casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

7.785 items

   

Kazuya Ishigami
A-Z-B-Men (Neo Electroacoustic Ambient Series No.12)
Ambient - Drone
18/02/2018 : Kazuya Ishigami - A-Z-B-Men (Neo Electroacoustic Ambient Series No.12)
Kyou Records  Kyou Records
18/02/2018, Dimi Brands

Een pakketje van Kyou Records zonder een bijdrage van een van de mannen achter het label, de productieve Kazuya Ishigami? Nee, zo zijn we niet getrouwd!

A-Z-B-Men is Ishigami’s tweede bijdrage aan Kyou’s prestigieuze Neo Electroacoustic Ambient Series*. Na eerder Canceller X, het eerste deel van de reeks.

Voor deze nieuwe toevoeging aan de serie gaat Ishigami voor drie lange (2 keer 30 minuten, 1 keer 10 minuten) drone/ambient tracks, een werkwijze die we van hem nog niet hoorden. Maar wel eentje die werkt: Ishigami neemt alle tijd om de nummers minutieus op te bouwen en met engelengeduld uit te breiden. Een rustpunt in tijden waarin alles vooruit moet gaan, en dan nog liefst zo snel mogelijk. Hoewel hij een artiest die kwistig met releases is, heeft hij toch duidelijk de perfecte balans gevonden tussen kwaliteit en kwantiteit, en krijgt van ons dan ook het nodige respect.

‘A-Men’ en ‘B-Men’ zijn nieuwe versies van de gelijknamige nummers die terug te vinden zijn op ‘OmoteToUra’ dat in februari 2017 verscheen op het Amerikaanse Onmyōdō Cassette. De mixen die we hier horen werden een maand later gemaakt. ‘Z-Men’ is dan weer de nieuwe versie van ‘Modest Worry’ een track die ook in februari 2017 werd vrijgegeven op Bandcamp.

Deze nieuwe versie van ‘A-Men’ werkt zich als een spiraal naar boven, daarbij traag minieme klankverschillen toevoegend. Het nummer vergt op het eerste gehoor enige inspanning van de luisteraar, maar al snel blijkt dat de overgave zich als vanzelf manifesteert. Halverwege het nummer tapt Ishigami uit een ander vaatje, maar weet hij de trance die de eerste helft opgewekt werd vast te houden, waardoor we nog een kwartiertje kunnen blijven drijven op rustgevende wolkjes van geluid. Wie gelooft in de helende krachten van klanktherapie, kan alvast niet om dit nummer heen.

Het kortere ‘Z-Men’ gaat voor meer dwingende klanken. Hoewel Ishigami hier minder voor het oor comfortabele geluiden gebruikt, is de staat van rust die hij weet los te weken, ook hier alom tegenwoordig.

Het blijkt een voorbode te zijn, want de sfeer wordt nog grimmiger, zo merken we al snel bij de eerste tonen van ‘B-Men’. Met hetzelfde geduld als de eerdere bewerking van op OmoteToUra laat hij ons zien dat rust en onrust niet noodzakelijk elkaars tegenpolen behoeven te zijn.

Of hoe de relatie van in het begin de sleutel is om innerlijke demonen uit te drijven, iets wat hoorbaar bewerkstelligd wordt bij de onheilspellende geluiden van ‘B-Men’.

A-Z-B-Men vraagt naar onze Westerse maatstaven voor velen misschien wat te veel tijd. Maar wie daadwerkelijk de dagdagelijkse beslommeringen aan de kant schuift en openstaat voor de oh zo nodige rust, zal er een gedroomde metgezel in terugvinden.

Drie bewerkingen dus die in hun geheel als een ware cyclus een geheel eigen leven gaan leiden, en een mooie aanvulling vormen op het werk van Ishigami.

Net zoals de Neo Electroacoustic Ambient Series een verrijking is voor je cd-collectie. Aan alles komt onvermijdelijk een eind, al hopen we stilletjes dat het einde van deze reeks nog lang niet in zicht is en we nog tal van pareltjes mogen verwachten!

*over Neo Electroacoustic Ambient Series:

Deze serie kwam tot stand en werd geselecteerd door Kazuya Ishigami. De artiesten en hun werken van deze serie benaderen en beoefenen nieuwe soorten van noise muziek op totaal verschillende niveaus. Uit de verschillende werken van de artiesten blijkt een vrije houding tegenover het geluid dat niet gevangen zit binnen de traditie van het verleden, het bewustzijn en de continuïteit van de geschiedenis of het vasthouden aan het hedendaagse maar eerder een delicaat, precies en spannend timbre. Zo is het mogelijk ernaar te luisteren en de gemeenschappelijke punten te herkennen, alsook het experiment er van te ontdekken.

