casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.724 items

   

Liana
Cocaïne Heart
Electro - Pop - Wereldmuziek
27/12/2019 : Liana - Cocaïne Heart
Eigen beheer  Eigen beheer
27/12/2019, Dimi Brands

In onze nieuwssectie kon u een tijdje geleden reeds kennismaken met de Nederlandse zussen Lia en Lena Göçer die als muzikaal duo versmolten tot Liana.

Wat je zelf doet doe je nog altijd het best, is ook het devies van deze twee meiden. Naast het schrijven en producen van hun eigen nummers, regisseren ze tevens hun eigen video’s.

Creativiteit troef bij deze Noorderburen, maar het extraatje dat ons nog het meest aanspreekt is het gebruik van Oosterse klanken die hun electropop net dat tikkeltje spannender, mysterieuzer en zwoeler maakt.

De zussen hebben van origine een Turks/Armeense achtergrond en putten hier veel inspiratie uit.

Dit uit zich op Cocaine Heart door gesproken poëtische zinnetjes die dienen als intro, maar ook traditionele instrumenten en het gebruik van de klaagzang die deze contreien zo typeert horen hier bij.

Toch had het wat dat betreft voor ons gerust nog wat meer mogen zijn. De oriëntaalse wind die Liana doorheen Cocaine Heart blaast is maar een briesje, terwijl een song als ‘Ride Or Die’ bewijst dat men hier heus niet te kwistig mee moet omspringen.

De combinatie van een “speciale” en een meer conventionele zangstem doet bij deze twee zussen bijna automatisch denken aan CocoRosie, en de electropop die ze 6 nummers lang in evenveel mutatievormen aan ons presenteren roept associaties op met The Knife (‘Silence The Sirence’), Goldfrapp, Ellie Goulding, of de muzikale facelift die Kylie Minogue zichzelf toestand in het begin van de jaren 00 (‘Hurricane’). Waarschijnlijk kunnen hier nog wel wat recentere namen bij, maar daarvoor zijn we niet genoeg op de hoogte van de verwikkelingen binnen dit genre.

Kort gezegd kan je stellen dat de 6 nummers op Cocaine Heart op maat van diverse radiozenders zijn gesneden, maar dan niet van het soort waarbij we meteen wegzappen. Iets wat in de meeste gevallen toch wel het geval is.

Zo gaan oost en west tijdens ‘Ride Or Die’ zeer evenwichtig hand in hand (let op de melancholische Oosterse ondertoon) en vormt ‘Psycho’ niet zozeer door het Oosterse aspect de spreekwoordelijke kers op de taart, maar horen we hier een song waar door het samengaan van de zang en de stuiterende ritmes enorm veel kracht enorm veel kracht afstraalt. Had men ons wijsgemaakt dat het hier een nieuw nummer van de Antwerpse zusjes van Dark Poem betrof, hadden we dat klakkeloos voor waar aangenomen.

Een opstekertje voor een toekomstig eerste full album?

Cocaine Heart plaveit alvast de weg richting tal van (grote) zomerfestivals voor Liana, wij gokken dan ook op een potentiële doorbraak in 2020.

Of zoals Lia het zelf zegt: “Ve o an anladım ki herşey mümkünmüş”, wat zoveel betekent als “op dat moment realiseerde ik me dat alles mogelijk was”.

Liana

Dimi Brands
27/12/2019

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 13/04/2021 : Gary Numan rekent af met heiligen en leugenaars

Gary Numan heeft een nieuwe plaat in de pijplijn. Op 21 mei komt 'Intruder' uit, een conceptplaat die voortbouwt op 'Savage' uit 2017. Waar 'Savage' handelde over een planeet die heropgebouwd moest worden nadat de klimaatverandering alle mogelijke rampen op de mensheid had afgestuurd, gaat 'Intruder' nog een ...

lees meer...
NIEUWS 13/04/2021 : Natuur neemt maatschappij over in laatste video van Enzo Kreft

Het coronavirus is een middel van de natuur om wraak te nemen op de mens. Dat moet zowat de centrale stelling zijn van 'Different World', de laatste plaat van Enzo Kreft. Het is opnieuw een diepzinnige conceptplaat geworden, met deze keer als thema de coronapandemie, maar die ook voortbouwt op vorige werken als 'Turning Point', ...

lees meer...
NIEUWS 12/04/2021 : Gert Kleinpunk weet het: morgen gaat het beter!

Vindt u ook dat er nood is aan perspectief in deze veel te lang aanslepende coronacrisis? Dan raden we u aan om uw oor te luister te leggen bij Gert Kleinpunk. Hij weet immers dat het morgen terug beter zal gaan, en voor dat nummer heeft hij ook een prachtige clip gemaakt, aan de tafel gezeten met zijn companen Ezra (accordeon), Yorick (cajon) ...

Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$$$$
lees meer...
NIEUWS 06/04/2021 : La Merde lost eerste teaser voor nieuwe album La Vie en Noir.

In Gent worden terug de degens gekruist... wie een beetje op de hoogte is van groepen en de symbolen die ze gebruiken weet dat we het dan hebben over La Merde, het duo dat er aardig in slaagt om de neofolk-vlam in eigen land brandende te houden. Dit resulteerde reeds in 3 zeer goed ontvangen cassettes die ze in eigen beheer uitbrachten. ...

lees meer...
NIEUWS 01/04/2021 : Corona treft Leichtmatrose ...

Andreas Stitz, de anders zo energierijke zanger van het Duitse folk/chanson gezelschap Leichtmatrose heeft zijn gevecht met corona goed doorstaan. Dat het een diepe indruk op hem heeft nagelaten, bewijst deze videoboodschap . Hier bij Dark Entries wensen we hem alvast een verder spoedig herstel toe. Leichtmatrose

lees meer...
INTERVIEW : THE IMAGINARY SUITCASE - Het grootste deel van mijn leven heb ik me gedragen zoals ik dacht dat ze wilden dat ik me gedroeg. En dat is oplichterij.

The Imaginary Suitcase – het soloproject van Laurent Leemans – heeft weer een nieuw epos uitgebracht: ‘The gods gave you victory today only to make your final defeat more bitter’. Dat is een hele mond vol en ook een heel pessimistisch citaat (van een Romeinse veldheer na een verloren veldslag tegen de Kelten), twee ...