casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.312 items

   

Kadaver
Snuff Stuff
Industrial - Noise
04/06/2020 : Kadaver - Snuff Stuff
E.C.T.  E.C.T.
04/06/2020, Dimi Brands

Het begint stilaan een gewoonte te worden om ieder jaar een (ja zelfs enkele) nieuw Kadaver werk aan onze collectie toe te voegen. Ook in 2020 laat onze vriend uit Israël geen steek vallen en bracht hij reeds vier titels uit, waaronder een samenwerking met Vomir.

Voorlopig moeten we het enkel nog stellen met Snuff Stuff, een cassette die uitkomt op het Griekse E.C.T..

Michael Zolotov, de man achter Kadaver, legt een brede interesse in het menselijke lichaam voor de dag. Zoals vaak het geval is in het genre waarin hij opereert (letterlijk én figuurlijk!) uit zich dit in medische thema’s en verwijzingen.

Een blik op de hoesjes leert ons echter dat Zolotov het soort sardonische chirurg is in wiens handen we liever niet vallen. De titel van zijn laatste werk, Snuff Stuff, spreekt wat dat betreft boekdelen.

Zoals u waarschijnlijk wel weet worden met “snuff” films bedoeld waarbij de climax een echte moord betreft. Specifiek de handeling die het leven van het slachtoffer beëindigt is bedoeld om te voldoen aan de behoefte van de potentiële kijkers van de opname.

Een kolfje naar de hand van Kadaver om dit in geluid om te zetten, daarvan zijn voorbeelden legio (een vluchtige blik op Discogs leerde ons dat hij ondertussen reeds 51 releases achter zijn naam heeft staan). Het klappen van de zweep moet je Zolotov dus niet meer leren. De muzikale gedaante Kadaver kan soms wel wat verschillen, zo hoorden we hem al bezig in de death industrial, power electronics, noise en harsh noise wall vakgebieden. Vaak, zo ook op Snuff Stuff, betreft het een samengaan van verschillende van deze op zich reeds dicht tegen elkaar leunende genres. De zes nummers op Snuff Stuff combineren het lawaaierige van noise met de dreigende ondertoon van death industrial en verweven dit tot een nachtmerrie-achtige soundtrack die maakt dat u zich haast de protagonist voelt in de door de meedogenloze Kadaver geregisseerde snuff-film!

De opener (‘Blood Specks’) en de afsluiter (‘Dispossession Of Satisfaction’) gaan vlotjes boven de tien minuten, de overige vier nummers zijn met een 4 à 5-tal minuten korter van aard.

Iedere Kadaver release is het ook weer uitkijken naar opmerkelijke titels, deze keer sleept ‘Face Rapist’ de hoofdprijs in de wacht.

In deze genres nemen artiesten zichzelf doorgaans heel erg serieus, maar bij Kadaver sluimert er toch wel altijd een (al dan niet onderhuidse) glimp van humor. Ook wat dat betreft staat de balans netjes in het midden: serieus genoeg om voor geloofwaardig door te gaan en de humor zodanig gedoseerd (al zal niet iedereen dit gevoel voor humor delen) zodat het geen parodie van zichzelf wordt.

Afsluitend kunnen we ook weer bij dit Kadaver album stellen dat een sterke maag, een zieke geest en ongevoelige oren mooi meegenomen zijn om ten volle van dit noise vakmanschap te kunnen genieten.

Kadaver

Dimi Brands
04/06/2020

HomeContactSitemap
Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$
lees meer...
NIEUWS 03/08/2020 : Goethes Erben: tijd voor een nieuw album!

Corona legt veel stil, maar Oswald Henke krijg je niet zomaar klein. Sinds juli 2020 kon je regelmatig op de facebookpagina van Goethes Erben fragmenten van hun repetities bijwonen. Volledig Corona-proof werd er geknutseld aan nieuw materiaal. Het resultaat hiervan heet ‘Flüchtige Küsse’ en is vanaf september te koop! ...

lees meer...
NIEUWS 22/07/2020 : Nieuwe Evanescence-video 'The Game Is Over' nu online.

De Amerikaanse rockband Evanescence heeft zojuist de video van de albumtrack 'The Game Is Over' online gezet, afkomstig van het eerste studio-album in negen jaar, getiteld 'The Bitter Truth'. Afgelopen woensdag kwam deze song al als 2e single uit. Volgend jaar september (2021 dus) geeft de band vijf shows in de Benelux, samen ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : The Cure belooft het beste album ooit!

Mocht u zich afvragen hoe het zit met het nieuwe album van The Cure dat reeds voor eind vorig jaar, begin dit jaar werd aangekondigd, wel er is eindelijk nog eens nieuws. Van de twee of zelfs drie albums die oorspronkelijk werden beloofd is niet meteen sprake meer. Bij monde van Roger O’ Donnel, de man achter de toetsen wordt het nieuwe ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : Online vertier; release the bats!

Zo, nu het einde van de wereld schoorvoetend als covid19 - ik stond erbij en keer er naar - op ons afkomt kunnen we virtueel elke vierde vrijdag terecht bij de "release the bats show" en dit tot de wereld weer normaal wordt of gewoon ophoudt te bestaan. Gothic en death rock recht uit Amerika (Californië) tot in je huiskamer, ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : Gratis avant! Records compilatie!

Nu u geniet van uw wel verdiend verlof hoort daar uiteraard een passend muziekje bij. Dark Entries wil u hierbij graag attenderen op de gratis compilatie “Year Of The Mask” van het Avant! Label. Een leuke portie underground uit eigen stal die je beslist eens moet gehoord hebben! Om het u niet al te moeilijk te maken heb ik hierbij ...