casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

7.515 items

   

.Klein
Bengal Sparks
Eclectisch - Shoegaze
06/07/2016 : .Klein - Bengal Sparks
Eigen beheer  Eigen beheer
06/07/2016, Danny Quetin

Als een zogeheten multi-instrumentalist een nieuwe plaat maakt, staan we doorgaans op de eerste rij om te luisteren naar wat er als resultaat naar boven komt.

Zeker als de invloeden uit de meest uiteenlopende muzikale genres komen, de do re mi-windstreken van eclectisme, hip hop, cinematografische pop, soundscapes, exotica, shoegaze en wat nog zo veel meer.

Het is dus zeker niet makkelijk om een bepaald genre te kleven op hetgeen Lutz Nikolaus Kratzer doet met zijn alter ego .Klein. Met Bengal Sparks is hij toe aan zijn derde studio-album.

Enig sarcasme mag aan de orde zijn, met haast fluisterstem deemstert dit album op gang met Feels Like May, ook al voelt het als januari.

De drums lijken weggeplukt uit de wonderlijke wereld van de ingetogen hip-hop. Veel heeft dan ook te maken met dat deze Lutz reeds op 6-jarige leeftijd de knepen van het vak leerde kennen als drummer/percussionist. Hetgeen hij laat blijken met het door woe hoe hoe aangestuurde The Eyes.

Parkinglot biedt ruimte aan wat bij wijlen wat aan Beck doet denken. Titeltrack Bengal Sparks zet niets in vuur en vlam maar is een mooi toonbeeld van samenzweerderige scapes en samenzang.

Dat deze .Klein ook fungeert als producer van Mr Vast moge duidelijk zijn in Generally Speaking en Silly You, met de paradox tussen .Klein en groot en Vast in de glansrol van zijn leven. Spoken word als voorleesverhaaltjes net voor het wakker worden.

Geparfumeerd in de wasem van sigarettenrook schuilt Nicotine Princess onder invloed van enig experiment onder de paraplu van droge wolken.

Het funky Low Rider van War dateert al van 1975 en wordt hier door de mangel gehaald alsof de broertjes Dewaele er mee in de weer zijn geweest. De interpretatie van .Klein heeft dan ook niets van zijn funkgevoel verloren. Meer zelfs, voorzien van heerlijke percussie geeft het net dat extra waar niets overbodig lijkt te zijn.

Zei ik al sarcasme en multi-instrumentalist ? In Pancake Man wordt de banjo boven gehaald en worden er pannenkoeken verkocht op het strand in G-string. Het moeten niet altijd Berlijnse Bollen zijn.

Slaapwandelen in de hoofdstad van de verlatenheid brengt triphopgewijs de nodige sfeer in Ghostytown, alwaar ene Kuoko zich waagt aan de heroïne en cocaïne om daarna in alle rust bedwaarts te keren.

Neon Fog had van Lou Reed kunnen zijn, al maakt .Klein er een heerlijk ochtendnummer van.

Ingetogen tracks kunnen soms vervelend klinken, maar hier weet men er een eigen karikatuur van te maken, waardoor eentonigheid en vervelendheid haast onbestaande zijn. Een duidelijk voorbeeld hiervan is Cages dat de melodie doet weerklinken in melancholie. Canyoning breidt daar nog een leuk einde aan.

Extraatjes zijn in de vorm van de Parasite Single Remix van Nicotine Princess en de Tongfang Remix van Low Rider. Waarbij het eerste wat synthpoppy aanvoelt en het tweede als minimal kan bestempeld worden.

Voor deze Bengal Sparks steken we nog niet het Bengaals vuur aan, maar de vonken zijn er zeer zeker wel. .Klein is groot in zijn daden.

Website

Facebook

Danny Quetin
06/07/2016

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 19/04/2019 : Met Dark Entries gratis naar Nederland!

