan zou dit trio gedoemd zijn om ooit eens legendarisch te worden.

Niemand heeft nooit beweerd dat 1977 nooit kan terugkomen…

www.myspace.com/malebonding

Didier Becu
12/06/2010

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 27/01/2022 : Oracula Records kondigt eindelijk de nieuwe releases aan op vinyl.

Niet dat het label er zo veel aan kan doen... Op de bandcamp pagina van dit fijne Spaanse label staan al een paar maand nieuwe titels te blinken maar diegene die deze ook effectief op de fysieke drager willen kunnen binnenkort eindelijk worden bediend. Door problemen en oponthoud (iets waar wel meerdere kleinere labels mee kampen) in de perserijen ...

lees meer...
NIEUWS 26/01/2022 : Dolva Sana, nieuw en Belgisch

Het project Dolva Sana brengt koude, grimmige en minimalistische synth pop beïnvloed door new wave, krautrock, vroege synth pop en andere pioniers van de elektronische muziek. Het project, een collaboratie tussen muzikant en producer Frederic Caure (Kortrijk, België) en Jake Harding (London, VK), werd opgericht in 2021. "Hard-boiled ...

lees meer...
NIEUWS 25/01/2022 : Nieuw werk van Principe Valiente op komst

Altijd al raar gevonden dat deze Zweedse post punkers niet ietwat meer populariteit genieten. Wat mij betreft mogen ze gerust op de komende Halloween editie van Sinner’s Day staan, temeer daar eind maart, eindelijk (vier jaar na “Oceans”), een nieuw album van deze heren verschijnt dat de titel “Barricades” mee ...

lees meer...
NIEUWS 25/01/2022 : Cold Transmission zet 2022 goed in!

Over dit Duitse post punk label hebt u alvast één en ander gehoord hier bij Dark Entries, en terecht want er zitten een paar heuse pareltjes in hun catalogus. Nu pakt het label uit met een nieuwe release van het Canadese The Gathering, “Parade”, en dat zomaar na 30 jaar windstilte! The Gathering werd in 1985 geformeerd ...

lees meer...
NIEUWS 24/01/2022 : Mildreda scoort in de cinema!

Het dark electro project van Oostendenaar Jan De Wulf is met de clip van “Liaisons Dangereuses” (welke u uiteraard hieronder vindt) zomaar even geselecteerd door het Brusselse festival van de onafhankelijke film en wel in de categorie “The Rabbit Holes”. Een categorie waarin kortfilms worden opgenomen met een surreëel ...