casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.088 items

   

Lūv
I Giorni Della Balena
Folk - Neoklassiek
21/01/2020 : Lūv - I Giorni Della Balena
Eigen beheer  Eigen beheer
21/01/2020, Dimi Brands

Er wordt wel eens beweerd dat Italianen tot de beste minnaars ter wereld behoren. Een stelling die voor discussie vatbaar is. Wat wij wel met meer zekerheid kunnen beamen is dat de Italianen eveneens zeer goed zijn in het brengen van kwalitatief hoogstaande neofolk.

Voorbeelden zijn er in overvloed, maar Lûv is een nieuwe twijg aan deze omvangrijke boom.

De Nederlandse (of all places) meidengroep Luv’ bezong eind jaren 70 nog het gegeven van de “greatest lover”, en voordat u al van “sha na na na na na na na” begint te zingen, plaatsten de Italianen nog snel een hoedje op de middelste u.

Hoewel het meteen al een associatie om u tegen te zeggen is, en dat al in de eerste alinea, grappen we natuurlijk.

Hoewel I Giorni Della Balena het eerste wapenfeit is van Lûv (dat in het plaatselijke Italiaanse dialect “wolf” betekent) is de bezieler van het project geen onbekende voor wie thuis is in de neofolkwereld.

Wanneer we zeggen dat Carlo Baja Guarienti de pianist is van Albireon zal er bij aanhangers van het genre wel een belletje gaan rinkelen, althans, dat zou toch moeten.

Dat de man daarnaast ook nog een zeer verdienstelijk stukje gitaar kan spelen bewees hij op zijn eerste solo album Argo 1943 dat twee jaar geleden verscheen.

Ook bij Lûv kiest hij voor de gitaar, en voegt hier verder nog ocarina, tinwhistle en traditionele Ierse fluit aan toe. Tevens neemt hij de zang voor zijn rekening, en die blijkt even aangenaam te zijn om te luisteren als zijn instrumentale vaardigheden.

Zijn kompanen bij Lûv heten Ugo Mortari (gitaar, harmonica, cajon (handtrommel) en zang), Mario Asti (fluit, gitaar en zang) en Zhanna-Mari Kuatova (viool). Voor dit album verleenden verder nog Raimondo Benzi (vertelstem) en Valerio Carboni (effecten en percussie) hun diensten.

I Giorni Della Balena is wederom een sterk staaltje van de hoge Italiaanse neofolk standaard geworden. Van ieder nummer straalt enorm veel authenticiteit en vakmanschap af, maar het klinkt allemaal vooral heel erg mooi! Zelfs de grootste tegenstander van het neofolk genre zal moeten beamen dat dit zeer aangenaam in het oor liggende luistermuziek is.

Een album dat ik gezwind in mijn dj koffer steek, en dat de komende neofolk feestjes met topsongs als ‘In Volo’, ‘Jenny dei Pirati’, ‘La Misura di Capo Horn’ en ‘La Balena’ geheid zijn weg naar de draaitafels zal weten te vinden.

Absolute klasse, zoals we van de Italianen gewend zijn dus.

Lûv

Dimi Brands
21/01/2020

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 27/02/2020 : Zachery Allan Starky (ZAS) verzoent postpunk en techno!

Kan dat dan? Wel deze Amerikaan is al jaren actief in de ondergrond van New York, ondermeer als dj. Hij analyseert de scene zeer scherp en na heel wat productiewerk pakt hij binnenkort uit met zijn debuutplaat “Fear City”die een hedendaags muzikaal beeld moet geven van de grootstad New York anno 2020. De eerste singel “No ...

lees meer...
NIEUWS 27/02/2020 : Last call voor Porta Nigra... en meer festival plezier!

In onze scene bestaat er niet zoiets als een festivalseizoen. Gans het jaar vieren we feest. Zo kunt u straks, op vrijdag 6 en zaterdag 7 maart voor twee dagen in Aartschot terecht voor Porta Nigra. Twee dagen, waarbij Dark Entries onder andere uitkijkt naar de passages van Rosa Crux, Ordo Rosarius Equilibrio, Siglo XX en een herrezen The ...

lees meer...
NIEUWS 27/02/2020 : Dark Entries geeft 5 vrijkaarten weg voor de New Wave Club Class-X Party in Aarschot

Het is een jaarlijkse traditie, de New Wave Club Class-X in de stadsfeestzaal van Aarschot. Dj Wildhoney zal je er trakteren op de beste plaatjes in meer dan 40 jaar new wave. Het feestje gaat door op zaterdag 7 maart. En Dark Entries mag 5 vrijkaarten weggeven. Niet zomaar, hé, je moet een vraag beantwoorden. Welk instrument speelde ...

lees meer...
NIEUWS 26/02/2020 : 'Het lijkt wel vrede'-tour van Gert Kleinpunk

Gert Kleinpunk - de tegendraadse troubadour uit Leuven - heeft een nieuwe ep afgewerkt, en die heet net zoals de optredens die hij al meer dan 30 jaar organiseert: 'Het lijkt wel vrede'. Daarop staan alweer 8 scherpe en rake liederen over de toestand van de maatschappij, over de achteruitgang van het milieu, over de corruptie van de ...

lees meer...
NIEUWS 19/02/2020 : The Epic Apocalypse Tour

EPICA en Apocalyptica bundelen de krachten voor een tournee die alle monden zal doen open vallen. De twee groepen kondigen 'The Epic Apocalypse Tour' aan, die tot groot jolijt van de Belgische fans ook langskomt in de Ancienne Belgique, en dat op vrijdag 4 december. De Nederlanders van EPICA staan al bijna twee decennia aan de ...

lees meer...
INTERVIEW : ORDO ROSARIUS EQUILIBRIO - Evenementen zoals Porta Nigra zijn noodzakelijk!

Met Let’s Play (Two Girls & A Goat) leverde Ordo Rosarius Equilibrio wederom een ijzersterk album af. Frontman Tomas Petterson omschreef het zelfs als zijnde “de finale versie van zijn project.” Binnen enkele maanden keren de Zweden terug naar Aarschot alwaar ze het Porta Nigra festival mogen afsluiten. Voer genoeg ...