casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.312 items

   

K2/GX
Convulsing Vestibular
Noise
23/01/2018 : K2/GX - Convulsing Vestibular
4iB Records  4iB Records
23/01/2018, Dimi Brands

Voor in het oog springende samenwerkingen zitten we gebeiteld bij 4iB want eerder verschenen daar ook al splits van The New Blockaders/Creation Through Destruction, Merzbow, Raven & Dao De Noize en Phurpa/Mare Di Dirac, om er maar een paar te noemen.

Hier ook weer een split van twee artiesten met al een imposante staat van dienst. K2 wiens echte naam Kimihide Kusafuka luidt, kroonde men in de Japanoise scene al met de prestigieuze titel King Of Metal Junk Noise.

Amerikaan GX, zonder achtervoegsel Jupitter-Larsen, kennen we naast van zijn solowerk natuurlijk ook van het door ons erg gewaardeerde The Haters.

Beiden ongeveer tegelijkertijd begonnen (GX eind jaren 70, K2 begin jaren 80), zijn deze heren op een leeftijd gekomen waarbij menig tijdgenoot het toch liever wat rustig aan zou doen.

Op het maken van lawaai staat echter geen leeftijd. De vier tracks die hier op een klein uur voorbij komen denderen zullen immers bij menig beginnend artiest de diarree langs de spillebeentjes doen vloeien.

Het forum dat K2 op Convulsing Vestibular krijgt bestrijkt 3 nummers (goed voor 35 minuten). Onze Japanse vriend sleept er als hulpmiddelen akoestische piano, e-viool, feedback systeem, monotron en een drummachine bij. Ze zorgen maar voor kleine nuances, want bovenal is het krakende metalen geluiden en vooral hoogfrequent krijsende tonen en springerige ruis die de bovenhand heeft. De titels houden een spiegel voor waarin te zien valt dat het er niet goed aan toe gaat op onze planeet, de uitvoering hiervan klinkt vaak als een lunapark waarin K2 een paar splinterbommen gesmeten heeft.

Moest ‘Racist Tango’ passeren op de nieuwjaarsreceptie van Vlaams Belang of N-VA, vrezen we dan ook niet meteen een stormloop richting dansvloer, mocht dat een geruststelling zijn.

Dan is de aanpak van GX Jupitter-Larsen iets subtieler te noemen. Hij moet zich tevreden stellen met 1 track: ‘Bunyi Tentang Polywave’ klokt af op ruim 20 minuten, en doet sterk denken aan het ritmische live werk van The Haters (denk hierbij aan het gebruik van versterkte koffers, een vaak voorkomend gegeven in deze).

Voor dit nummer haalde GX inspiratie bij de Polywave, een grafische synthesizer die speciaal ontworpen is om geluiden te creëren door het tekenen van golfvormen op een scherm.

Voor de uitwerking hiervan kiest hij voor iets wat sterk naar drone neigt, als het steeds herhaalde geluid van dichtslaande deuren om een hypnotisch trance ritme te creëren.

Beter verteerbaar dan de K2 tracks, blijft dit toch een split voor mensen met ijzersterke zenuwen. U weze gewaarschuwd.

GX

Dimi Brands
23/01/2018

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 03/08/2020 : Goethes Erben: tijd voor een nieuw album!

Corona legt veel stil, maar Oswald Henke krijg je niet zomaar klein. Sinds juli 2020 kon je regelmatig op de facebookpagina van Goethes Erben fragmenten van hun repetities bijwonen. Volledig Corona-proof werd er geknutseld aan nieuw materiaal. Het resultaat hiervan heet ‘Flüchtige Küsse’ en is vanaf september te koop! ...

lees meer...
NIEUWS 22/07/2020 : Nieuwe Evanescence-video 'The Game Is Over' nu online.

De Amerikaanse rockband Evanescence heeft zojuist de video van de albumtrack 'The Game Is Over' online gezet, afkomstig van het eerste studio-album in negen jaar, getiteld 'The Bitter Truth'. Afgelopen woensdag kwam deze song al als 2e single uit. Volgend jaar september (2021 dus) geeft de band vijf shows in de Benelux, samen ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : The Cure belooft het beste album ooit!

Mocht u zich afvragen hoe het zit met het nieuwe album van The Cure dat reeds voor eind vorig jaar, begin dit jaar werd aangekondigd, wel er is eindelijk nog eens nieuws. Van de twee of zelfs drie albums die oorspronkelijk werden beloofd is niet meteen sprake meer. Bij monde van Roger O’ Donnel, de man achter de toetsen wordt het nieuwe ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : Online vertier; release the bats!

Zo, nu het einde van de wereld schoorvoetend als covid19 - ik stond erbij en keer er naar - op ons afkomt kunnen we virtueel elke vierde vrijdag terecht bij de "release the bats show" en dit tot de wereld weer normaal wordt of gewoon ophoudt te bestaan. Gothic en death rock recht uit Amerika (Californië) tot in je huiskamer, ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : Gratis avant! Records compilatie!

Nu u geniet van uw wel verdiend verlof hoort daar uiteraard een passend muziekje bij. Dark Entries wil u hierbij graag attenderen op de gratis compilatie “Year Of The Mask” van het Avant! Label. Een leuke portie underground uit eigen stal die je beslist eens moet gehoord hebben! Om het u niet al te moeilijk te maken heb ik hierbij ...