casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

7.585 items

   

Lakes
Arms In Twilight
Dark Folk / Apocalyptic Folk - Martial
24/03/2016 : Lakes - Arms In Twilight
Beläten  Beläten
24/03/2016, Danny Quetin

De beginperiode van Death In June, daar doet het me meteen aan denken. Neofolk met tribale drums, akoestische gitaar en het donkere stemgeluid van Sean Bailey als one-man-band Lakes die met Arms In Twilight inmiddels toe is aan zijn zesde album.

Opgenomen in het zonnige Melbourne in het midden van de zomer, rond het kampvuur bij valavond zou het zeker niet misstaan. Geïllustreerd met de typische kenmerken van de martial folk, is dit 8 tracks tellend album een leuke aanvulling in het vaak ondergewaardeerde genre. Een uitschieter ? Een klassieker in wording ? Nee, dat nu ook weer niet, maar het misstaat zeker niet tussen zijn aanverwanten.

Enkele nummers uit deze Arms In Twilight waren reeds eerder te beluisteren in een Live-uitvoering op Chant From Above : Live In Melbourne. Toen reeds was duidelijk dat het live-album nieuwe nummers zouden bevatten in een aankomend album. En dat album is er dus nu.

Met Carved Remains is er een mooi huwelijk tussen neofolk en een toegankelijke eerder akoestische maar meezingbare versie van wat met elektrische aangestuurde gitaren postpunk zou kunnen zijn.

Triumph Of Spring doet middeleeuws aan, voor zover de Middeleeuwen hun terugkeer vinden in 2016. Billy Bragg aandoend, en dan kan het niet slecht zijn.

Een eenmansband gaat wel eens gebukt onder een beperkt instrumentarium, waardoor het geheel aandoet als een en dezelfde eenheid. Hetgeen ook wel wat het geval is op deze Arms In Twilight. Gelukkig krijgt hij hier en daar gezelschap, zoals in Thrust From The Grey, waar net als bij Carved Remains de keyboards worden bepoteld door Lee Parker.

En meer nog in Dragon Current, waar de flute en vocalen als samenwerking fungeren tussen Sean Bailey en Ela Stiles. Dat samenspel maakt er een coherent geheel van.

Meer Medieval-achtig zijn The Rose Window en The Great Spiraling World, die net als Wield The Edge uit 1 en dezelfde adem lijken te zijn gehesen. En dus ongeveer hetzelfde klinken.

Afsluiter Vertical Strain leunt dan weer wat aan met zijn opener Carved Remains. Mocht het album dubbel zo lang zijn, zou het getuigen van herhaling. Maar met 8 tracks voorkomt het net het in de val trappen van eenheidsworst.

De filosofie van de Middeleeuwen op een tof plaatje. Man is the center of the Universe. We stand in the middle of infinity, between outer and inner space. And there’s no limit to either.

Danny Quetin
24/03/2016

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 22/05/2019 : Darkdweller reist straks af naar Leipzig en hoopt van u hetzelfde. Hier zijn gratis tips!

Tip 1. indien u nog twijfelt, doen, kies voor een vakantie / city trip met Pinksteren naar het mooie, groene en historisch relevante Leipzig. Weerbarstig lief of vrouw? Doe alsof u neus bloedt u weet zogezegd van niets want er zijn nog tickets beschikbaar aan de kassa en als je er dan toch bent... U vindt trouwens een ticket stalletje recht ...

lees meer...
NIEUWS 21/05/2019 : Al die willen te kaap'ren varen...

Hoewel het legendarische Cold Meat Industry label al sinds 2014 op apegapen ligt, vond men het in 2017 toch wel gepast om de 30ste verjaardag van hun bestaan te vieren. In stijl, in dit geval met een tweedaags festival en een heleboel acts die het mede dankzij dit kwaliteitslabel tot grote namen wisten te schoppen. Wie er bij was daar ...

lees meer...
NIEUWS 21/05/2019 : Het WGT elftal van Dimi Brands.

Nog een tweetal weekjes en de jaarlijkse bedevaart naar Leipzig kan een aanvang nemen, geef maar toe dat u er weer een gans jaar naar heeft uitgekeken. Ondergetekende stuurt dit jaar zijn kat, maar laat niet na zijn persoonlijke elftal mee te geven, kwestie dat u niet bezwijkt aan keuzestress. 1.CAMERATA MEDIOLANENSE Italiaans ...

Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$$$$
lees meer...
NIEUWS 19/05/2019 : Second Still exclusief in Retie

De Westkust van de US of A weet schoon volk tot zijn inwoners te tellen. Paraderend langs de Hollywood Boulevard onder het alziend oog van de paparazzi. Al zien we een band als Second Still er weinig last van te weten ondervinden. Bijzonder straf dan weer wel in de postpunk / coldwave-subcultuur waarin ze zich als trio al enkele jaren ...

lees meer...
NIEUWS 18/05/2019 : Here are the young men... RIP Ian Curtis

Vandaag, 18 mei, is het exact 39 jaar geleden dat ene Ian Curtis zich, op 23 jarige leeftijd, van het leven beroofde. Het was allicht geen nieuws geweest ware het niet dat deze Ian Curtis frontman en zanger/tekstschrijver was bij beeldenstormers Joy Division die aan de vooravond stonden van de grote doorbraak en een eerste Amerikaanse toer. “Closer”, ...

lees meer...
FOTO'S : Praga Khan - @ YAP Leopoldsburg, 11/05/2019 daar Luc Luyten

lees meer...
INTERVIEW : Trouwfe(e)st #3: PANTSER FABRIEK - Het werkt inderdaad motiverend om op te mogen treden in het land van Front 242!

Op de affiche van Trouwfe(e)st ligt de nadruk ontegensprekelijk op de genres dark ambient, dark folk en waagt men ook graag een uitstapje naar het meer industriële genre. De naam van het Nederlandse Pantser Fabriek kwam dan ook als een verrassing. Deze pure EBM act is een project van Willem Witte, die we kennen van zijn neofolk alias ...

lees meer...
FOTO'S : De Klinke - @ MysteriA Fantasy-Fair Aarschot, 04/05/2019 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : La Lune Noire - @ MysteriA Fantasy-Fair Aarschot, 04/05/2019 door Luc Luyten

lees meer...
INTERVIEW : 10 JAAR DER KLINKE - Mijn eerste vrouw zei me ooit dat echte kunst ontstaat uit het lijden van de ziel. Gelijk heeft ze.

Der Klinke blaast tien kaarsjes uit. Dat doen ze met een geschenk aan hun fans: een nieuwe plaat 'Decade' met daarop een aantal herwerkte versies van nummers uit hun eerste decennium, een aantal remixen en zelfs een handvol nieuwe nummers. De plaat moet een hoofdstuk afsluiten. Oorspronkelijk zou het zelfs de zwanezang van de groep ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : BLACK EASTER -Dag 2 - Neem er een loopje mee.

Ondanks onze warme oproep om toch wat massaler op het appel te verschijnen, moesten we bij het betreden van de Zappa tot onze teleurstelling vaststellen dat deze in dovemansoren was gevallen. Een spijtige zaak, zowel voor de organisatie, maar in de eerste plaats voor de afwezigheden, die, getuige de klinkende namen die vandaag op de Black ...