casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.422 items

   

Last Dominion Lost
Snowdrops From A Curate's Garden
Industrial - Ritual
14/01/2018 : Last Dominion Lost - Snowdrops From A Curate's Garden
The Epicurean  The Epicurean
14/01/2018, Dimi Brands

Snowdrops From A Curate’s Garden is een weergave van een concert in Berlijn in 2011. De bezetting van Last Dominion Lost bestond toen uit de betreurde John Murphy (Death In June, Shining Vril, Krank, SPK, Whitehouse, Current 93,....), John Evans en Julian Percy. Het trio brengt hier enkel exclusieve, dus onuitgebrachte nummers.

Opgericht door ex-leden van het legendarische SPK wordt Last Dominion Lost beschouwd als een terechte drager van het nalatenschap van deze industriële legende.

Maar niet alleen door de afstamming is dit gerechtvaardigd, ook het geluid van Last Dominion Lost speelt hierin een allesbepalende rol.

Want ook bij Last Dominion Lost krijg je industriële muziek zoals deze behoort te klinken: huiveringwekkende analoge geluiden, metalen ritmes die daar doorheen rinkelen, feedback, rituele percussie en gezangen.

Op Snowdrops From A Curate’s Garden ligt de nadruk vooral op de hypnotische, rituele en mentale aspecten van de muziek, met een alomtegenwoordige metalen percussieve ruggengraat. Het is dan ook geen verrassing te noemen dat de groep donkere onderwerpen zoals psychopathologie, vernedering en religieuze afwijkingen aansnijdt, waarvan ze een authentieke soundtrack smeden.

Het boekwerk wordt opgesierd door al even authentieke foto’s van de beruchte Victoriaanse gekkenhuizen in Kew en Beechworth (Australië).

Last Dominion Lost neemt hier tegenover een ethisch ontroerde houding aan, bij de nagedachtenis dat deze instelling aanvankelijk als strafkolonie dienst deed, waar de meerderheid van de blanke Australiërs werden getrokken uit de klassen van de armen, onteigend en wanhopig, factoren waarvan men al lang wist dat ze depressies, alcoholisme en psychische ziekten in de hand werkten.

Het proces van transport werd gevolgd door ellende, ziekte en verkrachting. Deze beschadigde personen werden vervolgens in een hardvochtige en buitenaardse omgeving geworpen, gehuisvest in omstandigheden die erger waren dan in een modern vluchtelingenkamp, en men verwachtte van hen hun eigen gevangenissen te bouwen.

Omstandigheden die effectief geestesziekten veroorzaakten, waren dan ook een van de eerste invoeringen van de kolonie. Van hieruit volgde de sombere geschiedenis van de psychiatrische ziekenhuizen, evoluerend van opsluiting over therapeutische bezigheid tot uiteindelijk medicatie. Het is de praktijk om diegenen te onderdrukken die zich niet kunnen “conformeren” aan de normen die door het systeem worden opgelegd, de grondoorzaak van de onderliggende agressie waarmee het Australische grote publiek elkaar heeft behandeld en nog steeds blijft doen.

Ook hier valt er weer een lijn te trekken met SPK, dat zijn naam haalde bij een groep mentale patiënten in West Duitsland (Sozialistische Patienten Kollektiv).

Een titel als ‘Erbkrank’ liegt er natuurlijk niet om. Het was eveneens de titel van een propagandafilm uit nazi Duitsland (1936) die pleitte voor euthanasie op geestelijk zieken.

Niet alleen de foto’s tonen ons beelden uit deze instellingen, ook muzikaal krijgen we hier 8 waanzinnige tracks die voor live maatstaven zeer aanvaardbaar klinken.

Meer zelfs, James Plotkin, die instond voor de mastering, slaagde er in om het album een zeer scherpe, krachtige en moderne sound mee te geven.

Snowdrops From A Curate’s Garden kan dan ook beschouwd worden als de ontbrekende schakel tussen de demo-achtige opnamen uit de jaren 90 die leidden tot Last Dominions Losts debuutplaat The Tyranny Of Distance (2004) en het zeer enthousiast ontvangen Towers Of Silence (2014), die een zeer eigentijdse, indicatieve benadering vertoonde met het klassieke industriële geluid.

