casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

7.518 items

   

Maëror Tri
Archaic States
Dark Ambient - Drone - Industrial - Ritual
21/03/2019 : Maëror Tri - Archaic States
Zoharum  Zoharum
21/03/2019, Dimi Brands

Helge Siehl, Martin Gitschel en Stefan Knappe zijn graag geziene gasten bij Zoharum. Zowel hun oud als nieuw materiaal vond gretig zijn weg naar het Poolse experimentele label.

Knappe en Gitschel vormen samen Troum, Siehl werkt onder de naam 1000Schoen. Maar als drietal waren ze tussen 1986 en 1997 bekend als Maëror Tri.

Maëror Tri gebruikt enkel elektrische gitaren en massa’s bewerking om hun typisch zwevende en soundscapes vol statische drone te creëren.

Archaic States kwam oorspronkelijk uit in 1993 (op het Japanse label G.R.O.S.S. Tapes van Nakajima Akifumi (Aube)), en betreft de derde heruitgave van Maëror Tri op Zoharum. Het was de 9de cassette die het trio naast hun zeven reguliere albums uitbracht. Deze cassettes bevatten veel rauwere opnames dan we doorgaans van hen gewoon zijn.

Uiteraard zijn de nummers voor deze heruitgave geremasterd, en als extra krijg je er nog het nummer ‘Soliton’ bovenop, dat geplukt werd uit een compilatie op Stein Sein Productions getiteld Mylom 2 (hierop naast Maëror Tri verder nog o.a. Xabec, Y-Ton-G en Para-Noise-Terminal).

U kon het verhaal van Troum en Maëror Tri reeds uitgebreid lezen in de besprekingen die collega Henk Vereecken reeds deed voor de eerste 2 heruitgaves op Zoharum van Maëror Tri, onnodig dus om hier verder nog op in te gaan.

Archaid States trekt de lijn dan ook netjes verder. Daar waar Troum werkt op het transcendente, daar is de droom die Maëror Tri opwekt meer van het akelige soort.

Opener ‘Cruor’ bewijst dit des te meer. Loodzware dark ambient die vervaarlijk dicht tegen death industrial aanleunt! Al lijkt het dat we snel op onze stappen moeten terugkeren wanneer men tijdens ‘Lacus Somniorum’ voor een keertje de snaren laat spreken zonder er bakken herrie over te kieperen.

Een rustmoment van zeer korte duur zo blijkt, want de rest van de plaat switcht terug naar het vertrouwde geluid, zoals gezegd op deze cassettereeks nog een tikkeltje donkerder dan normaal. Jammerklachten en echoënde percussie zweven doorheen het ijzersterke ‘Archaic Sensations’, dat, wanneer een tempoversnelling zich voordoet, en onheilspellende (onverstaanbare) gezangen weerklinken een zwaar ritueel karakter krijgen. Ook het bonusnummer 'Soliton' bevindt zich omwille van soortgelijke gezangen in rituele sferen.

Ook zeer sfeervol is ‘The Administrator 2’ dat op een minder agressieve wijze met galm speelt, maar een even angstaanjagend effect weet op te wekken. Dit nummer gaat dan ook meer opbouwend te werk, wat bij dergelijke genres vaak als zeer effectief ervaren wordt.

Trekpleister op Archaic States is ongetwijfeld ‘Blowing Sounds From A Drone’, dat met zijn speelduur van bijna een half uur de hele tweede helft van de oorspronkelijke cassette in beslag nam. Eigenlijk is dit een nummer dat verscheen op de compilatie LP Stuhlgangblockaden (met zulke titels scoor je altijd ten huize db) die in 1989 verscheen op het Schimpfluch label.

Deze plaat was oorspronkelijk van Runzelstirn & Gurgelstøck, een alias van Rudolf Eb.er (aandachtige lezers herinneren zich deze man misschien nog achter het Om Kult Project, alwaar de man de geluiden van de dood opnam. Deel 1 hiervan werd besproken door collega Henk, ikzelf nam deel 2 voor mijn rekening.).

Hij nam echter een ruwe versie op die opgestuurd werd naar een hele resem artiesten (naast Maëror Tri spotten we onder de grote namen nog Merzbow, Kapotte Muziek, Sudden Infant, The Haters en nog heel wat fraais) die dan naar hartelust mochten bewerken. Doordat er maar liefst 40 deelnemers waren aan deze compilatie verschenen er maar kleine stukjes van ‘Blowing Sounds From A Dome’ op de compilatie. Met recht en reden dus dat Maëror Tri er voor koos dit imposante nummer in zijn geheel uit te brengen.

