casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.300 items

   

Lydia Lunch Retrovirus
Urge To Kill
Noise - Rock
24/06/2015 : Lydia Lunch Retrovirus - Urge To Kill
Rustblade  Rustblade
24/06/2015, Dimi Brands

Nieuw werk, maar ook niet helemaal, zo kunnen we deze Urge To Kill van Lydia Lunch Retrovirus het best omschrijven.

Wat doet die Retrovirus achter haar naam hoor ik u al afvragen?

In 2013 nam Lydia een liveplaat op onder dezelfde titel. Haar begeleidingsband bestond uit Weasel Walter (Flying Luttenbachers), Algis A. Kizys (Foetus, Swans) en Bob Bert (Sonic Youth, Pussy Galore).

Het oeuvre van Lunch is naast omvangrijk ook zeer gevarieerd te noemen (spoken word, experimenteel, post punk, avant-garde, tot zelfs de jazzinvloeden van haar debuutplaat), maar een blik op deze bezetting leert ons meteen dat er stevig lawaai gemaakt wordt.

En dat hoor je ook hier terug op deze Urge To Kill, waar de titel een gepaste omschrijving van de muzikale omlijsting is.

Post punk met zware noiserock uithalen is wat de heren uit hun instrumeten weten te persen, met daarboven de o zo typische stem van Lydia, die zowat elk genre naar haar hand weet te zetten.

Niet dat ze de meest begenadigde zangeres is die je vinden kan, maar haar stem en pressence bevatten een zodanige dosis cool en respectafdwingend karakter, dat je enkel volmondig kan beamen dat ze haar bijnaam van Queen Of No Wave allerminst gestolen heeft.

Aan het Retrovirus verhaal wordt dus met nagenoeg dezelfde bezetting (bassist Kizys werd vervangen door Tim Dahl (Child Abuse)) een vervolg gebreid in de vorm van deze Urge To Kill, en voor deze plaat neemt de band (de naam staat met reden achter de noise-koningin haar naam) oud werk van Lydia onder handen om er hun eigen twist aan te geven.

Op het menu: ‘Snakepit Breakdown’ en Lock Your Door’ (van 13.13), ‘Fields Of Fire’ en ‘Three Kings’ (van Honeymoon In Red), ‘Still Burning’ (ook terug te vinden op Honeymoon In Red, daar gezongen door Rowland S. Howard), ‘Some Boys’ (van In Limbo), ‘Tied And Twist’ (van Queen Of Siam) en een zeer sterke cover van een van Suicide’s beste nummers: Frankie Teardrop.

Heel sterk gebracht allemaal, en wie niet vies is van een stevige portie noiserock kan dit met een gerust geweten aanschaffen.

Al wil ik, als Lydia-fan, u zeker ook aanraden de originele versies in huis te halen, indien deze nog niet in uw bezit zijn. Doe het niet voor mij, maar doe er vooral uzelf een plezier mee!

Lydia Lunch

Dimi Brands
24/06/2015

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 03/08/2020 : Goethes Erben: tijd voor een nieuw album!

Corona legt veel stil, maar Oswald Henke krijg je niet zomaar klein. Sinds juli 2020 kon je regelmatig op de facebookpagina van Goethes Erben fragmenten van hun repetities bijwonen. Volledig Corona-proof werd er geknutseld aan nieuw materiaal. Het resultaat hiervan heet ‘Flüchtige Küsse’ en is vanaf september te koop! ...

Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$$$$
lees meer...
NIEUWS 22/07/2020 : Nieuwe Evanescence-video 'The Game Is Over' nu online.

De Amerikaanse rockband Evanescence heeft zojuist de video van de albumtrack 'The Game Is Over' online gezet, afkomstig van het eerste studio-album in negen jaar, getiteld 'The Bitter Truth'. Afgelopen woensdag kwam deze song al als 2e single uit. Volgend jaar september (2021 dus) geeft de band vijf shows in de Benelux, samen ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : The Cure belooft het beste album ooit!

Mocht u zich afvragen hoe het zit met het nieuwe album van The Cure dat reeds voor eind vorig jaar, begin dit jaar werd aangekondigd, wel er is eindelijk nog eens nieuws. Van de twee of zelfs drie albums die oorspronkelijk werden beloofd is niet meteen sprake meer. Bij monde van Roger O’ Donnel, de man achter de toetsen wordt het nieuwe ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : Online vertier; release the bats!

Zo, nu het einde van de wereld schoorvoetend als covid19 - ik stond erbij en keer er naar - op ons afkomt kunnen we virtueel elke vierde vrijdag terecht bij de "release the bats show" en dit tot de wereld weer normaal wordt of gewoon ophoudt te bestaan. Gothic en death rock recht uit Amerika (Californië) tot in je huiskamer, ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : Gratis avant! Records compilatie!

Nu u geniet van uw wel verdiend verlof hoort daar uiteraard een passend muziekje bij. Dark Entries wil u hierbij graag attenderen op de gratis compilatie “Year Of The Mask” van het Avant! Label. Een leuke portie underground uit eigen stal die je beslist eens moet gehoord hebben! Om het u niet al te moeilijk te maken heb ik hierbij ...