casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

9.078 items

   

La Merde
L'Amour et la Merde
Dark Folk / Apocalyptic Folk
23/07/2019 : La Merde - L'Amour et la Merde
Eigen beheer  Eigen beheer
23/07/2019, Dimi Brands

Daar hebben we onze Gentse vrienden van La Merde weer! Hun eerste cassette ‘Dood En De Merde’ ligt niet alleen nog in de nabijheid van ons tapedeck na te dampen als ware het een vers gedraaide koeienvlaai, met hun originele (hoewel met heel wat gerecycleerde invloeden toch zodanig gebracht dat je kan spreken van een verrassend eindresultaat) sound ging niet alleen ik, maar ook enkele andere Dark Entries redactieleden voor de bijl.

Wat neofolk betreft is het in België huilen met de pet op, enkel al daarom was de komst van La Merde voor mij een geschenk uit de hemel, en liet ik het niet na om hun naam bij verschillende binnen- en buitenlanders te droppen.

Zo zou ik met de pluimen kunnen lopen om het feit dat Art Abscons stante pede besloot dat hij La Merde graag zou uitbrengen op zijn Opus Abscondi label of dat La Merde in oktober het podium zal delen met Awen, By The Spirits, Rome en Changes. Maar zo zit ik niet in elkaar, deze twee jongens hebben dit alles volledig aan zichzelf te danken. Ik heb misschien het nodige duwtje in de rug gegeven, simpelweg omdat ik vond dat dit gedaan moest worden.

Bij hun eerste wapenfeit hoorden we nog een duidelijke The Moon Lay Hidden Beneath A Cloud invloed, doch tijdens hun allereerste live optreden (enkele maanden geleden in de Kinky Star) hoorden we met wat goede wil zelfs raakpunten met Blood Axis of Fire + Ice.

Ook hun tweede cassette is, ondanks de korte periode tussen de twee releases, geen herhalingsoefening geworden.

Dood En De Merde mocht bij ons dan wel op enthousiast handgeklap ontvangen worden, toch zijn we blij dat we niet meer van hetzelfde voorgeschoteld krijgen.

L’Amour et la Merde vinden we zelfs nog een tikkeltje beter, vooral ook omdat het album nog meer als een gestroomlijnd geheel klinkt. De invloed van The Moon Lay Hidden Beneath A Cloud is enkel nog met een vergrootglas waar te nemen, deze keer maken we eerder associaties met acts gelijk Luftwaffe of het daaruit voortgekomen Et Nihil en loert zelfs Death In June steels om de hoek.

Ook hier weer (zeer sterke) met samples doorspekte interludia die zorgen voor de bindende lijm tussen de effectieve songs.

La Merde is niet vies van een portie humor op tijd en stond (al is deze soms wat verscholen) maar is duidelijk intelligent genoeg om niet enkel een gimmick te zijn.

Humoristisch en tegelijk matuur, het is niet iedereen gegeven.

L’Amour et la Merde werd in de winter van 2018-19 opgenomen, en dat hoor je. Het typisch melancholische dat de winter toch wel kenmerkt, blaast zijn kille adem doorheen deze 12 nummers. Luister maar eens naar het kermisgeluidje uit lang vervlogen tijden, of de interludia die zoals ze hier qua stijl en sfeer klinken, in de toekomst gerust tot volwaardige songs mogen uitgroeien.

Doch: La Merde zal nooit een “grote” naam worden, hoe jammer we dit ook mogen vinden. Maar dat dit Gentse duo een cult-aanhang verdient, daar mag geen twijfel over bestaan.

L’Amour et la Merde verschijnt op cassette op slechts 50 exemplaren, snel zijn is dus de boodschap. Voor de cover knipte men een oude foto van een koppel in twee, en kan je kiezen tussen het vrouwelijke of mannelijke hoesje. Ben je toch te laat, of niet in de mogelijkheid om cassettes af te spelen (al willen we de heer Art Abscons wat dat betreft even citeren: “La Merde is mind-blowing. Definitely a reason to buy a cassette player if you do not own one.”) dan kan je op de Bandcamp pagina van La Merde terecht voor een gratis digitale versie.

