casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.313 items

   

øjeRum
7 Sjæle
Ambient
02/12/2019 : øjeRum - 7 Sjæle
Midira Records  Midira Records
02/12/2019, Dimi Brands

Het streepje door de letter O leert ons dat we naar het noorden van Europa geklommen zijn, meer bepaald naar Denemarken.

Aldaar is Paw Grabowski al geruime tijd bezig met experimentele muziek (en bestrijkt hierin een breed scala) onder de noemer øjeRum.

Niet alleen staat hij garant voor mooie klanken, ook aan hen die van mening zijn dat het oog ook wel wat wil heeft hij gedacht: zijn releases gaan steevast gepaard met een kunstzinnige cover, wat ook gezegd kan worden van de die-cut cover van 7 Sjæle.

7 Sjæle wat zich laat vertalen als 7 zielen bevat logischerwijs evenveel nummers. Op deze LP betekent dat concreet zes kortere songs op de A-kant, en één langgerekte op de B-kant.

De korte nummers focussen zich op verschillende minimale thema’s terwijl ‘Syvende Sjæl’ bijna twintig minuten verschillende minimale thema’s laat evolueren in een fragiele geluidsmuur door middel van loops.

Als liefhebbers van loopings in muziek, moeten we echter teleurgesteld vaststellen dat het desbetreffende nummer ons toch enigszins op onze honger laat zitten.

We kunnen het doortrekken naar het hele album: dit is een meer dan degelijk ambient album geworden, maar geen enkele keer slaagt het er in onze gelijkaardig aan de muziek dwalende gedachten vast te blijven houden.

Wat wel meteen opvalt is de zeer warme klank die van de nummers afstraalt, daarom raadt Grabowski aan om dit album op vinyl aan te schaffen, maar ook wanneer je voor de digitale versie kiest zal je meteen horen wat we bedoelen.

Ideaal dus voor wie nog wat extra opwarming zoekt voor de komende koude wintermaanden.

øjeRum

Dimi Brands
02/12/2019

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 13/08/2020 : ReMission International bouwt een “Tower Of Strength” tegen Covid19

Wayne Hussey verzamelde en elite kransje artiesten om zich heen vanuit de idee een oude The Mission hit opnieuw in te spelen en de opbrengsten te laten gaan naar zij die van dichtbij de strijd aangaan met covid19. Mooi initiatief en zo dachten er vele anderen ook over, want zijn oproep werd massaal gevolgd en het resultaat is binnenkort beschikbaar ...

Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$$$$
lees meer...
NIEUWS 03/08/2020 : Goethes Erben: tijd voor een nieuw album!

Corona legt veel stil, maar Oswald Henke krijg je niet zomaar klein. Sinds juli 2020 kon je regelmatig op de facebookpagina van Goethes Erben fragmenten van hun repetities bijwonen. Volledig Corona-proof werd er geknutseld aan nieuw materiaal. Het resultaat hiervan heet ‘Flüchtige Küsse’ en is vanaf september te koop! ...

lees meer...
NIEUWS 22/07/2020 : Nieuwe Evanescence-video 'The Game Is Over' nu online.

De Amerikaanse rockband Evanescence heeft zojuist de video van de albumtrack 'The Game Is Over' online gezet, afkomstig van het eerste studio-album in negen jaar, getiteld 'The Bitter Truth'. Afgelopen woensdag kwam deze song al als 2e single uit. Volgend jaar september (2021 dus) geeft de band vijf shows in de Benelux, samen ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : The Cure belooft het beste album ooit!

Mocht u zich afvragen hoe het zit met het nieuwe album van The Cure dat reeds voor eind vorig jaar, begin dit jaar werd aangekondigd, wel er is eindelijk nog eens nieuws. Van de twee of zelfs drie albums die oorspronkelijk werden beloofd is niet meteen sprake meer. Bij monde van Roger O’ Donnel, de man achter de toetsen wordt het nieuwe ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : Online vertier; release the bats!

Zo, nu het einde van de wereld schoorvoetend als covid19 - ik stond erbij en keer er naar - op ons afkomt kunnen we virtueel elke vierde vrijdag terecht bij de "release the bats show" en dit tot de wereld weer normaal wordt of gewoon ophoudt te bestaan. Gothic en death rock recht uit Amerika (Californië) tot in je huiskamer, ...