Kazuya Ishigami

Dimi Brands
18/02/2018

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 20/09/2019 : Fantastique.Night LXI: Kollaps, Nytt Land, Xavier Kruth & Crooniek

De Fantastique.Nights laten ons regelmatig proeven van gedurfde en uitstekende wave, maar voor de eenenzestigste editie hebben ze iets bijzonders in petto. Het wordt immers een editie die vooral de liefhebbers van industrial en neofolk zullen kunnen smaken. De avond gaat uitzonderlijk door op een donderdag - met name 26 september - en zal ...

lees meer...
NIEUWS 20/09/2019 : Donder, Hel & Hagel vindt het duister in het licht

Duizend brandbommen en traangasgranaten, daar zijn Donder, Hel & Hagel weer. De Leuvense anarchowavers - bekend van hun uithaal naar Joke Schauvliege op hun eerste single 'Joke is weer daar...' - hebben zelfs hun eerste plaat klaar, en die heet 'Lang genoeg beleefd geweest'. We herinneren ons niet dat deze kornuiten ooit ...

lees meer...
NIEUWS 19/09/2019 : Indietronic Fest 4 Zaterdag 19 oktober in Lede

Zaterdag 19 oktober staat voor de 4de keer het Indietronic Fest te Lede, zaal CC Volkskring, geprogrammeerd. Dit jaar gaat alle aandacht naar Adriaan De Roover (voorheen Oaktree), Paper Hats, Raveyards en Gauss. Misschien niet meteen de meest bekende namen in onze scene maar zeker het uit checken waard indien u liefhebbert in progressieve ...

lees meer...
NIEUWS 19/09/2019 : David J pakt tijdens Bauhaus koorts uit met nieuw materiaal

Heel wat te doen hier de afgelopen dagen / weken omtrent Bauhaus en aanverwante projecten. David J was / is sedert jaar en dag lid van de Engelse cultformatie maar ook solo actief. Zijn nieuwe worp luistert naar de naam “Missive To An Angel From The Halls Of Infamy And Allure”. Voor dit album liet David J zich bijstaan door leden ...

lees meer...
NIEUWS 18/09/2019 : Affiche dag 1 Porta Nigra compleet!

Naast Dead Man’s Hill, Rosa Crux en Ordo Rosarius Equilibrio hadden we nog 1 naam te goed om te kunnen spreken van een volledige affiche voor de eerste dag van Porta Nigra. Dit is uiteindelijk weer een grote naam geworden, die trouwe bezoekers van het Aarschotse festival met blijdschap zullen zien terugkeren: :Of The Wand And The ...

lees meer...
FOTO'S : Near Meth Experience - @ Zappa Antwerpen, 16/09/2019 door Luc Luyten

lees meer...
INTERVIEW : STALINGRAD VALKYRIE - De oude wereld zal binnenkort instorten.

Haar vele fans zullen het kunnen beamen: iedere gelegenheid is goed om een babbeltje te slaan met Elena Alice Fossi. Nog niet zo heel lang geleden schoven we bij haar aan tafel om het over de wederopstanding van haar project Spectra*Paris te hebben, maar ook nu hadden we weer een hele goede reden: het uitkomen van Martyrium Europae, waarmee ...

lees meer...
FOTO'S : The Spiritual Bat - @ Le Garage Luik, 06/09/2019 door Luc Luyten

lees meer...
INTERVIEW : Attila The Stockbroker op Breaking Barriers !! - Rock 'n' roll brexit!

Breaking Barriers vindt dit jaar voor de 4de keer plaats in Het Depot te Leuven. Onze locale correspondent met de vlotte pen, Malcolm Nix, stort zich met jeugdig enthousiasme op het legertje groepen dat er optreedt op zaterdag 9 en zondag 10 november. Breaking Barriers viert anno 2019 het punkgenre in al zijn facetten en subgenres vandaar ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Sewerfest (31/08/19, De Wommel, Wommelgem) - Een traditie om in ere te houden.

De allerlaatste dag van de zomervakantie afsluiten met Sewerfest, het begint een leuke traditie te worden. Voor de tweede keer vond dit gezellige DIY festival, georganiseerd door de mensen achter de New Wave Top 100 fuiven en Pale Moon, plaats in de Wommel. Vorig jaar was het het geval met Psychic Krist Kastrator, ook dit jaar werd een ...

lees meer...
FOTO'S : And One - W-Fest Waregem 18/08/2019 door Luc Luyten