casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.913 items

   

Last Dominion Lost
Snowdrops From A Curate's Garden
Industrial - Ritual
14/01/2018 : Last Dominion Lost - Snowdrops From A Curate's Garden
The Epicurean  The Epicurean
14/01/2018, Dimi Brands

Snowdrops From A Curate’s Garden is een weergave van een concert in Berlijn in 2011. De bezetting van Last Dominion Lost bestond toen uit de betreurde John Murphy (Death In June, Shining Vril, Krank, SPK, Whitehouse, Current 93,....), John Evans en Julian Percy. Het trio brengt hier enkel exclusieve, dus onuitgebrachte nummers.

Opgericht door ex-leden van het legendarische SPK wordt Last Dominion Lost beschouwd als een terechte drager van het nalatenschap van deze industriële legende.

Maar niet alleen door de afstamming is dit gerechtvaardigd, ook het geluid van Last Dominion Lost speelt hierin een allesbepalende rol.

Want ook bij Last Dominion Lost krijg je industriële muziek zoals deze behoort te klinken: huiveringwekkende analoge geluiden, metalen ritmes die daar doorheen rinkelen, feedback, rituele percussie en gezangen.

Op Snowdrops From A Curate’s Garden ligt de nadruk vooral op de hypnotische, rituele en mentale aspecten van de muziek, met een alomtegenwoordige metalen percussieve ruggengraat. Het is dan ook geen verrassing te noemen dat de groep donkere onderwerpen zoals psychopathologie, vernedering en religieuze afwijkingen aansnijdt, waarvan ze een authentieke soundtrack smeden.

Het boekwerk wordt opgesierd door al even authentieke foto’s van de beruchte Victoriaanse gekkenhuizen in Kew en Beechworth (Australië).

Last Dominion Lost neemt hier tegenover een ethisch ontroerde houding aan, bij de nagedachtenis dat deze instelling aanvankelijk als strafkolonie dienst deed, waar de meerderheid van de blanke Australiërs werden getrokken uit de klassen van de armen, onteigend en wanhopig, factoren waarvan men al lang wist dat ze depressies, alcoholisme en psychische ziekten in de hand werkten.

Het proces van transport werd gevolgd door ellende, ziekte en verkrachting. Deze beschadigde personen werden vervolgens in een hardvochtige en buitenaardse omgeving geworpen, gehuisvest in omstandigheden die erger waren dan in een modern vluchtelingenkamp, en men verwachtte van hen hun eigen gevangenissen te bouwen.

Omstandigheden die effectief geestesziekten veroorzaakten, waren dan ook een van de eerste invoeringen van de kolonie. Van hieruit volgde de sombere geschiedenis van de psychiatrische ziekenhuizen, evoluerend van opsluiting over therapeutische bezigheid tot uiteindelijk medicatie. Het is de praktijk om diegenen te onderdrukken die zich niet kunnen “conformeren” aan de normen die door het systeem worden opgelegd, de grondoorzaak van de onderliggende agressie waarmee het Australische grote publiek elkaar heeft behandeld en nog steeds blijft doen.

Ook hier valt er weer een lijn te trekken met SPK, dat zijn naam haalde bij een groep mentale patiënten in West Duitsland (Sozialistische Patienten Kollektiv).

Een titel als ‘Erbkrank’ liegt er natuurlijk niet om. Het was eveneens de titel van een propagandafilm uit nazi Duitsland (1936) die pleitte voor euthanasie op geestelijk zieken.

Niet alleen de foto’s tonen ons beelden uit deze instellingen, ook muzikaal krijgen we hier 8 waanzinnige tracks die voor live maatstaven zeer aanvaardbaar klinken.

Meer zelfs, James Plotkin, die instond voor de mastering, slaagde er in om het album een zeer scherpe, krachtige en moderne sound mee te geven.

Snowdrops From A Curate’s Garden kan dan ook beschouwd worden als de ontbrekende schakel tussen de demo-achtige opnamen uit de jaren 90 die leidden tot Last Dominions Losts debuutplaat The Tyranny Of Distance (2004) en het zeer enthousiast ontvangen Towers Of Silence (2014), die een zeer eigentijdse, indicatieve benadering vertoonde met het klassieke industriële geluid.

De titel haalde men bij een boek van Aleister Crowley. Gek genoeg geen occult schrijfsel, maar een een bundel erotische poezië met daarin gedichten die welluidende titels dragen als ‘The Futile Fuck-stick’ of ‘My Aunt’s Amusement, or Aching For Arse-plugs.’