Net zoals we het een goede zaak vinden dat Zoharum deze tapes terug in cd-formaat op de markt brengt!

Maëror Tri

Dimi Brands
21/03/2019

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 19/04/2019 : Pasen dit jaar garantie voor een ei-vol weekend.

Het zal u niet ontgaan zijn dat de Paashaas dit jaar heel wat evenementen in België rondgestrooid heeft. In uw zoektocht naar de lekkerste eitjes helpen we u graag een handje middels dit beknopte overzicht. (vrijdag 19 april) In JH De Wommel kan je dit weekend drie dagen lang genieten van het beste wat het minimal wave genre te ...

lees meer...
NIEUWS 19/04/2019 : Met Dark Entries gratis naar Nederland!

Het duurde een beetje langer dan voorzien, maar binnenkort zal de vernieuwde locatie van de Maastrichtse club de Muziekgieterij dan toch de deuren openen. Voor het allerlaatste evenement in de ‘oude’ Muziekgieterij slaat men aldaar de handen ineen met Linke Soto en EPM Music om met een affiche voor de dag te komen die de liefhebbers ...

lees meer...
NIEUWS 18/04/2019 : Angels of Liberty leeft nog een beetje ....

18 april 2017 verliet bezieler en zanger Voe Saint-Claire van Angels Of Liberty ons... Veel te vroeg. De groep deed mijn gothic rock minnend hart weer sneller bonzen met het fantastische debuut “Pinnacle Of The Draco” (2012), oorspronkelijk uit op het eigen Secret Sin label, dat bol stond van de klassiekers. Tenminste, in een rechtvaardige ...

lees meer...
INTERVIEW : EVI VINE - Er zijn wel een paar verhalen, maar mijn lippen zijn verzegeld… Misschien voor bij een biertje of zo…

Wie haar nog niet gespot had op Joy Division-tribute A Change of Speech… en haar eerste album …and so the morning comes gemist had, die kon Evi Vine in 2016 ontdekken op het Black Easter Festival in Antwerpen, waar ze haar tweede album Give Your Heart To The Hawks voor kwam stellen. Tijdens die editie speelden 2 artiesten het ...

Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$$$$
lees meer...
NIEUWS 14/04/2019 : Gedonder in Kinky Star.

Onlangs mochten wij tot onze grote vreugde kennismaken met het nieuwe Belgische duo La Merde. Hun eerste cassette Dood En De Merde liet een verpletterende indruk achter bij uw recensent van dienst die niet toevallig hoog oploopt met The Moon Lay Hidden Beneath A Cloud en soortgelijke “wereld-serpenten”, net het straatje waarin ...

lees meer...
FOTO'S : Doganov - @ FiNiX Hasselt

lees meer...
FOTO'S : Use Knife - @ FiNiX Hasselt

lees meer...
NIEUWS 13/04/2019 : Nieuwe single van Vlad in Tears!

Dringend tijd voor een nieuw album van Vlad in Tears? Correct! Maar nog even geduld. Pas tijdens komende herfst mag je de nieuweling ‘Dead Stories of Forsaken Lovers’ verwachten. Als je al is wil proeven, kan je hier de single ‘Born again’ beluisteren. Dit lied kwam tot stand in samenwerking met Lex (Megaherz) en Kris ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : RAMMSTEIN - Malcolm Nix verdedigt de nieuwe clip 'Deutschland'

Rammstein heeft een nieuwe plaat uitgebracht en dat was ondertussen ook al een tijdje geleden. De bandleden voelden dan ook goed aan dat het tijd was de eigen relevantie nog eens te bewijzen. Een band die zich met indrukwekkende visuals en inhoudelijke confrontaties op de voorgrond dringt, mag immers niet overkomen als een bende has-beens ...

lees meer...
FOTO'S : Persephone - @ A Mourning hall concert Gelsenkirchen

lees meer...
INTERVIEW : Trouwfe(e)st #3: ASHTORETH - Doordat er verschillende elementen in mijn muziek zitten weet ik mensen uit verschillende underground stromingen aan te spreken.

Als er een naam is binnen de Belgische underground waaraan je de laatste tijd onmogelijk ontsnappen kan, is het wel die van Ashtoreth. Hoewel Peter Verwimp nog maar enkele jaren onder deze noemer naam begon te maken in het dark ambient genre, wist hij zich al heel snel op te werken tot een naam om rekening mee te houden. Op de productiviteit ...