casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

9.076 items

   

Maļa Vidal
You're The Waves
Folk - Indie - Pop
31/10/2015 : Maļa Vidal - You're The Waves
Crammed Discs
31/10/2015, Dimi Brands

Ik kan er niet aan doen, maar bij het beluisteren van dit plaatje overviel me het gevreesde ‘Spotify-syndroom’.

Wie vertrouwd is met dit muziekmedium, althans de gratis versie ervan, weet dat je om de zoveel nummers reclame krijgt voor nummers, veelal van het soort waarvoor je vriendelijk bedankt, of om reclame te maken voor een playlist van, in het geval van Maïa Vidal, vrouwelijke singer-songwriters, bijvoorbeeld.

Vidal heeft gemengd bloed door de aderen lopen, als kind van ouders met Frans-Duits-Spaanse en Japanse ouders, wat wel eens een heerlijke eclectische melting pot zou kunnen opleveren. Als blijkt dat Maïa Vidal heel erg lijkt op de Florence + (alle soortgelijke)The Machine’s van tegenwoordig, zijn we wat dat betreft toch wel een beetje teleurgesteld.

De hipheid druipt van het hoesje af en bij de redactievergadering voelde niemand zich geroepen dit plaatje te bespreken.

Het feit dat dit op het fijne Crammed Discs label uitkomt, maakte uiteindelijk dat het in mijn handen belandde.

Crammed, toch vooral bekent om zijn toch wel experimentele karakter, heeft met deze Maïa Vidal dus ook een zeer toegankelijk elfje in de catalogus.

De sprookjesachtige popliedjes zijn grotendeels elektronisch, laat het ons voor het gemak onder de noemer folktronica plaatsen.

Geen enkele keer had ik echter het gevoel mocht ik iets gemist hebben, moest iemand ander uiteindelijk deze cd weggekaapt hebben.

Dit elfje heeft echt wel een mooie stem, maar soms is het gewoon allemaal een beetje te veel, en we kunnen ons niet van het gevoel ontdoen dat er in het huidige muzieklandschap al zo veel soortgelijke artiesten rondhuppelen.

Hoofdthema is de liefde, of wat had u gedacht? In die mate zelfs dat openingstrack ‘Bones’ deel 1 is van een uit drie nummers mini-serie over de liefde, met de opvolgende nummers ‘Islands Of You And Me’ en ‘The Tide’ als sequels.

Overdaad, ik heb het inderdaad al eerder vermeld.

Op het einde van de plaat komen de wortels van Vidal toch even boven de grond, middels drie in het Spaans gezongen nummers.

Ze lijkt de pedalen hierin een beetje te verliezen en te verdrinken in een (weeral) overdaad aan pathos, maar raar maar waar weet dit beter te bekoren dan de overige nummers, wellicht doordat de we al voldoende van dit soort nummers in het Engels gehoord hebben en deze Spaanse songs een warmer briesje tijdens deze gure herfstdagen door de vensters blaast.

Fans van het eerder genoemde Florence + The Machine, waar ik mezelf dus duidelijk niet bij reken, kunnen hier waarschijnlijk meer mee.

Na beluistering van deze twaalf nummers bleef er bij mij niet echt iets hangen, behalve het gevoel dat ik blij was dat deze rit niet veel langer dan een half uurtje duurde.

Maïa Vidal

Dimi Brands
31/10/2015

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 03/07/2022 : Gothic magazine trekt er de stekker uit...

Tenminste grote bezieler en cult figuur bij onze Oosterburen Martin Sprissler besloot recent de stekker uit zijn geesteskind te trekken en biedt zijn titel aan voor overname. Een tweetal jaar geleden was er na een lange pauze sprake van een doorstart maar deze bleek niet helemaal te lopen zoals verwacht. Momenteel is Gothic Magazine 90 in ...

lees meer...
NIEUWS 02/07/2022 : Enzo Kreft met eerste clip als voorbode van het nieuwe album 'Shelter'

De naam Enzo Kreft hoeft geen introductie meer, deze oude krijger werd met de albums “Control” (2019) en “Different World” (2021) weerom ‘wereldberoemd’ in onze scene en scoorde zelfs torenhoog in de eindejaarslijstjes van menig Dark Entries schrijver. Reden, aanstekelijk electro, zowat de overtreffende ...

lees meer...
NIEUWS 02/07/2022 : The Seven Whores Of The Apocalypse, eigentijdse dark electro

De Duitse Dark Dimensions labelgroep ging het trio Chris, Tom en Jason halen in Amerika om hier bij ons hun debuut de ep “Wicked Hands” bij Scanner uit te brengen. Het geluid van deze debuut ep ligt ergens tussen een actuele Placebo Effect en een minder technoïde versie van hun landgenoten Velvet Acid Christ in hun eerste ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Crime and the City Solution @ Can't Live in a Livingroom XIV, Haacht, 11 juni 2022 - ...omdat een cultband in de living nog altijd beter is dan gewoon een avondje TV kijken...

In tussentijd is de tournee van Crime and the City Solution achter de rug en zitten ze alweer in uitvalsbasis Berlijn te broeden op een nieuw studioalbum… Ook de heruitgave van hun backcatalogue door Mute geeft ons iets extra om naar uit te kijken. Voorlopig houden we uw nieuwsgierigheid alvast warm met dit concertverslag van hun huiskamerconcert ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Zondigen op zondag; Sinner’s Day zomert - Als loonslaaf kon ik van deze editie, na veel vijven en zessen, enkel de zondag mee pikken. Gelukkig de dag die mijn goth rockend hartje sneller deed slaan.

Over de vrijdag en zaterdag kan ik hier dus helaas niets kwijt, maar ik twijfel er niet aan dat anderen dat zeker even literair in mijn plaats zullen doen. Laat deze korte review dan ook veeleer een impressie zijn dan een festivalverslag of nog de beleving van één dag. Gelukkig heb ik voor de wintereditie, onder het aloude motto; ...

lees meer...
NIEUWS 27/06/2022 : Sinner’s Day Summer 2023, de eerste namen!

Ja u leest dit goed, de 2022 editie is nog maar net afgelopen en de organisatie gooit nu al een reeks namen voor onze voeten voor volgend jaar en struikelen zult u. Op deze affiche heel wat exclusiviteiten voor 2023; Project Pitchfork, Modern English, When In Rome, Corpus Delicti, Tyske Ludder, Golden Apes, NNHMN, Dorsetshire, Solor Dolorosa, ...

lees meer...
NIEUWS 25/06/2022 : Gert wil recht op roes voor iedereen

Gert, ook bekend als Gert Kleinpunk, brengt in augustus een nieuwe plaat uit: 'Alles is nog niet verloren'. En dat alles nog niet verloren is, zal u wel duidelijk worden. 18 geëngageerde nummers kun je erop verwachten, maar ook een inzicht in het leven en denken van Gert. Dat hij bijvoorbeeld al drie jaar gestopt is met alcohol, ...

lees meer...
FOTO'S : Within Temptation - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Heilung - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Amenra - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten