casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.413 items

   

L'Effet C'est Moi
En Guerre Avec Amour
Dark Folk / Apocalyptic Folk - Dark Wave - Martial
09/11/2015 : L'Effet C'est Moi - En Guerre Avec Amour
Old Europa Cafe
09/11/2015, Dimi Brands

L’Effet C’est Moi oftewel Italiaan Emanuele Buresta wou voor zijn vijfde plaat En Guerre Avec Amour wel eens wat nieuws doen.

Zijn bombastische martial tunes en moderne klassieke composities worden hierop vermengd met elegante en symfonische elementen, dark ambient geluiden, en hints van darkwave en synthpop.

Het concept is geïnspireerd door het epische thema van liefde en oorlog, herinner u de Engelse schrijver/dichter John Lyly die in zijn Euphues (1578) al stelde dat in beiden alles geoorloofd is.

L’Effet C’est Moi ontleende zijn naam van een filosofisch argument van Friedrich Nietzsche, en hield verband met de relatie tussen de heersende klasse en de onderdanen.

Het motto op deze plaat is dat er geen liefde is zonder oorlog, en omgekeerd.

Buresta benadert deze twee themas op een persoonlijke en spirituele wijze, waarin de geesten van de romantiek en het militarisme eenzelfde ruimte delen en gecombineerd worden op verschillende manieren: romantiek door militarisme, en romantiek afgeschilderd op de achtergrond van het militarisme.

De poëtische teksen werden ingezongen door Valentina Castellani, de suggestieve en getalenteerde zangeres die we kennen van een andere Italiaanse groep, namelijk Der Feuerkreiner.

De Italiaanse beeldhouwster Niba was verantwoordelijk voor het mooie artwork en toont twee geliefden op een moment van grote emotie, met een subtiele en verfijnde erotiek waarin de mannelijke figuur het gezicht van de vrouw aanschouwt, met een gelijke intensiteit.

Op papier zag deze nieuwe aanpak van L’Effet C’est Moi er een paar seconden veelbelovend uit, al werd deze release toch met de nodige scepsis in huis gehaald.

Terecht zo bleek, want de combinatie van martial met de aangehaalde extra invloeden weet slechts matig te bekoren, en werkt slechts echt bij een paar nummers, zoals bijvoorbeeld het titelnummer ‘En Guerre Avec Amour’ en ‘Soyez Grands Dans Votre Faiblesse.’

Gelukkig weet de fraaie zang van Castellani de meubels nog te redden, want de muzikale omlijsting is, ondanks de vernieuwende invalshoek, niet voor herhaling vatbaar, als u het ons vraagt.

Na beluistering van deze release vragen wij ons eerder af wanneer Der Feuerkreiner nog eens met nieuw materiaal komt, want hun laatste album, Unsere Zeit, dateert weeral van 2008, en wanneer je als gastzangeres de aandacht zo naar je toe weet te trekken, is dat puik, maar kan je je ook afvragen of je dan uiteindelijk het beoogde resultaat hebt geboekt als je het standpunt inneemt van de artiest voor alwie een dienst bewezen is.

L'Effet C'est Moi (Facebook)

Dimi Brands
09/11/2015

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 27/10/2020 : Lacrimosa brengt video uit voor 'Der leise Tod'

Lacrimosa belooft ons binnenkort belangrijk nieuws aan te kondigen, en we hopen van harte dat het over de nieuwe plaat gaat die in 2020 zou moeten verschijnen. Want al maanden horen we niets meer over die plaat, en zelfs tijdens het online quarantaineconcert van de groep werd er niet naar gerefereerd. Wat we wel zeker weten, is dat de groep ...

lees meer...
NIEUWS 27/10/2020 : Nieuwe Nachtblut heet Vanitas

De ook in gothickringen erg populaire Duitse black metal groep Nachtblut heeft een nieuwe plaat uit: 'Vanitas', een verwijzing naar een middeleeuwse kunststroming waarin schedels, gedoofde kaarsen, verwelkte bloemen en andere voorwerpen de ijdelheid van de mens verbeelden. 'Vanitas' verschijnt drie jaar na het reeds erg succesvolle ...

lees meer...
NIEUWS 25/10/2020 : Wardruna brengt titelnummer nieuwe plaat 'Kvitravn' uit

Wardruna, de Noorse dark folk groep die zich inspireert uit de Noorse mythologie en cultuur - inclusief het gebruik van traditionele instrumenten, brengt in januari 2021 een nieuwe plaat uit. Die zal 'Kvitravn' heten, wat zoveel betekent als 'Witte raaf'. 'Kvitraven' is ook een nummer op de plaat, en volgens de groep ...

lees meer...
NIEUWS 25/10/2020 : Welcome To The Necroclub

U bent hopelijk op de hoogte dat er een nieuwe lichting gothic rock is. The Black Caves uit Griekenland horen er zeker bij, ook al voegen ze een flinke scheut metal aan hun gothic rock toe. Zeer verdienstelijk is hun initiatief om verschillende gelijkgezinde groepen uit te nodigen op hun laatste single: 'Welcome To The Necroclub'. ...

lees meer...
NIEUWS 25/10/2020 : Elle Noir: The Day I Died

Elle Noir is een gothic zangeres uit Italië en een geschoolde sopraan. Over haar werk zegt ze: 'mijn innerlijke werelden zijn altijd autobiografisch, mijn nummers beleef ik altijd in de eerste persoon. Dood, psychische stoornissen en emotionele toestanden van onwennigheid zijn centrale thema's in wat ik schrijf.' Dat geldt ...

lees meer...
INTERVIEW : KREGEL - Ik denk dat we de zomerhit van Radio 2 niet gaan halen en ook over de Lage Landen Lijst heb ik zo mijn twijfels.

Omdat we ons bij Dark Entries niet graag uitspreken over een bepaald virus dat het hele doen en laten van de samenleving in zijn greep houdt roepen wij 2020 volmondig uit als het jaar van Kregel. Ze vieren dit jaar hun vierde verjaardag en zagen dit als het ideale moment om hun eerder opgenomen demo's voor het eerst op de grote wereld ...