casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.968 items

   

Kadaver
Snuff Stuff
Industrial - Noise
04/06/2020 : Kadaver - Snuff Stuff
E.C.T.  E.C.T.
04/06/2020, Dimi Brands

Het begint stilaan een gewoonte te worden om ieder jaar een (ja zelfs enkele) nieuw Kadaver werk aan onze collectie toe te voegen. Ook in 2020 laat onze vriend uit Israël geen steek vallen en bracht hij reeds vier titels uit, waaronder een samenwerking met Vomir.

Voorlopig moeten we het enkel nog stellen met Snuff Stuff, een cassette die uitkomt op het Griekse E.C.T..

Michael Zolotov, de man achter Kadaver, legt een brede interesse in het menselijke lichaam voor de dag. Zoals vaak het geval is in het genre waarin hij opereert (letterlijk én figuurlijk!) uit zich dit in medische thema’s en verwijzingen.

Een blik op de hoesjes leert ons echter dat Zolotov het soort sardonische chirurg is in wiens handen we liever niet vallen. De titel van zijn laatste werk, Snuff Stuff, spreekt wat dat betreft boekdelen.

Zoals u waarschijnlijk wel weet worden met “snuff” films bedoeld waarbij de climax een echte moord betreft. Specifiek de handeling die het leven van het slachtoffer beëindigt is bedoeld om te voldoen aan de behoefte van de potentiële kijkers van de opname.

Een kolfje naar de hand van Kadaver om dit in geluid om te zetten, daarvan zijn voorbeelden legio (een vluchtige blik op Discogs leerde ons dat hij ondertussen reeds 51 releases achter zijn naam heeft staan). Het klappen van de zweep moet je Zolotov dus niet meer leren. De muzikale gedaante Kadaver kan soms wel wat verschillen, zo hoorden we hem al bezig in de death industrial, power electronics, noise en harsh noise wall vakgebieden. Vaak, zo ook op Snuff Stuff, betreft het een samengaan van verschillende van deze op zich reeds dicht tegen elkaar leunende genres. De zes nummers op Snuff Stuff combineren het lawaaierige van noise met de dreigende ondertoon van death industrial en verweven dit tot een nachtmerrie-achtige soundtrack die maakt dat u zich haast de protagonist voelt in de door de meedogenloze Kadaver geregisseerde snuff-film!

De opener (‘Blood Specks’) en de afsluiter (‘Dispossession Of Satisfaction’) gaan vlotjes boven de tien minuten, de overige vier nummers zijn met een 4 à 5-tal minuten korter van aard.

Iedere Kadaver release is het ook weer uitkijken naar opmerkelijke titels, deze keer sleept ‘Face Rapist’ de hoofdprijs in de wacht.

In deze genres nemen artiesten zichzelf doorgaans heel erg serieus, maar bij Kadaver sluimert er toch wel altijd een (al dan niet onderhuidse) glimp van humor. Ook wat dat betreft staat de balans netjes in het midden: serieus genoeg om voor geloofwaardig door te gaan en de humor zodanig gedoseerd (al zal niet iedereen dit gevoel voor humor delen) zodat het geen parodie van zichzelf wordt.

Afsluitend kunnen we ook weer bij dit Kadaver album stellen dat een sterke maag, een zieke geest en ongevoelige oren mooi meegenomen zijn om ten volle van dit noise vakmanschap te kunnen genieten.

Kadaver

Dimi Brands
04/06/2020

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 27/01/2022 : Oracula Records kondigt eindelijk de nieuwe releases aan op vinyl.

Niet dat het label er zo veel aan kan doen... Op de bandcamp pagina van dit fijne Spaanse label staan al een paar maand nieuwe titels te blinken maar diegene die deze ook effectief op de fysieke drager willen kunnen binnenkort eindelijk worden bediend. Door problemen en oponthoud (iets waar wel meerdere kleinere labels mee kampen) in de perserijen ...

lees meer...
NIEUWS 26/01/2022 : Dolva Sana, nieuw en Belgisch

Het project Dolva Sana brengt koude, grimmige en minimalistische synth pop beïnvloed door new wave, krautrock, vroege synth pop en andere pioniers van de elektronische muziek. Het project, een collaboratie tussen muzikant en producer Frederic Caure (Kortrijk, België) en Jake Harding (London, VK), werd opgericht in 2021. "Hard-boiled ...

lees meer...
NIEUWS 25/01/2022 : Nieuw werk van Principe Valiente op komst

Altijd al raar gevonden dat deze Zweedse post punkers niet ietwat meer populariteit genieten. Wat mij betreft mogen ze gerust op de komende Halloween editie van Sinner’s Day staan, temeer daar eind maart, eindelijk (vier jaar na “Oceans”), een nieuw album van deze heren verschijnt dat de titel “Barricades” mee ...

lees meer...
NIEUWS 25/01/2022 : Cold Transmission zet 2022 goed in!

Over dit Duitse post punk label hebt u alvast één en ander gehoord hier bij Dark Entries, en terecht want er zitten een paar heuse pareltjes in hun catalogus. Nu pakt het label uit met een nieuwe release van het Canadese The Gathering, “Parade”, en dat zomaar na 30 jaar windstilte! The Gathering werd in 1985 geformeerd ...

lees meer...
NIEUWS 24/01/2022 : Mildreda scoort in de cinema!

Het dark electro project van Oostendenaar Jan De Wulf is met de clip van “Liaisons Dangereuses” (welke u uiteraard hieronder vindt) zomaar even geselecteerd door het Brusselse festival van de onafhankelijke film en wel in de categorie “The Rabbit Holes”. Een categorie waarin kortfilms worden opgenomen met een surreëel ...