casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.312 items

   

Kinex Kinex
Neon Park
Minimal
12/07/2020 : Kinex Kinex - Neon Park
Eigen beheer  Eigen beheer
12/07/2020, Xavier Kruth

Het was een tijdje geleden dat we nog van Kinex Kinex gehoord hadden. Raphaël Haubourdin leek zich de laatste jaren te concentreren op zijn project Organic, een mooi post-punk project dat hij samen met bassist Joris Oster en drummer Olivier Justin vorm gaf. Nu Organic even stil ligt, ziet Haubourdin evenwel de kans schoon om terug te vallen op zijn minimal wave soloproject.

Van Kinex Kinex onthielden we alvast de cassette ‘Polytheistic Christmas’ uit 2015, en de cd ‘Nature Forced’ van zijn eerste soloproject Graceland, dat tegenwoordig – en dat zegt de man zelf – beschouwd mag worden als de voorganger van Kinex Kinex.

Kinex Kinex, dat wisten we al, is minimal wave met een hoek af. Het gaat om nummers die Raphaël niet vond passen voor Organic, of die hij gewoon solo wou uitwerken. Steeds lijkt er een zekere tongue-in-cheek-gevoel te zitten in de nummers. Het is de vraag of Haubourdin het wel allemaal voor de grap bedoeld heeft, want zo komt het bij ons alvast over.

We waren bijvoorbeeld al fan van de single ‘Je peux pas’. En als we nu de klagerige Franse tekst horen, en vooral als we de accordeon horen in het tussenstuk, dan kunnen we een glimlach niet bedwingen, hoezeer we ook ons best doen. Hetzelfde geldt voor andere nummers als ‘Mask Of Drama’ – met psychedelische trompetsolo op het einde – of het erg gestoorde ‘Vouloir’… of het nog dollere ‘Jane’.

Toch is het duidelijk dat er ook goed nagedacht is over de muziek, zoals blijkt uit de vele geluiden die ‘Breakfast Girl’ of ‘Science’ rijk zijn. Afsluiter ‘Slaves Of Venus’ stond al op ‘Polytheistic Christmas’, maar waarom niet… In de wereld van Raphaël Haubourdin mag blijkbaar alles, en dit verkruimeld esoterische nummer is voor herhaling vatbaar. Ook hier schuilt trouwens een hoge mate van absurditeit in, en dat bevalt ons best.

Vervreemdende effecten op stem en synths, meeslepende bastonen en een panoplie aan geschifte, ijle, afwijkende geluiden, het is een mix die goed werkt. Zo doende heeft Kinex Kinex een mooie plaat afgeleverd die vooral zal aanslaan bij mensen die de randjes van de popmuziek en de minimal wave willen aflopen, ver van de platgelopen paden, en die niet vies zijn van een flinke brok absurditeit.

PS: voorlopig komt 'Neon Park' enkel digitaal uit, maar wie weet komt er een fysieke uitgave nadat corona ons het leven voldoende zuur gemaakt heeft (hoe ver zal het nog gaan?), eventueel aangevuld met remixen en andere lekkernijen.

PS 2: we nodigen Kinex Kinex graag uit op één van onze Dark Entries Nights in de Gentse Kinky Star, maar de oorspronkelijke datum in juni kon door - alweer - corona niet doorgaan. Een nieuwe datum zal geprikt worden zodra er terug concerten in de Kinky Star doorgaan.

Kinex Kinex (bandcamp)

Xavier Kruth
12/07/2020

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 03/08/2020 : Goethes Erben: tijd voor een nieuw album!

Corona legt veel stil, maar Oswald Henke krijg je niet zomaar klein. Sinds juli 2020 kon je regelmatig op de facebookpagina van Goethes Erben fragmenten van hun repetities bijwonen. Volledig Corona-proof werd er geknutseld aan nieuw materiaal. Het resultaat hiervan heet ‘Flüchtige Küsse’ en is vanaf september te koop! ...

lees meer...
NIEUWS 22/07/2020 : Nieuwe Evanescence-video 'The Game Is Over' nu online.

De Amerikaanse rockband Evanescence heeft zojuist de video van de albumtrack 'The Game Is Over' online gezet, afkomstig van het eerste studio-album in negen jaar, getiteld 'The Bitter Truth'. Afgelopen woensdag kwam deze song al als 2e single uit. Volgend jaar september (2021 dus) geeft de band vijf shows in de Benelux, samen ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : The Cure belooft het beste album ooit!

Mocht u zich afvragen hoe het zit met het nieuwe album van The Cure dat reeds voor eind vorig jaar, begin dit jaar werd aangekondigd, wel er is eindelijk nog eens nieuws. Van de twee of zelfs drie albums die oorspronkelijk werden beloofd is niet meteen sprake meer. Bij monde van Roger O’ Donnel, de man achter de toetsen wordt het nieuwe ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : Online vertier; release the bats!

Zo, nu het einde van de wereld schoorvoetend als covid19 - ik stond erbij en keer er naar - op ons afkomt kunnen we virtueel elke vierde vrijdag terecht bij de "release the bats show" en dit tot de wereld weer normaal wordt of gewoon ophoudt te bestaan. Gothic en death rock recht uit Amerika (Californië) tot in je huiskamer, ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : Gratis avant! Records compilatie!

Nu u geniet van uw wel verdiend verlof hoort daar uiteraard een passend muziekje bij. Dark Entries wil u hierbij graag attenderen op de gratis compilatie “Year Of The Mask” van het Avant! Label. Een leuke portie underground uit eigen stal die je beslist eens moet gehoord hebben! Om het u niet al te moeilijk te maken heb ik hierbij ...