casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.413 items

   

Kazeria & Aphlar
In Bolskan
Dark Ambient - Dark Folk / Apocalyptic Folk - Ritual
26/01/2017 : Kazeria & Aphlar - In Bolskan
GH Records
26/01/2017, Dimi Brands

Samen met ons exemplaartje van In Bolskan kregen we van Gradual Hate Records er nog een interview met Kazeria bovenop. Hierin vertelt de gemaskerde Argentijn alvast een beetje meer over de totstandkoming van deze EP.

In ‘t kort komt het er op neer dat hij een rondreis maakte in het noorden van Spanje. Het landschap, de tradities, symbolen en monumenten die hij zag in Huesca (het oude Bolskan), Aragon en zijn omgeving maakte danig indruk.

Hij maakte deze reis rond de tijd van het katholieke Pasen, en kon de broeders met kap over het hoofd (Cofradias) ‘s avonds laat op hun trommels zien spelen, trekkend door de oude straten.

Deze percussie nam hij rechtstreeks op, samen met nog een aantal instrumenten en achtergrondgeluiden. Field recordings dus, zonder verder synthetische toevoeging, maar organisch en vol eerbied rechtstreeks geplukt uit deze zonnige omgeving.

Met zijn 4 tracks, goed voor een speelduur van 26 minuten zouden we In Bolskan beter kunnen omschrijven als een citytrip, anders dan een uitgebreide rondreis.

Toch is deze excursie ondanks zijn korte duur efficiënt genoeg om een mooi beeld te schetsen.

De percussie van de monniken domineert de openende titeltrack en zet meteen de toon voor de rest van de trip.

De volgende twee nummers (‘Walls Of Luar’ en ‘One With The Stones’) introduceert Kazeria voor ons de nieuwe Argentijnse (eveneens afkomstig uit Buenos Aires) act Aphlar.

Alwaar Kazeria situeert in rituele ambient sferen, gaat Aphlar meer voor een sterke neofolk benadering, middels akoestische gitaren, efficiënte percussie en kenmerkende stem.

Een eerste kennismaking die absoluut naar meer smaakt, want de twee Aphlar tracks zijn voor liefhebbers van een band als :Of The Wand And The Moon: gefundenes fressen. (Al dienen we het nogal zware accent van de goede man dat we horen tijdens ‘One With The Stones’ wel te bedekken met de mantel der liefde.)

Kazeria liet al verstaan dat er in de toekomst nog samenwerkingsplannen zijn met Aphlar, dus wat dat betreft worden onze gebeden alvast verhoord.

Mag het toch nog een tikkeltje duisterder, dan bedient Kazeria je op je wenken op het dreigende ‘Winds And Ruins/Montearagon’. Om deze akelige sfeer kracht bij te zetten krijgt hij steun van klokkengelui en melancholische kerkorgelklanken. Ook van de spaarzame akoestische gitaarakkoorden die gaandeweg aangeslagen worden, druipt er een sterke dosis tristesse.

Als extraatje (lees: ghost track) mag Aphlar een korte reprise van het nummer ‘In Bolskan’ ten berde brengen, en sluit hetzelfde nummer deze EP dus af zoals ze begonnen is.

Een EP als deze die liefhebbers van zowel :Of The Wand And The Moon: als van pakweg raison d’être kan bekoren, is, u hoort ons al aankomen, een muzikale excursie waarvoor we met graagte onze wandelschoenen aantrekken.

Dimi Brands
26/01/2017

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 27/10/2020 : Lacrimosa brengt video uit voor 'Der leise Tod'

Lacrimosa belooft ons binnenkort belangrijk nieuws aan te kondigen, en we hopen van harte dat het over de nieuwe plaat gaat die in 2020 zou moeten verschijnen. Want al maanden horen we niets meer over die plaat, en zelfs tijdens het online quarantaineconcert van de groep werd er niet naar gerefereerd. Wat we wel zeker weten, is dat de groep ...

lees meer...
NIEUWS 27/10/2020 : Nieuwe Nachtblut heet Vanitas

De ook in gothickringen erg populaire Duitse black metal groep Nachtblut heeft een nieuwe plaat uit: 'Vanitas', een verwijzing naar een middeleeuwse kunststroming waarin schedels, gedoofde kaarsen, verwelkte bloemen en andere voorwerpen de ijdelheid van de mens verbeelden. 'Vanitas' verschijnt drie jaar na het reeds erg succesvolle ...

lees meer...
NIEUWS 25/10/2020 : Wardruna brengt titelnummer nieuwe plaat 'Kvitravn' uit

Wardruna, de Noorse dark folk groep die zich inspireert uit de Noorse mythologie en cultuur - inclusief het gebruik van traditionele instrumenten, brengt in januari 2021 een nieuwe plaat uit. Die zal 'Kvitravn' heten, wat zoveel betekent als 'Witte raaf'. 'Kvitraven' is ook een nummer op de plaat, en volgens de groep ...

lees meer...
NIEUWS 25/10/2020 : Welcome To The Necroclub

U bent hopelijk op de hoogte dat er een nieuwe lichting gothic rock is. The Black Caves uit Griekenland horen er zeker bij, ook al voegen ze een flinke scheut metal aan hun gothic rock toe. Zeer verdienstelijk is hun initiatief om verschillende gelijkgezinde groepen uit te nodigen op hun laatste single: 'Welcome To The Necroclub'. ...

lees meer...
NIEUWS 25/10/2020 : Elle Noir: The Day I Died

Elle Noir is een gothic zangeres uit Italië en een geschoolde sopraan. Over haar werk zegt ze: 'mijn innerlijke werelden zijn altijd autobiografisch, mijn nummers beleef ik altijd in de eerste persoon. Dood, psychische stoornissen en emotionele toestanden van onwennigheid zijn centrale thema's in wat ik schrijf.' Dat geldt ...

lees meer...
INTERVIEW : KREGEL - Ik denk dat we de zomerhit van Radio 2 niet gaan halen en ook over de Lage Landen Lijst heb ik zo mijn twijfels.

Omdat we ons bij Dark Entries niet graag uitspreken over een bepaald virus dat het hele doen en laten van de samenleving in zijn greep houdt roepen wij 2020 volmondig uit als het jaar van Kregel. Ze vieren dit jaar hun vierde verjaardag en zagen dit als het ideale moment om hun eerder opgenomen demo's voor het eerst op de grote wereld ...