De titel haalde men bij een boek van Aleister Crowley. Gek genoeg geen occult schrijfsel, maar een een bundel erotische poezië met daarin gedichten die welluidende titels dragen als ‘The Futile Fuck-stick’ of ‘My Aunt’s Amusement, or Aching For Arse-plugs.’

Snowdrops From A Curate’s Garden verscheen oorspronkelijk in oktober 2015, bij het overlijden van John Murphy. Het feit dat de percussie van Murphy hier een vooraanstaande rol speelt, maakt dit album dan ook tot een passend eerbetoon, dat daarenboven zijn liefde voor rituele muziek verpakt in post-industriële atmosferen ook mooi weergeeft.

Na de LP versie uit 2015, is er op The Epicurean nu ook de CD versie. Welk formaat u ook kiest, deze MOET u kopen!

Last Dominion Lost

Dimi Brands
14/01/2018

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 31/10/2020 : Comeback van het jaar / de eeuw: Placebo Effect!

U vindt dat de pandemie (te) lang duurt? Denk dan eens aan de schare trouwe old-school electrofans, die meer dan een kwarteeuw hebben moeten wachten op nieuw werk van Placebo Effect. U leest het goed: meer dan 25 jaar na 'Manipulated Mind Control' zijn de Duitse dark electro-pioniers terug met hun gloednieuw album 'Shattered Souls'. ...

lees meer...
NIEUWS 31/10/2020 : Nieuwe clip voor 'Smrt za smrt' van Laibach

Mochten we jaarlijks een prijs uitreiken voor de meest kunstzinnige video die gemaakt wordt, dan was de kans groot dat de prijs voor 2020 ging naar de laatste nieuwe van Laibach. Voor de nieuwe versie van 'Smrt za smrt' - 'dood om dood' in het Nederlands - heeft het kunstcollectief Metastazis immers geweldige constructies in ...

lees meer...
NIEUWS 31/10/2020 : Your Life On Hold: Erase Me

We blijven ons verheugen over de nieuwe lichting gothic rock. Onder meer over Your Life On Hold, het project van Oostendenaar Jan Dewulf aka John Wolf. Zijn laatste plaat 'Echoes From The Bardo' werd hier ontvangen met een lofrede van collega Kurt Ingels: 'Your Life On Hold is zonder meer de Belgische traditionele gothic rock act ...

lees meer...
NIEUWS 31/10/2020 : Concert Whispering Sons online

Whispering Sons wist niet enkel een frisse wind te laten waaien in het postpunk wereldje, ze wisten het genre ook weer populair te maken bij de jongere generatie. Hun nummers worden regelmatig gedraaid op Studio Brussel en Radio Willy. Ondertussen is het alweer twee jaar geleden dat hun langspeler 'Image' uitkwam, een uitgave die uiteraard ...

lees meer...
NIEUWS 29/10/2020 : Documentaire over 'This Corrosion' van Sisters of Mercy

The Sisters of Mercy mogen dan wel ontkennen dat ze gothic zijn, ze hebben de goth-geschiedenis mee geschreven. Trash Theory, een YouTube-kanaal dat wel vaker interessante documentaires maakt over de geschiedenis van de gothicmuziek heeft onlangs een nieuwe video gepost waarin ze zich toespitsen op de Sisters. De docu vertelt eigenlijk het ...

lees meer...
INTERVIEW : KREGEL - Ik denk dat we de zomerhit van Radio 2 niet gaan halen en ook over de Lage Landen Lijst heb ik zo mijn twijfels.

Omdat we ons bij Dark Entries niet graag uitspreken over een bepaald virus dat het hele doen en laten van de samenleving in zijn greep houdt roepen wij 2020 volmondig uit als het jaar van Kregel. Ze vieren dit jaar hun vierde verjaardag en zagen dit als het ideale moment om hun eerder opgenomen demo's voor het eerst op de grote wereld ...