casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.911 items

   

Kazuya Ishigami
A-Z-B-Men (Neo Electroacoustic Ambient Series No.12)
Ambient - Drone
18/02/2018 : Kazuya Ishigami - A-Z-B-Men (Neo Electroacoustic Ambient Series No.12)
Kyou Records  Kyou Records
18/02/2018, Dimi Brands

Een pakketje van Kyou Records zonder een bijdrage van een van de mannen achter het label, de productieve Kazuya Ishigami? Nee, zo zijn we niet getrouwd!

A-Z-B-Men is Ishigami’s tweede bijdrage aan Kyou’s prestigieuze Neo Electroacoustic Ambient Series*. Na eerder Canceller X, het eerste deel van de reeks.

Voor deze nieuwe toevoeging aan de serie gaat Ishigami voor drie lange (2 keer 30 minuten, 1 keer 10 minuten) drone/ambient tracks, een werkwijze die we van hem nog niet hoorden. Maar wel eentje die werkt: Ishigami neemt alle tijd om de nummers minutieus op te bouwen en met engelengeduld uit te breiden. Een rustpunt in tijden waarin alles vooruit moet gaan, en dan nog liefst zo snel mogelijk. Hoewel hij een artiest die kwistig met releases is, heeft hij toch duidelijk de perfecte balans gevonden tussen kwaliteit en kwantiteit, en krijgt van ons dan ook het nodige respect.

‘A-Men’ en ‘B-Men’ zijn nieuwe versies van de gelijknamige nummers die terug te vinden zijn op ‘OmoteToUra’ dat in februari 2017 verscheen op het Amerikaanse Onmyōdō Cassette. De mixen die we hier horen werden een maand later gemaakt. ‘Z-Men’ is dan weer de nieuwe versie van ‘Modest Worry’ een track die ook in februari 2017 werd vrijgegeven op Bandcamp.

Deze nieuwe versie van ‘A-Men’ werkt zich als een spiraal naar boven, daarbij traag minieme klankverschillen toevoegend. Het nummer vergt op het eerste gehoor enige inspanning van de luisteraar, maar al snel blijkt dat de overgave zich als vanzelf manifesteert. Halverwege het nummer tapt Ishigami uit een ander vaatje, maar weet hij de trance die de eerste helft opgewekt werd vast te houden, waardoor we nog een kwartiertje kunnen blijven drijven op rustgevende wolkjes van geluid. Wie gelooft in de helende krachten van klanktherapie, kan alvast niet om dit nummer heen.

Het kortere ‘Z-Men’ gaat voor meer dwingende klanken. Hoewel Ishigami hier minder voor het oor comfortabele geluiden gebruikt, is de staat van rust die hij weet los te weken, ook hier alom tegenwoordig.

Het blijkt een voorbode te zijn, want de sfeer wordt nog grimmiger, zo merken we al snel bij de eerste tonen van ‘B-Men’. Met hetzelfde geduld als de eerdere bewerking van op OmoteToUra laat hij ons zien dat rust en onrust niet noodzakelijk elkaars tegenpolen behoeven te zijn.

Of hoe de relatie van in het begin de sleutel is om innerlijke demonen uit te drijven, iets wat hoorbaar bewerkstelligd wordt bij de onheilspellende geluiden van ‘B-Men’.

A-Z-B-Men vraagt naar onze Westerse maatstaven voor velen misschien wat te veel tijd. Maar wie daadwerkelijk de dagdagelijkse beslommeringen aan de kant schuift en openstaat voor de oh zo nodige rust, zal er een gedroomde metgezel in terugvinden.

Drie bewerkingen dus die in hun geheel als een ware cyclus een geheel eigen leven gaan leiden, en een mooie aanvulling vormen op het werk van Ishigami.

Net zoals de Neo Electroacoustic Ambient Series een verrijking is voor je cd-collectie. Aan alles komt onvermijdelijk een eind, al hopen we stilletjes dat het einde van deze reeks nog lang niet in zicht is en we nog tal van pareltjes mogen verwachten!

