casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.911 items

   

Lakes
Arms In Twilight
Dark Folk / Apocalyptic Folk - Martial
24/03/2016 : Lakes - Arms In Twilight
Beläten  Beläten
24/03/2016, Danny Quetin

De beginperiode van Death In June, daar doet het me meteen aan denken. Neofolk met tribale drums, akoestische gitaar en het donkere stemgeluid van Sean Bailey als one-man-band Lakes die met Arms In Twilight inmiddels toe is aan zijn zesde album.

Opgenomen in het zonnige Melbourne in het midden van de zomer, rond het kampvuur bij valavond zou het zeker niet misstaan. Geïllustreerd met de typische kenmerken van de martial folk, is dit 8 tracks tellend album een leuke aanvulling in het vaak ondergewaardeerde genre. Een uitschieter ? Een klassieker in wording ? Nee, dat nu ook weer niet, maar het misstaat zeker niet tussen zijn aanverwanten.

Enkele nummers uit deze Arms In Twilight waren reeds eerder te beluisteren in een Live-uitvoering op Chant From Above : Live In Melbourne. Toen reeds was duidelijk dat het live-album nieuwe nummers zouden bevatten in een aankomend album. En dat album is er dus nu.

Met Carved Remains is er een mooi huwelijk tussen neofolk en een toegankelijke eerder akoestische maar meezingbare versie van wat met elektrische aangestuurde gitaren postpunk zou kunnen zijn.

Triumph Of Spring doet middeleeuws aan, voor zover de Middeleeuwen hun terugkeer vinden in 2016. Billy Bragg aandoend, en dan kan het niet slecht zijn.

Een eenmansband gaat wel eens gebukt onder een beperkt instrumentarium, waardoor het geheel aandoet als een en dezelfde eenheid. Hetgeen ook wel wat het geval is op deze Arms In Twilight. Gelukkig krijgt hij hier en daar gezelschap, zoals in Thrust From The Grey, waar net als bij Carved Remains de keyboards worden bepoteld door Lee Parker.

En meer nog in Dragon Current, waar de flute en vocalen als samenwerking fungeren tussen Sean Bailey en Ela Stiles. Dat samenspel maakt er een coherent geheel van.

Meer Medieval-achtig zijn The Rose Window en The Great Spiraling World, die net als Wield The Edge uit 1 en dezelfde adem lijken te zijn gehesen. En dus ongeveer hetzelfde klinken.

Afsluiter Vertical Strain leunt dan weer wat aan met zijn opener Carved Remains. Mocht het album dubbel zo lang zijn, zou het getuigen van herhaling. Maar met 8 tracks voorkomt het net het in de val trappen van eenheidsworst.

De filosofie van de Middeleeuwen op een tof plaatje. Man is the center of the Universe. We stand in the middle of infinity, between outer and inner space. And there’s no limit to either.

Danny Quetin
24/03/2016

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 03/12/2021 : Sygo Cries is klaar met “Talking About Walls”

Enige tijd geleden al stelden we hier bij Dark Entries de echte hergeboorte of definitieve herstart van de cold wave / post punk formatie Sygo Cries voor. Eén van de vele projecten van Mika Goedrijk die vooral bekendheid geniet met het industrial tribal techno project This Morn’Omina, maar ook eerder actief was met Nebula-H en ...

lees meer...
NIEUWS 03/12/2021 : Brandende nachten in Kroatië: Ewiniar

Samen met je partner muziek maken, dat is inderdaad fantastisch (trust me, I know). En zo dachten Marin and Katarina Tramontana uit Split (Kroatië) er ook over. Onder de bandnaam Ewiniar brengt dit duo u het stevige debuutalbum ‘Burning the Night’. De negen tracks op dit album baden ergens tussen goth rock en metal. Zelf was ...

lees meer...
NIEUWS 03/12/2021 : Nieuw album van Michael J Sheehy op Bandcamp Friday...

Bandcamp Friday is er weer…!! U weet wel, uw geliefde artiesten genieten een hoger percentage van de opbrengst indien u hun materiaal via Bandcamp op een vrijdag koopt… Deze vrijdag vragen we even uw aandacht voor het nieuwe album van Michael J Sheehy (Dream City Film Club, Miraculous Mule, United Sounds of Joy, solo), The ...

lees meer...
NIEUWS 01/12/2021 : Sinner’s Day 2022 al in volle voorbereiding

Misschien hebt u de editie van dit jaar nog niet helemaal verteerd, toch pakt de Sinner’s Day organisatie nu al uit met een reeks nieuwe namen! Zo werden recent aan de affiche toegevoegd; The Birthday Massacre, The Exploited, Actors, Zware Machine, NOYCE™ (met een exclusief verjaardagsconcert voor België), Tiny Magnetic Pets, ...

lees meer...
NIEUWS 30/11/2021 : Wat is er loos met Lacrimosa?

Er komt een nieuwe plaat van Lacrimosa aan. 'Leidenschaft' zal er net op tijd zijn om onder de kerstboom te liggen. Langzamerhand krijgen we meer informatie over de plaat. En ja, de eerste video is een feit. 'Raubtier' is het eerste volledige nummer dat we kunnen beluisteren uit de nieuwe plaat. En we krijgen er zelfs beelden ...

lees meer...
FOTO'S : The Breath of Life - @ Wool-E Fest: Belgian underground music, 27/11/2021 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Enzo Kreft - @ Wool-E Fest: Belgian underground music, 27/11/2021 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : The Ultimate Dreamers - @ Wool-E Fest: Belgian underground music, 27/11/2021 door Luc Luyten

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Porta Nigra Autumn Passage (13/11/2021, JH De Klinker, Aarschot) - Koud vlees en powernoise.

“Zie mij hier nu staan”, verzuchtte Xavier Kruth tijdens het laatste nummer van zijn band Winterstille (met ook Dark Entries collega Gerry Croon in de gelederen). Exact hetzelfde idee hadden we toen we dat moment ons als koopwaar door middel van een barcode moesten laten scannen om de ‘zwarte poort’ van Aarschot ...

lees meer...
INTERVIEW : WHISPERS IN THE SHADOW - Ik ben geen conservatieve songwriter en ik ben niet geïnteresseerd in de status-quo. Ik ben geïnteresseerd in vooruitgang.

Whispers In The Shadow bestaat 25 jaar, en dat mag gevierd worden. Er komt een nieuwe verzamelaar uit, 'Gilding The Lily', die gedeeltelijk bestaat uit nieuwe opnames van de beste nummers uit de afgelopen kwarteeuw. En dat de groep een serieuze evolutie heeft doorgemaakt in die periode, kunt u lezen in het gesprek dat we met frontman ...