Snowdrops From A Curate’s Garden verscheen oorspronkelijk in oktober 2015, bij het overlijden van John Murphy. Het feit dat de percussie van Murphy hier een vooraanstaande rol speelt, maakt dit album dan ook tot een passend eerbetoon, dat daarenboven zijn liefde voor rituele muziek verpakt in post-industriële atmosferen ook mooi weergeeft.

Na de LP versie uit 2015, is er op The Epicurean nu ook de CD versie. Welk formaat u ook kiest, deze MOET u kopen!

Last Dominion Lost

Dimi Brands
14/01/2018

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 07/12/2021 : Gedenk Mortemia!

Na elf jaar stilte is de Noorse multi-instrumentalist, producer en artiest Morten Veland (ex-Tristania, Sirenia) terug met zijn soloproject Mortemia. En met een gloednieuw concept. ‘The Pandemic Pandemonium Sessions’ is een serie goth metal liedjes die elke maand op het internet losgelaten worden. Fijn om weten, telkens met een ...

lees meer...
NIEUWS 03/12/2021 : Sygo Cries is klaar met “Talking About Walls”

Enige tijd geleden al stelden we hier bij Dark Entries de echte hergeboorte of definitieve herstart van de cold wave / post punk formatie Sygo Cries voor. Eén van de vele projecten van Mika Goedrijk die vooral bekendheid geniet met het industrial tribal techno project This Morn’Omina, maar ook eerder actief was met Nebula-H en ...

lees meer...
NIEUWS 03/12/2021 : Brandende nachten in Kroatië: Ewiniar

Samen met je partner muziek maken, dat is inderdaad fantastisch (trust me, I know). En zo dachten Marin and Katarina Tramontana uit Split (Kroatië) er ook over. Onder de bandnaam Ewiniar brengt dit duo u het stevige debuutalbum ‘Burning the Night’. De negen tracks op dit album baden ergens tussen goth rock en metal. Zelf was ...

lees meer...
NIEUWS 03/12/2021 : Nieuw album van Michael J Sheehy op Bandcamp Friday...

Bandcamp Friday is er weer…!! U weet wel, uw geliefde artiesten genieten een hoger percentage van de opbrengst indien u hun materiaal via Bandcamp op een vrijdag koopt… Deze vrijdag vragen we even uw aandacht voor het nieuwe album van Michael J Sheehy (Dream City Film Club, Miraculous Mule, United Sounds of Joy, solo), The ...

lees meer...
NIEUWS 01/12/2021 : Sinner’s Day 2022 al in volle voorbereiding

Misschien hebt u de editie van dit jaar nog niet helemaal verteerd, toch pakt de Sinner’s Day organisatie nu al uit met een reeks nieuwe namen! Zo werden recent aan de affiche toegevoegd; The Birthday Massacre, The Exploited, Actors, Zware Machine, NOYCE™ (met een exclusief verjaardagsconcert voor België), Tiny Magnetic Pets, ...

lees meer...
FOTO'S : The Breath of Life - @ Wool-E Fest: Belgian underground music, 27/11/2021 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Enzo Kreft - @ Wool-E Fest: Belgian underground music, 27/11/2021 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : The Ultimate Dreamers - @ Wool-E Fest: Belgian underground music, 27/11/2021 door Luc Luyten

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Porta Nigra Autumn Passage (13/11/2021, JH De Klinker, Aarschot) - Koud vlees en powernoise.

“Zie mij hier nu staan”, verzuchtte Xavier Kruth tijdens het laatste nummer van zijn band Winterstille (met ook Dark Entries collega Gerry Croon in de gelederen). Exact hetzelfde idee hadden we toen we dat moment ons als koopwaar door middel van een barcode moesten laten scannen om de ‘zwarte poort’ van Aarschot ...

lees meer...
INTERVIEW : WHISPERS IN THE SHADOW - Ik ben geen conservatieve songwriter en ik ben niet geïnteresseerd in de status-quo. Ik ben geïnteresseerd in vooruitgang.

Whispers In The Shadow bestaat 25 jaar, en dat mag gevierd worden. Er komt een nieuwe verzamelaar uit, 'Gilding The Lily', die gedeeltelijk bestaat uit nieuwe opnames van de beste nummers uit de afgelopen kwarteeuw. En dat de groep een serieuze evolutie heeft doorgemaakt in die periode, kunt u lezen in het gesprek dat we met frontman ...