*over Neo Electroacoustic Ambient Series:

Deze serie kwam tot stand en werd geselecteerd door Kazuya Ishigami. De artiesten en hun werken van deze serie benaderen en beoefenen nieuwe soorten van noise muziek op totaal verschillende niveaus. Uit de verschillende werken van de artiesten blijkt een vrije houding tegenover het geluid dat niet gevangen zit binnen de traditie van het verleden, het bewustzijn en de continuïteit van de geschiedenis of het vasthouden aan het hedendaagse maar eerder een delicaat, precies en spannend timbre. Zo is het mogelijk ernaar te luisteren en de gemeenschappelijke punten te herkennen, alsook het experiment er van te ontdekken.

Kazuya Ishigami

Dimi Brands
18/02/2018

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 03/12/2021 : Sygo Cries is klaar met “Talking About Walls”

Enige tijd geleden al stelden we hier bij Dark Entries de echte hergeboorte of definitieve herstart van de cold wave / post punk formatie Sygo Cries voor. Eén van de vele projecten van Mika Goedrijk die vooral bekendheid geniet met het industrial tribal techno project This Morn’Omina, maar ook eerder actief was met Nebula-H en ...

lees meer...
NIEUWS 03/12/2021 : Brandende nachten in Kroatië: Ewiniar

Samen met je partner muziek maken, dat is inderdaad fantastisch (trust me, I know). En zo dachten Marin and Katarina Tramontana uit Split (Kroatië) er ook over. Onder de bandnaam Ewiniar brengt dit duo u het stevige debuutalbum ‘Burning the Night’. De negen tracks op dit album baden ergens tussen goth rock en metal. Zelf was ...

lees meer...
NIEUWS 03/12/2021 : Nieuw album van Michael J Sheehy op Bandcamp Friday...

Bandcamp Friday is er weer…!! U weet wel, uw geliefde artiesten genieten een hoger percentage van de opbrengst indien u hun materiaal via Bandcamp op een vrijdag koopt… Deze vrijdag vragen we even uw aandacht voor het nieuwe album van Michael J Sheehy (Dream City Film Club, Miraculous Mule, United Sounds of Joy, solo), The ...

lees meer...
NIEUWS 01/12/2021 : Sinner’s Day 2022 al in volle voorbereiding

Misschien hebt u de editie van dit jaar nog niet helemaal verteerd, toch pakt de Sinner’s Day organisatie nu al uit met een reeks nieuwe namen! Zo werden recent aan de affiche toegevoegd; The Birthday Massacre, The Exploited, Actors, Zware Machine, NOYCE™ (met een exclusief verjaardagsconcert voor België), Tiny Magnetic Pets, ...

lees meer...
NIEUWS 30/11/2021 : Wat is er loos met Lacrimosa?

Er komt een nieuwe plaat van Lacrimosa aan. 'Leidenschaft' zal er net op tijd zijn om onder de kerstboom te liggen. Langzamerhand krijgen we meer informatie over de plaat. En ja, de eerste video is een feit. 'Raubtier' is het eerste volledige nummer dat we kunnen beluisteren uit de nieuwe plaat. En we krijgen er zelfs beelden ...

lees meer...
FOTO'S : The Breath of Life - @ Wool-E Fest: Belgian underground music, 27/11/2021 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Enzo Kreft - @ Wool-E Fest: Belgian underground music, 27/11/2021 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : The Ultimate Dreamers - @ Wool-E Fest: Belgian underground music, 27/11/2021 door Luc Luyten

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Porta Nigra Autumn Passage (13/11/2021, JH De Klinker, Aarschot) - Koud vlees en powernoise.

“Zie mij hier nu staan”, verzuchtte Xavier Kruth tijdens het laatste nummer van zijn band Winterstille (met ook Dark Entries collega Gerry Croon in de gelederen). Exact hetzelfde idee hadden we toen we dat moment ons als koopwaar door middel van een barcode moesten laten scannen om de ‘zwarte poort’ van Aarschot ...

lees meer...
INTERVIEW : WHISPERS IN THE SHADOW - Ik ben geen conservatieve songwriter en ik ben niet geïnteresseerd in de status-quo. Ik ben geïnteresseerd in vooruitgang.

Whispers In The Shadow bestaat 25 jaar, en dat mag gevierd worden. Er komt een nieuwe verzamelaar uit, 'Gilding The Lily', die gedeeltelijk bestaat uit nieuwe opnames van de beste nummers uit de afgelopen kwarteeuw. En dat de groep een serieuze evolutie heeft doorgemaakt in die periode, kunt u lezen in het gesprek dat we met frontman ...