casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.300 items

   

Macronympha
Infinite Perversion
Industrial - Noise
20/05/2018 : Macronympha - Infinite Perversion
4iB Records  4iB Records
20/05/2018, Dimi Brands

Zondagmorgen in Deurne. Terwijl het huis nog ligt te slapen prikken de eerste straaltjes lentezon reeds door de helderblauwe lucht. Aangezien hier, net als in de rest van groot Antwerpen, alles verworden is tot één grote bouwwerf, brengt het verlengde Pinksterweekend een staken van nietsomziend draaiende betonmolens en dubbel geparkeerde vrachtwagens met zich mee. Al is dit buiten het busje gastarbeiders gerekend die gisteren duidelijk een andere invulling aan het begrip weekendrust gaven.

Maar goed, laat ons dit verlengde weekend de luiheid eren, de boog kan immers niet altijd gespannen staan. Knoop het in uw oren, ook u daar, typisch Vlaamse werkmier.

Loop je van al die rust en dat artificiële zen gevoel toch de muren op, dan bieden wij u graag een tegengif aan. Dit komt tot ons in de vorm van het vorig jaar verschenen album Infinite Perversion van de Amerikaanse noise outfit Macronympha.

Het 4iB label uit Singapore is er na acts als The Rita, Vomir, KK Nul, Sutcliffe Jügend dus weer in geslaagd om een grote naam te strikken.

Macronympha, actief sinds de vroege jaren 90, kan ogen op een rijk gevulde discografie (eigen aan het noise genre), maar werkte ook samen met grote namen als Sudden Infant, The Grey Wolves en Grunt.

Op Infinite Perversion, 1 van de (ongeveer) 52 (!!!!!!) releases die vorig jaar verschenen van Macronympha, verdwijnt het door ons geschetste idyllische beeld uit de beginparagraaf als sneeuw voor de zon.

De vier tracks, goed voor een totale speelduur van 74 minuten, weten immers in no time je trommelvliezen doormidden te splijten, en zonder genade, maar met een karrenvracht aan ruis en evenveel scherpe, fluitende tonen, tonnen geluidsterrorisme op je los te laten. Een adempauze is uit den boze, want naadloos sluiten de vier lange stukken op elkaar aan, zodat het lijkt dat je in één lange nachtmerrie verzeilt geraakt bent.

De eerste drie tracks (‘Magnicidio’, ‘Nylon Fetish’ en ‘Obscure Passion’) kunnen we haast onderbrengen in het harsh noise wall genre, een stijl waarin 4iB zich duidelijk onderscheidt (zie ook Vomir en The Rita), enkel de bonus track (‘Russia Needs Freedom’) doet denken aan het werk waarvan we Macronympha vooral van kennen: namelijk door het gebruik van metaalafval dat gelaagd en geloopt tot ons komt door middel van analoog gereedschap.

Velen zullen dit simpelweg afdoen als onbeluisterbaar lawaai, toch zit er een filosofie achter dit alles. Joseph Roemer, een van de figuren uit Macronympha, omschrijft zijn project als volgt: “We weerspiegelen de realiteit, gelijk een spiegel, en dan nog liefst de dingen waar je normaal gezien niet naar kijkt. Een donkere en geperverteerde omgekeerde fotojournalistiek. Freaks en andere gelijkgestemde individuen zijn niet de enige mensen die voorbij “-ismen” en “ologieën” kunnen kijken om een relevante stem te vinden. Noise is even oud als miljoenen jaren van vulkaanuitbarstingen en bergerosie. De moderne industrie met zijn metaal en machines heeft meer toegevoegd aan deze mix. Wat wij doen is alles wat we ter beschikking hebben te gebruiken om de ware kracht die de luchtgolven sinds het begin der tijden vulde, op te nemen.”

Wie deze extreme noise, met duidelijke invloeden uit de zogenaamde ‘metal junk industrial’ aandurft en aandachtig luistert, kan zich te goed doen aan de complexiteit van hoge en lage frequenties die haasje over spelen. Al zijn we realistisch genoeg om te beseffen dat dit soort plaatjes vooral aftrek zal vinden bij de die hards en ingewijden, die een minder grote mentale tolerantiedrempel dienen te overwinnen om dit te kunnen smaken.

Deze “freak” weet wel raad met een veelgelaagde atoombom van dit kaliber, en geniet op deze zelfuitgeroepen rustdag dan ook met volle teugen van inslagen als ‘Nylon Fetish’ of ‘Obscure Passion’.

Macronympha

Dimi Brands
20/05/2018

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 03/08/2020 : Goethes Erben: tijd voor een nieuw album!

Corona legt veel stil, maar Oswald Henke krijg je niet zomaar klein. Sinds juli 2020 kon je regelmatig op de facebookpagina van Goethes Erben fragmenten van hun repetities bijwonen. Volledig Corona-proof werd er geknutseld aan nieuw materiaal. Het resultaat hiervan heet ‘Flüchtige Küsse’ en is vanaf september te koop! ...

Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$$$$
lees meer...
NIEUWS 22/07/2020 : Nieuwe Evanescence-video 'The Game Is Over' nu online.

De Amerikaanse rockband Evanescence heeft zojuist de video van de albumtrack 'The Game Is Over' online gezet, afkomstig van het eerste studio-album in negen jaar, getiteld 'The Bitter Truth'. Afgelopen woensdag kwam deze song al als 2e single uit. Volgend jaar september (2021 dus) geeft de band vijf shows in de Benelux, samen ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : The Cure belooft het beste album ooit!

Mocht u zich afvragen hoe het zit met het nieuwe album van The Cure dat reeds voor eind vorig jaar, begin dit jaar werd aangekondigd, wel er is eindelijk nog eens nieuws. Van de twee of zelfs drie albums die oorspronkelijk werden beloofd is niet meteen sprake meer. Bij monde van Roger O’ Donnel, de man achter de toetsen wordt het nieuwe ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : Online vertier; release the bats!

Zo, nu het einde van de wereld schoorvoetend als covid19 - ik stond erbij en keer er naar - op ons afkomt kunnen we virtueel elke vierde vrijdag terecht bij de "release the bats show" en dit tot de wereld weer normaal wordt of gewoon ophoudt te bestaan. Gothic en death rock recht uit Amerika (Californië) tot in je huiskamer, ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : Gratis avant! Records compilatie!

Nu u geniet van uw wel verdiend verlof hoort daar uiteraard een passend muziekje bij. Dark Entries wil u hierbij graag attenderen op de gratis compilatie “Year Of The Mask” van het Avant! Label. Een leuke portie underground uit eigen stal die je beslist eens moet gehoord hebben! Om het u niet al te moeilijk te maken heb ik hierbij ...