La Merde

Dimi Brands
23/07/2019

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 04/07/2022 : Leeds is gothic city!

U dacht natuurlijk aan Leipzig. Ook. Maar de stad Leeds kent een gothic rock verleden dat als historisch erfgoed moet gekoesterd (denk maar aan bands als The Sisters Of Mercy, The Rose Of Avalanche, March Violets, Salvation, Red Lorry Yellow Lorry,...) Mocht u tussen 7 en 10 juli nog vrij zijn en niks hebben gepland, ga dat horen en zien in ...

lees meer...
NIEUWS 03/07/2022 : Gothic magazine trekt er de stekker uit...

Tenminste grote bezieler en cult figuur bij onze Oosterburen Martin Sprissler besloot recent de stekker uit zijn geesteskind te trekken en biedt zijn titel aan voor overname. Een tweetal jaar geleden was er na een lange pauze sprake van een doorstart maar deze bleek niet helemaal te lopen zoals verwacht. Momenteel is Gothic Magazine 90 in ...

lees meer...
NIEUWS 02/07/2022 : Enzo Kreft met eerste clip als voorbode van het nieuwe album 'Shelter'

De naam Enzo Kreft hoeft geen introductie meer, deze oude krijger werd met de albums “Control” (2019) en “Different World” (2021) weerom ‘wereldberoemd’ in onze scene en scoorde zelfs torenhoog in de eindejaarslijstjes van menig Dark Entries schrijver. Reden, aanstekelijk electro, zowat de overtreffende ...

lees meer...
NIEUWS 02/07/2022 : The Seven Whores Of The Apocalypse, eigentijdse dark electro

De Duitse Dark Dimensions labelgroep ging het trio Chris, Tom en Jason halen in Amerika om hier bij ons hun debuut de ep “Wicked Hands” bij Scanner uit te brengen. Het geluid van deze debuut ep ligt ergens tussen een actuele Placebo Effect en een minder technoïde versie van hun landgenoten Velvet Acid Christ in hun eerste ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Crime and the City Solution @ Can't Live in a Livingroom XIV, Haacht, 11 juni 2022 - ...omdat een cultband in de living nog altijd beter is dan gewoon een avondje TV kijken...

In tussentijd is de tournee van Crime and the City Solution achter de rug en zitten ze alweer in uitvalsbasis Berlijn te broeden op een nieuw studioalbum… Ook de heruitgave van hun backcatalogue door Mute geeft ons iets extra om naar uit te kijken. Voorlopig houden we uw nieuwsgierigheid alvast warm met dit concertverslag van hun huiskamerconcert ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Zondigen op zondag; Sinner’s Day zomert - Als loonslaaf kon ik van deze editie, na veel vijven en zessen, enkel de zondag mee pikken. Gelukkig de dag die mijn goth rockend hartje sneller deed slaan.

Over de vrijdag en zaterdag kan ik hier dus helaas niets kwijt, maar ik twijfel er niet aan dat anderen dat zeker even literair in mijn plaats zullen doen. Laat deze korte review dan ook veeleer een impressie zijn dan een festivalverslag of nog de beleving van één dag. Gelukkig heb ik voor de wintereditie, onder het aloude motto; ...

lees meer...
NIEUWS 27/06/2022 : Sinner’s Day Summer 2023, de eerste namen!

Ja u leest dit goed, de 2022 editie is nog maar net afgelopen en de organisatie gooit nu al een reeks namen voor onze voeten voor volgend jaar en struikelen zult u. Op deze affiche heel wat exclusiviteiten voor 2023; Project Pitchfork, Modern English, When In Rome, Corpus Delicti, Tyske Ludder, Golden Apes, NNHMN, Dorsetshire, Solor Dolorosa, ...

lees meer...
FOTO'S : Within Temptation - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Heilung - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Amenra - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten