casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.284 items

   

Kadaver
Snuff Stuff
Industrial - Noise
04/06/2020 : Kadaver - Snuff Stuff
E.C.T.  E.C.T.
04/06/2020, Dimi Brands

Het begint stilaan een gewoonte te worden om ieder jaar een (ja zelfs enkele) nieuw Kadaver werk aan onze collectie toe te voegen. Ook in 2020 laat onze vriend uit Israël geen steek vallen en bracht hij reeds vier titels uit, waaronder een samenwerking met Vomir.

Voorlopig moeten we het enkel nog stellen met Snuff Stuff, een cassette die uitkomt op het Griekse E.C.T..

Michael Zolotov, de man achter Kadaver, legt een brede interesse in het menselijke lichaam voor de dag. Zoals vaak het geval is in het genre waarin hij opereert (letterlijk én figuurlijk!) uit zich dit in medische thema’s en verwijzingen.

Een blik op de hoesjes leert ons echter dat Zolotov het soort sardonische chirurg is in wiens handen we liever niet vallen. De titel van zijn laatste werk, Snuff Stuff, spreekt wat dat betreft boekdelen.

Zoals u waarschijnlijk wel weet worden met “snuff” films bedoeld waarbij de climax een echte moord betreft. Specifiek de handeling die het leven van het slachtoffer beëindigt is bedoeld om te voldoen aan de behoefte van de potentiële kijkers van de opname.

Een kolfje naar de hand van Kadaver om dit in geluid om te zetten, daarvan zijn voorbeelden legio (een vluchtige blik op Discogs leerde ons dat hij ondertussen reeds 51 releases achter zijn naam heeft staan). Het klappen van de zweep moet je Zolotov dus niet meer leren. De muzikale gedaante Kadaver kan soms wel wat verschillen, zo hoorden we hem al bezig in de death industrial, power electronics, noise en harsh noise wall vakgebieden. Vaak, zo ook op Snuff Stuff, betreft het een samengaan van verschillende van deze op zich reeds dicht tegen elkaar leunende genres. De zes nummers op Snuff Stuff combineren het lawaaierige van noise met de dreigende ondertoon van death industrial en verweven dit tot een nachtmerrie-achtige soundtrack die maakt dat u zich haast de protagonist voelt in de door de meedogenloze Kadaver geregisseerde snuff-film!

De opener (‘Blood Specks’) en de afsluiter (‘Dispossession Of Satisfaction’) gaan vlotjes boven de tien minuten, de overige vier nummers zijn met een 4 à 5-tal minuten korter van aard.

Iedere Kadaver release is het ook weer uitkijken naar opmerkelijke titels, deze keer sleept ‘Face Rapist’ de hoofdprijs in de wacht.

In deze genres nemen artiesten zichzelf doorgaans heel erg serieus, maar bij Kadaver sluimert er toch wel altijd een (al dan niet onderhuidse) glimp van humor. Ook wat dat betreft staat de balans netjes in het midden: serieus genoeg om voor geloofwaardig door te gaan en de humor zodanig gedoseerd (al zal niet iedereen dit gevoel voor humor delen) zodat het geen parodie van zichzelf wordt.

Afsluitend kunnen we ook weer bij dit Kadaver album stellen dat een sterke maag, een zieke geest en ongevoelige oren mooi meegenomen zijn om ten volle van dit noise vakmanschap te kunnen genieten.

Kadaver

Dimi Brands
04/06/2020

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 05/07/2020 : “Echoes From The Bardo” kondigt zich veelbelovend aan!

U kent Your Life on Hold ondertussen vast wel, potige gothic rock van het zeetje, mysterieus ronkend tussen de golven van “Burning For The Ancient Connection” en “My Name Is Legion For We Are Many” steken de schuimkoppen van “Echoes From The Bardo” vervaarlijk op. Gothic rock fans juicht ende jubel. De 'Bardo', ...

lees meer...
NIEUWS 03/07/2020 : Shining Light: Mono Inc. herneemt 'Lichtgestalt' van Lacrimosa met Tilo Wolff

Er werd ons een nieuwe samenwerking tussen Mono Inc. en Lacrimosa aangekondigd. Martin Engler van Mono Inc. en Tilo Wolff van Lacrimosa waarderen elkaars werk heel erg en zijn ook goede vrienden. Jaren geleden werkten ze al eens samen op de single 'Children Of The Dark' van Mono Inc., een nummer waaraan ook Chris Harms van Lord Of ...

lees meer...
NIEUWS 01/07/2020 : Sinners' Day wordt verlegd naar 2021

Het zit de organisatoren van W-Festival en Sinner's Day niet mee. Het W-Festival werd een eerste keer verzet van mei naar augustus, en daarna - toen duidelijk werd dat grote festivals niet meer mochten doorgaan tot minstens eind augustus - naar 2021. Maar de organisatoren lieten de zaak niet vallen. In plaats van W-Fest zou in oktober ...

lees meer...
NIEUWS 27/06/2020 : De wereld is gek geworden, volgens Jaz Coleman en Ondrej Smeykal

Het einde is nabij! Al meer dan 40 jaar verkondigt Jaz Coleman dat de wereld zijn ondergang tegemoet gaat, en hij doet op veschillende wijzen. Het meeste bekendheid geniet natuurlijk de supergroep Killing Joke, maar hij maakt ook solo symfonische muziek. Zijn laatste wapenfeit is een samenwerking met Ondrej Smeykal, een eenpersoonsdidgeridoo-orkest ...

lees meer...
NIEUWS 23/06/2020 : Nieuwe videoclip For Greater Good vandaag in première.

U kon het reeds lezen in onze uitermate lovende recensie van de EP ...Unfolds: For Greater Good is terug van weggeweest. Om dit heugelijke feit nog meer luister bij te zetten gaat vandaag de videoclip bij het nummer ‘Synchronism’ in première. In dit nummer zorgt Raya Schaduwjaagster van Dark Poem voor de vocalen, ...