casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.088 items

   

Jenny Hval
The Practice Of Love
Synthpop / Electropop
26/11/2019 : Jenny Hval - The Practice Of Love
Sacred Bones Records  Sacred Bones Records
26/11/2019, Dimi Brands

Een nieuw album van de Noorse Jenny Hval, een van de vele goudhaantjes bij het Sacred Bones label, dat is altijd iets om naar uit te kijken. Zo denken we niet alleen bij Dark Entries, want deze dame kan met gemak een heel arsenaal aan lovende woorden uit de verzamelde pers naar voren schuiven.

De artieste die op haar eerste album onder haar eigen naam (daarvoor verschuilde ze zich onder de naam Rockettothesky) (Viscera -2011) opende met de woorden: “I arrived in town with an electric toothbrush against my clitoris” maakte haar entree niet onopgemerkt meteen via de grote poort en bleef ons verbazen met ijzersterke albums die een perfecte samenhang tussen toegankelijkheid en experiment vertoonden.

Op haar nieuwste werk nam ze enkele bevriende artiestes (Vivian Wang, Laura Jean en Félicia Atkinson) onder de arm. Al vanaf de ijzersterke ‘Lions’ blijkt dit een goede zet te zijn, dankzij de beklemmende spoken word passage van Vivian Wang.

Maar al snel lijkt het dat Hval het zo een beetje gehad heeft met het experimenteren met allerhande geluiden, en op dit album voluit gaat voor een duidelijk meer lichtvoetige sound. Het resultaat laat zich nog het best omschrijven als synthpop, normaal gezien een genre waar ik met een grote boog omheen loop.

In de handen van Hval klinkt deze bij momenten gelukkig wel nog mooi dromerig en laat haar aangename zangstem zich nog maar eens opmerken, maar muzikaal klinkt het net iets te vaak té vlot verteerbaar naar mijn smaak, wat een jammere zaak is.

Akkoord, artiesten evolueren, maar wanneer op een album van een artieste van dit kaliber de gastmuzikanten als grote overwinnaars naar voor geschoven worden, is dit veelzeggend.

Een van de singles, ‘High Alice’, ervaren wij als een serieuze uitschuiver, en het typevoorbeeld waarom ik niet tuk ben op synthpop: een veel te hoog 80s gehalte (al zal dat iets zijn waar het gros van onze lezers niet over zal struikelen) inclusief zogezegd zwoele sax.

Het kan haast geen toeval zijn dat het volgende nummer de titel ‘Accident’ draagt, denken wij dan lachend in ons vuistje.

Het titelnummer klinkt daarentegen wél hoe we Jenny Hval graag horen: de synths verwisselen de euforie voor melancholie en ook hier zijn de spoken word passages van Vivian Wang en Laura Jean de absolute trekpleisters.

Wat ons betreft mag Jenny voor haar volgende plaat terug met haar elektrische tandenborstel op pad.

Jenny Hval

Dimi Brands
26/11/2019

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 27/02/2020 : Zachery Allan Starky (ZAS) verzoent postpunk en techno!

Kan dat dan? Wel deze Amerikaan is al jaren actief in de ondergrond van New York, ondermeer als dj. Hij analyseert de scene zeer scherp en na heel wat productiewerk pakt hij binnenkort uit met zijn debuutplaat “Fear City”die een hedendaags muzikaal beeld moet geven van de grootstad New York anno 2020. De eerste singel “No ...

lees meer...
NIEUWS 27/02/2020 : Last call voor Porta Nigra... en meer festival plezier!

In onze scene bestaat er niet zoiets als een festivalseizoen. Gans het jaar vieren we feest. Zo kunt u straks, op vrijdag 6 en zaterdag 7 maart voor twee dagen in Aartschot terecht voor Porta Nigra. Twee dagen, waarbij Dark Entries onder andere uitkijkt naar de passages van Rosa Crux, Ordo Rosarius Equilibrio, Siglo XX en een herrezen The ...

lees meer...
NIEUWS 27/02/2020 : Dark Entries geeft 5 vrijkaarten weg voor de New Wave Club Class-X Party in Aarschot

Het is een jaarlijkse traditie, de New Wave Club Class-X in de stadsfeestzaal van Aarschot. Dj Wildhoney zal je er trakteren op de beste plaatjes in meer dan 40 jaar new wave. Het feestje gaat door op zaterdag 7 maart. En Dark Entries mag 5 vrijkaarten weggeven. Niet zomaar, hé, je moet een vraag beantwoorden. Welk instrument speelde ...

lees meer...
NIEUWS 26/02/2020 : 'Het lijkt wel vrede'-tour van Gert Kleinpunk

Gert Kleinpunk - de tegendraadse troubadour uit Leuven - heeft een nieuwe ep afgewerkt, en die heet net zoals de optredens die hij al meer dan 30 jaar organiseert: 'Het lijkt wel vrede'. Daarop staan alweer 8 scherpe en rake liederen over de toestand van de maatschappij, over de achteruitgang van het milieu, over de corruptie van de ...

lees meer...
NIEUWS 19/02/2020 : The Epic Apocalypse Tour

EPICA en Apocalyptica bundelen de krachten voor een tournee die alle monden zal doen open vallen. De twee groepen kondigen 'The Epic Apocalypse Tour' aan, die tot groot jolijt van de Belgische fans ook langskomt in de Ancienne Belgique, en dat op vrijdag 4 december. De Nederlanders van EPICA staan al bijna twee decennia aan de ...

lees meer...
INTERVIEW : ORDO ROSARIUS EQUILIBRIO - Evenementen zoals Porta Nigra zijn noodzakelijk!

Met Let’s Play (Two Girls & A Goat) leverde Ordo Rosarius Equilibrio wederom een ijzersterk album af. Frontman Tomas Petterson omschreef het zelfs als zijnde “de finale versie van zijn project.” Binnen enkele maanden keren de Zweden terug naar Aarschot alwaar ze het Porta Nigra festival mogen afsluiten. Voer genoeg ...