Het duurde een beetje langer dan voorzien, maar binnenkort zal de vernieuwde locatie van de Maastrichtse club de Muziekgieterij dan toch de deuren openen. Voor het allerlaatste evenement in de ‘oude’ Muziekgieterij slaat men aldaar de handen ineen met Linke Soto en EPM Music om met een affiche voor de dag te komen die de liefhebbers ...

lees meer...
NIEUWS 18/04/2019 : Angels of Liberty leeft nog een beetje ....

18 april 2017 verliet bezieler en zanger Voe Saint-Claire van Angels Of Liberty ons... Veel te vroeg. De groep deed mijn gothic rock minnend hart weer sneller bonzen met het fantastische debuut “Pinnacle Of The Draco” (2012), oorspronkelijk uit op het eigen Secret Sin label, dat bol stond van de klassiekers. Tenminste, in een rechtvaardige ...

lees meer...
INTERVIEW : EVI VINE - Er zijn wel een paar verhalen, maar mijn lippen zijn verzegeld… Misschien voor bij een biertje of zo…

Wie haar nog niet gespot had op Joy Division-tribute A Change of Speech… en haar eerste album …and so the morning comes gemist had, die kon Evi Vine in 2016 ontdekken op het Black Easter Festival in Antwerpen, waar ze haar tweede album Give Your Heart To The Hawks voor kwam stellen. Tijdens die editie speelden 2 artiesten het ...

lees meer...
NIEUWS 14/04/2019 : Gedonder in Kinky Star.

Onlangs mochten wij tot onze grote vreugde kennismaken met het nieuwe Belgische duo La Merde. Hun eerste cassette Dood En De Merde liet een verpletterende indruk achter bij uw recensent van dienst die niet toevallig hoog oploopt met The Moon Lay Hidden Beneath A Cloud en soortgelijke “wereld-serpenten”, net het straatje waarin ...

lees meer...
FOTO'S : Doganov - @ FiNiX Hasselt

lees meer...
FOTO'S : Use Knife - @ FiNiX Hasselt

lees meer...
NIEUWS 13/04/2019 : Nieuwe single van Vlad in Tears!

Dringend tijd voor een nieuw album van Vlad in Tears? Correct! Maar nog even geduld. Pas tijdens komende herfst mag je de nieuweling ‘Dead Stories of Forsaken Lovers’ verwachten. Als je al is wil proeven, kan je hier de single ‘Born again’ beluisteren. Dit lied kwam tot stand in samenwerking met Lex (Megaherz) en Kris ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : RAMMSTEIN - Malcolm Nix verdedigt de nieuwe clip 'Deutschland'

Rammstein heeft een nieuwe plaat uitgebracht en dat was ondertussen ook al een tijdje geleden. De bandleden voelden dan ook goed aan dat het tijd was de eigen relevantie nog eens te bewijzen. Een band die zich met indrukwekkende visuals en inhoudelijke confrontaties op de voorgrond dringt, mag immers niet overkomen als een bende has-beens ...

lees meer...
FOTO'S : Persephone - @ A Mourning hall concert Gelsenkirchen

lees meer...
NIEUWS 06/04/2019 : Cherry Red pakt uit met “Electrical Language”

Op het Britse Cherry Red verschijnen regelmatig interessante en zeer betaalbare, fraaie boxen. Deze keer is het de beurt aan deze “Electrical Language, een verzameling (4 cd’s) met ‘Independent British Synthpop 1978 - 1984’, fraai geïllustreerd en voorzien van een 48 bladzijden tellend boekje dat de geschiedenis ...

lees meer...
INTERVIEW : Trouwfe(e)st #3: ASHTORETH - Doordat er verschillende elementen in mijn muziek zitten weet ik mensen uit verschillende underground stromingen aan te spreken.

Als er een naam is binnen de Belgische underground waaraan je de laatste tijd onmogelijk ontsnappen kan, is het wel die van Ashtoreth. Hoewel Peter Verwimp nog maar enkele jaren onder deze noemer naam begon te maken in het dark ambient genre, wist hij zich al heel snel op te werken tot een naam om rekening mee te houden. Op de productiviteit ...