casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.966 items

   

Koffinsurfer
Koffinsurfer (vinyl 7')
Dark Folk / Apocalyptic Folk - Doom metal
27/11/2021 : Koffinsurfer - Koffinsurfer (vinyl 7')
Verslaafd Label  Verslaafd Label
27/11/2021, Henk Vereecken

Dit klinkt wel heel speciaal. Bij Koffinsurfer hoor je zowat de meest extreme en morbide gruntzang die je ooit hebt gehoord en dat in combinatie met akoestisch folky gitaarspel. En de derde component zijn droney ambient/noise elektronische geluiden. Aldus krijg je een soort akoestische doom metal, al kan je het ook als neofolk beschouwen met een extreme metal gruntstem. Speciaal, heel speciaal in elk geval. Ik moet zeggen dat ik echt overdonderd was bij de eerste luisterbeurt en dat het lang geleden was dat ik nog zo iets verrassend en origineel heb gehoord.

Koffinsurfer zijn een Russische band, hoewel de eerste van de drie song op deze 7” in het Noors is gezongen: “Barndomsminne frå Nordland” (‘Jeugdherinnering uit Nordland’). Vanaf het moment dat na de akoestische gitaarintro met ambient noise achtergrond geluiden de gruntstem inviel (na een halve minuut) zat ik hier met open mond te luisteren.

Koffinsurfer zijn Nikita op gitaar en Denis op zang (enfin het is maar wat je zang noemt) bijgestaan door Bark (death ambient/noise geluiden) van het project Pieoflies. En er zijn ook nog background vocals te horen door ene Ksenya.

Op dit 7” vinyl singletje staan 3 songs: “Barndomsminne frå Nordland” en “With Hooks and Hammers” op de A kant en “When The Grey Storms Fall” op kant B.

“With Hooks and Hammers” ligt in de lijn van “Barndomsminne frå Nordland” maar wordt in het Engels gezongen en als je goed luistert kan je de grunt zelfs verstaan (toch als je de mysterieuze lyrics meevolgt die op de binnenkant van de hoes staan gedrukt).

De derde en laatste song “When The Grey Storms Fall” begint met een chant en creepy fluisterzang, gevolgd door een akoestisch gitaarstukje met death ambient geluiden, waarna toch de indrukwekkende grunt invalt. Het nummer gaat heel gezellig over een heksenvloek die een stadje heeft uitgemoord.

Dit vinyl singletje kwam uit in 2016 op Bad Road Records, een Russich label dat momenteel een pauze neemt en het is niet duidelijk of het label ooit nog terugkomt. Hun back stock gaven ze door aan hun Russische collega’s van het noname666/Addicted label, die nu voor een nieuw promotioneel rondje zorgen.

Het enige spijtige aan deze release is dat het een vinyl singletje is met ‘maar’ 3 songs en slechts 12 minuutjes speelduur en aldus veel te vlug voorbij. Als deze gasten ooit een album uitbrengen, schaf ik me dit onmiddellijk aan want ik vind ze echt geniaal. En in afwachting draai ik het singletje nog een paar keer want ik kan er maar niet genoeg van krijgen.

Bandcamp

Henk Vereecken
27/11/2021

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 21/01/2022 : Nieuw live audio-document 'Kvitravn –First Flight of the White Raven' van Wardruna

Een jaar na de release van zijn meest recente studio-album 'Kvitravn' (en als opmaat naar de komende live data), presenteert Nordic/dark folk/ambient band Wardruna zijn live-document 'Kvitravn –First Flight of the White Raven'. Dit is een luxe release op 2CD en op digitale formaten waaronder het originele studioalbum ...

lees meer...
NIEUWS 21/01/2022 : Nieuwe single van Darkher

Darkher laat terug van haar horen met de single ‘Lowly Weep’. En we krijgen daarbij ook wat inkijk in een nieuw album ‘The Buried Storm’. Het debuutalbum ‘Realms’ (2016) werd door Dark Entries alvast goed onthaald! Deze nieuwe storm geeft vorm aan de duisternis die op de loer ligt aan de rand van het ...

Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$
lees meer...
NIEUWS 18/01/2022 : Het Eindejaarslijstje van Henk Vereecken (Moonchild)

ALBUM TOP 10 2021 Het tweede pandemiejaar 2021 was weer een vruchtbaar jaar aan het muzikale front en leverde een mooi internationaal Top 10 gezelschap op met ook drie Belgische acts. 1. Enzo Kreft: Different World Enzo Kreft overleefde de jaren 80 en staat nog steeds (of liever: weer) aan het wave front. Minimal wave uit Mechelen ...

lees meer...
NIEUWS 17/01/2022 : Dirk Da Davo brengt Kings Of Fools uit

Dirk Da Davo heeft een naam die onuitwisbaar tot het einde der tijden zal gelinkt worden aan The Neon Judgement. Dat sentiment der veler jeugd is al even opgehouden met bestaan. Laat Da Davo er vooral niet de man naar zijn om bij ondertussen vergrendelde pakken te blijven zitten. Met Neon Electronics al even in een uitgebreide bezetting, geheel ...

lees meer...
NIEUWS 04/01/2022 : Het eindejaarslijstje van Danny Quetin

Het eindejaarslijstje van Danny Quetin 2021. Het jaar waar zowat iedereen naar uit keek. Een jaar waar normaal weer normaal mocht zijn. Op enkele opflakkeringen na was het meer van hetzelfde. Tante Mie deed aan gezinsuitbreiding en legde de wereld andermaal het zwijgen op. 2021. Het jaar waarin de zomer eentje was van De Zondvloed. ...