casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.306 items

   

Lost In Desire
100 Grams Of Your Heart EP
Dark Wave - Electro Rock - Indie - Synthpop / Electropop
19/09/2015 : Lost In Desire - 100 Grams Of Your Heart EP
Music Obscure  Music Obscure
19/09/2015, Dimi Brands

Net als de eerder besproken titelloze debuut-EP van Massenhysterie, komt deze EP ook uit op Music Obscure, het label van Miss Massenhysterie zelve, Joanna.

Toch is deze Oostenrijkse band niet aan zijn proefstuk toe, opgericht in 2009 hebben ze al 3 albums op de teller staan, en met deze 100 Grams Of Your Heart meegeteld, evenveel EP’s.

Titeltrack '100 Grams Of Your Heart' is melancholische electropop die meteen blootlegd waar Lost In Desire de mosterd haalde: IAMX.

Slecht 100 gram heeft de zanger nodig om terug te schijnen, het is niet veel en mooi verwoord, maar de magie werkt niet bij mij. De begeleidende hartslag-beat ligt misschien voor de hand, en is verantwoordelijk voor de beklijvende sfeer die over dit nummer hangt.

'Play' vertelt het verhaal van Joe, die nog twee kogels overheeft in zijn geweer, eentje voor hem en eentje voor jou. Dit is een spel (vandaar de titel), en Joe handelt volgens het script, hoe hij er uit moet zien en moet handelen. Je kan met andere woorden hopen dat je ook niet in dit script voorkomt, anders zou je best uit je doppen kijken. Dit nummer doet vaag denken aan latere Depeche Mode (het had bijvoorbeeld niet misstaan op hun ‘Ultra’, naast nummers als ‘Barrel Of A Gun’ (toeval?) en ‘It’s No Good’)

'Catch Me When I'm Falling' is niet alleen gezegend met een zeer cliché-aandoende titel, van het nummer zelf worden wij eveneens warm noch koud.

'One Question' kabbelt ook een beetje verder, al moeten we wel zeggen dat we gecharmeerd zijn door het mooie stemgeluid van Stephan Sutor.

'Dying For The Dumb' klinkt ook als een kruising tussen late Depeche Mode en IAMX, niet slecht, maar heel enthousiast heeft deze EP ons vooralsnog niet gemaakt, daarvoor klinken de invloeden een beetje te veel door, en missen we een eigen gezicht.

Ze noemen het zelf ‘dark romantic’, dus de duistere zieltjes die een electro-ballade weten te waarderen kunnen dit gerust eens proberen.

Ik heb me zelf nooit tot de fans van IAMX gerekend, maar ik kan me voorstellen dat degenen die dit wel zijn, met een ander oordeel voor de dag kunnen komen wat betreft deze Lost In Desire.

En zodoende mocht het voor ondergetekende ietsje meer zijn dan die 100 gram om door te dringen.

Lost In Desire

Dimi Brands
19/09/2015

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 03/08/2020 : Goethes Erben: tijd voor een nieuw album!

Corona legt veel stil, maar Oswald Henke krijg je niet zomaar klein. Sinds juli 2020 kon je regelmatig op de facebookpagina van Goethes Erben fragmenten van hun repetities bijwonen. Volledig Corona-proof werd er geknutseld aan nieuw materiaal. Het resultaat hiervan heet ‘Flüchtige Küsse’ en is vanaf september te koop! ...

lees meer...
NIEUWS 22/07/2020 : Nieuwe Evanescence-video 'The Game Is Over' nu online.

De Amerikaanse rockband Evanescence heeft zojuist de video van de albumtrack 'The Game Is Over' online gezet, afkomstig van het eerste studio-album in negen jaar, getiteld 'The Bitter Truth'. Afgelopen woensdag kwam deze song al als 2e single uit. Volgend jaar september (2021 dus) geeft de band vijf shows in de Benelux, samen ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : The Cure belooft het beste album ooit!

Mocht u zich afvragen hoe het zit met het nieuwe album van The Cure dat reeds voor eind vorig jaar, begin dit jaar werd aangekondigd, wel er is eindelijk nog eens nieuws. Van de twee of zelfs drie albums die oorspronkelijk werden beloofd is niet meteen sprake meer. Bij monde van Roger O’ Donnel, de man achter de toetsen wordt het nieuwe ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : Online vertier; release the bats!

Zo, nu het einde van de wereld schoorvoetend als covid19 - ik stond erbij en keer er naar - op ons afkomt kunnen we virtueel elke vierde vrijdag terecht bij de "release the bats show" en dit tot de wereld weer normaal wordt of gewoon ophoudt te bestaan. Gothic en death rock recht uit Amerika (Californië) tot in je huiskamer, ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : Gratis avant! Records compilatie!

Nu u geniet van uw wel verdiend verlof hoort daar uiteraard een passend muziekje bij. Dark Entries wil u hierbij graag attenderen op de gratis compilatie “Year Of The Mask” van het Avant! Label. Een leuke portie underground uit eigen stal die je beslist eens moet gehoord hebben! Om het u niet al te moeilijk te maken heb ik hierbij ...