casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.967 items

   

Larrnakh
Necrofolk -Like The Silken Shrouds Of Death
Dark Ambient - Dark Folk / Apocalyptic Folk - Neoklassiek
21/12/2016 : Larrnakh - Necrofolk -Like The Silken Shrouds Of Death
Rage In Eden  Rage In Eden
21/12/2016, Dimi Brands

Fans van het Hongaarse dark folk gezelschap Larrnakh zal het wellicht opvallen, na het in 2011 verschenen Like The Silken Shrouds Of Loneliness, is het nu vijf jaar later tijd voor de opvolger Necrofolk -Like The Silken Shrouds Of Death.

Larrnakh is nog steeds de muzikale speeltuin van Sörös Gergö (ex-Cawatana), die zowat alle instrumenten voor zijn rekening neemt (gitaar, bas, drums, keyboard en piano), en hierbij steun krijgt van Gresz Agnes (viool), Csigas Adrienn (cello) en Szabo Karoly (bas). In het verleden werkte Larrnakh al samen met leden van Scivias en Sturmast, op deze nieuwe worp schitteren ze evenwel door afwezigheid. In plaats daarvan mogen we als speciale gasten Varga Betty (zang op ‘Flames In Frost’) en Benkö Mihaly (klassieke gitaar op ‘Internal Storm’) verwelkomen.

‘Internal Storm’ mag meteen deze bonte verzameling nummers in gang trappen, de mooie pianoklanken slagen er in de nodige spanning op te bouwen, waarvan alleen maar gehoopt kan worden dat deze illustratief is voor de verdere gang van zaken op Necrofolk -Like The Silken Shrouds Of Death.

Pure neofolk songs zoals ‘A Dream In Grey’, ‘Dewdrops On My Wings’ en ‘For A Dead Man’, refereren naar het Cawatana verleden van Sörös. Zoals opgemerkt kan worden uit het oeuvre van Larrnakh, het is niet anders op deze nieuwe plaat, is het muzikale draagvlak van Larrnakh breed, het zijn echter deze sobere neofolksongs waarin Larrnakh echt uitblinkt.

Larrnakh laat verder een bondige samenvatting horen van wat je zoal op neofolk gerichte feestjes te horen krijgt, gaande van de pure vorm zoals in de drie aangehaalde voorbeelden naar neoklassieke invloeden (vooral in het instrumentaaltje ‘December’, maar ook in bewerkte vorm op ‘Private Passion’), martial (‘Korpulavra’), tot dark ambient en industrial (‘Vincit Omnia Veritas’ en ‘The God That Never Was’).

Voor wie zich afvraagt of ne(c)rofolk ook poppotentieel heeft, is er nog ‘Flames In Frost’, alwaar de vocalen van Varga Betty de hoofdrol toebedeeld kregen. Muzikaal doet het nummer een beetje denken aan recenter werk van Ordo Rosarius Equilibrio, de dromerige, hoge zang van Betty smeren er nog een extra portie siroop omheen.

Larrnakh beheerst een veelheid aan stijlen, wat automatisch ook betekent dat ze niet in allemaal even hard kunnen uitblinken. Zo zijn de uitstapjes naar andere genres zoals ‘Vincit Omnia Veritas’, ‘Korpsvolgt’ en ‘The God That Never Was’ zeker wel verdienstelijke pogingen, maar helaas ook niet wereldschokkend genoeg om het verder dan dat te schoppen.

Desalniettemin voor elk wat wils voor de liefhebbers van het brede neofolk genre (en aanverwanten), al vinden wij dat er aan de samenhang best nog wat gesleuteld kan worden, toch wel een oud zeer bij Larrnakh.

Larrnakh

Dimi Brands
21/12/2016

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 24/01/2022 : Mildreda scoort in de cinema!

Het dark electro project van Oostendenaar Jan De Wulf is met de clip van “Liaisons Dangereuses” (welke u uiteraard hieronder vindt) zomaar even geselecteerd door het Brusselse festival van de onafhankelijke film en wel in de categorie “The Rabbit Holes”. Een categorie waarin kortfilms worden opgenomen met een surreëel ...

lees meer...
NIEUWS 22/01/2022 : Lacrimosa: Celebrate The Darkness

Leven is lijden. Het is een oude boeddhistische wijsheid die ook Lacrimosa zich eigen gemaakt heeft. Neen, het leven is niet altijd prettig, en houdt ook pijn en teleurstelling in. Maar aangezien we daar toch niets aan kunnen doen, vatten we het beter goed op. Meer zelfs: laten we de duisternis in ons leven vieren. Daar komt de boodschap van ...

lees meer...
NIEUWS 22/01/2022 : Nieuwe Terra Relicta-compilatie: Call Me Darkness

Dark Entries mag dan al het grootste Nederlandstalige gothzine zijn, we zijn op geen enkele manier het enige interessante gothzine. Hebt u al gehoord van onze Sloveense collega's van Terra Relicta? Zij doen het in het Engels. Hun website is zeer aanbevelenswaardig, vooral daar ze niet enkel besprekingen en interviews doen, maar ook een ...

lees meer...
NIEUWS 22/01/2022 : 400ste Dag des oordeels

Kunt u geloven dat we al 399 Dagen des oordeels hebben gekend? Met De dag des oordeels bedoelen we natuurlijk het radioprogramma van onze collega Danny Quetin, die elke maandagavond tussen 22 en 24u de beste post-punk, gothic en electro uitzendt op Radio Benelux. Dat staat gelijk aan 8 jaar hard labeur, en voor aflevering 400 heeft Danny dan ...

lees meer...
NIEUWS 21/01/2022 : Nieuw live audio-document 'Kvitravn –First Flight of the White Raven' van Wardruna

Een jaar na de release van zijn meest recente studio-album 'Kvitravn' (en als opmaat naar de komende live data), presenteert Nordic/dark folk/ambient band Wardruna zijn live-document 'Kvitravn –First Flight of the White Raven'. Dit is een luxe release op 2CD en op digitale formaten waaronder het originele studioalbum ...