casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.716 items

   

Iszoloscope
False Vacuum
Dark Ambient - Drum 'n Bass - Industrial - Noise
21/03/2016 : Iszoloscope - False Vacuum
Ant-Zen  Ant-Zen
21/03/2016, Dimi Brands

Eindelijk is hij er, de langverwachte nieuwe Iszoloscope, het wachten heeft een goede vier jaar aangesleept, en ik kan alvast verklappen dat het de moeite waard geweest is.

‘Awe Gratitude Rapture’ speelt met het dreigende dat eigen is aan martial industrial, Iszoloscope is niet voor een gat te vangen, dat wisten we al langer dan vandaag.

Doodleuk wordt het roer dan ook volledig omgegooid op ‘Chronophage’, dat samen met het daaropvolgende ‘Spectral Inverter’ garant staan voor een portie Iszoloscope powernoise op zijn best. Twee tracks die van mij zo op de dansvloer gezwierd worden. Helaas vrees ik dat het Belgische fuifpubliek niet openminded genoeg zal zijn om net als ik deze twee bommetjes tot verplichte floorfillers te bombarderen.

Jammer voor hen, want deze status zijn deze songs absoluut waardig. Daarom nog maar eens een dringende oproep om niet krampachtig vast te houden aan voorgekauwde kost, maar die muzikale horizonten ook op de dansvloer te verbreden. Het zwarte milieu staat immers bekend om zijn vrijheid van geest, heb ik me toch altijd laten wijsmaken, waar wacht u dus nog op?

Voor degenen die nog een laatste duwtje in de rug nodig hebben kan ik meedelen dat ‘Chronophage’ een rhythmic industrial nummer is dat er meteen de vaart stevig inzet, maar toegankelijk genoeg blijft om angsthazen die bij de woordcombinatie rhythmic industrial al meteen naar de oordopjes grijpen, lik op stuk te geven. Halverwege het nummer is er een poosje rust voorzien, waarna het terug doodleuk plankgas gegeven wordt. Aanstekelijk spul, neem het van me aan!

Iets wat we van ‘Spectral Inverter’ ook kunnen zeggen. Als een knetterende machine hobbelt deze track zich weg over een weg die geplaveid wordt door onderliggende diepe sub-bassen, die Iszoloscope’s liefde voor het drum ‘n’ bass genre onderstrepen. De rhythmic industrial op deze track schakelt een versnelling lager, maar is even dansbaar als zijn voorganger. Nog maar een derde van de plaat achter de rug, en het eindejaarslijstje spookt al in ons achterhoofd!

Ook ‘Experimenting With Truth (Solve)’ doet het met die zware subbassen, al krijgen we hier geen powernoise maar een mooi stuk dark ambient. Op het einde van de plaat vinden we ook nog ‘Experimenting With Truth (Coagula)’, dat dan weer cinematografisch van aard is. Een mooie aanvulling op het eerste deel van het nummer, dat in zijn geheel mag prijken op de soundtrack van een film die we met plezier zouden bekijken.

Ook hier bewijst Iszoloscope zijn veelzijdigheid, door nummers te brengen die ook naast de dansvloer prima rechtop blijven staan. Iets wat in dit genre heus niet iedereen gegeven is.

‘Faint Negative Charge’ trekt de deur naar de dansvloer weer wagenwijd open. Krakende, mechanische bassen weten in no time zelfs de meest stramme spieren terug soepel te maken. Ik heb me laten vertellen dat Yann Faussurier in het dagelijkse leven kinesist is, wat dat betreft kent hij dus wel de kneepjes van het vak.

Wie nog adem over heeft, kan nog wel een poosje doorgaan op het stevige ‘Vacuum Metastability’.

Op ‘Relevance Outside Logic’ gaat het experimenteren met geluiden lustig verder, zo horen we een beat die vervormd lijkt te worden tot een schreeuwerige angstkreet, boven een drum ‘n’ bass patroontje.

Alvorens we de deuren van onze favoriete (als ze dit soort muziekjes spelen is onze kinderhand namelijk snel gevuld) danszaal achter ons dichttrekken, ondergaan we nog zeer gewillig ‘Absolute And Eternal Moral Nighttime’.

Eerder genoemde afsluiter ‘Experimenting With Truth (Coagula)’ reikt ons een doekje aan om het danszweet van het lijf te wrijven. Steek het echter niet te snel weg, want deze spooky track slaagt er tevens stante pede in om het angstzweet bij ons los te weken.

Alle nummers hier present vallen onder de grote rhythmic industrial (of powernoise zo u wil) noemer, maar zijn toch elk stuk voor stuk anders, en deze diversiteit is altijd een van de sterke troeven van Iszoloscope geweest.

We hebben er lang op moeten wachten, maar dat het lonend was, bewijst deze False Vacuum ten voeten uit, want geen enkel zwak moment valt er nog maar in de verte te bespeuren.

Iszoloscope is een naam die tot voorheen voornamelijk bekend was bij de mensen die jaarlijks afzakken naar Maschinenfest en soortgelijke evenementen; hoog tijd dat daar verandering in gebracht moet worden, zo dachten ook onze vrienden van Coalescaremonium, die Iszoloscope op hun zeer gevarieerde affiche plaatsten. Zeker niet te missen dus op zaterdag 2 april, te Brussel!!

Iszoloscope

Dimi Brands
21/03/2016

HomeContactSitemap
Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$$$$
lees meer...
NIEUWS 06/04/2021 : La Merde lost eerste teaser voor nieuwe album La Vie en Noir.

In Gent worden terug de degens gekruist... wie een beetje op de hoogte is van groepen en de symbolen die ze gebruiken weet dat we het dan hebben over La Merde, het duo dat er aardig in slaagt om de neofolk-vlam in eigen land brandende te houden. Dit resulteerde reeds in 3 zeer goed ontvangen cassettes die ze in eigen beheer uitbrachten. ...

lees meer...
NIEUWS 01/04/2021 : Corona treft Leichtmatrose ...

Andreas Stitz, de anders zo energierijke zanger van het Duitse folk/chanson gezelschap Leichtmatrose heeft zijn gevecht met corona goed doorstaan. Dat het een diepe indruk op hem heeft nagelaten, bewijst deze videoboodschap . Hier bij Dark Entries wensen we hem alvast een verder spoedig herstel toe. Leichtmatrose

lees meer...
NIEUWS 29/03/2021 : Digitale rereleases voor cult act Ghosting

Bij Dark Dimensions verschijnen twee cult albums opnieuw: “Romantic Death”(1993) en “Lips Like Red”(1995) van de Duitse gothic cult formatie Ghosting. Ghosting was een groep rond frontman Sascha Tayefeh die in 1989 te Koblenz werd opgericht. Ook bij ons surfte de groep mee op de hernieuwde belangstelling in het gothic ...

lees meer...
NIEUWS 29/03/2021 : Nieuwe digitale ep voor You Life On Hold

Your Life On Hold verwacht een hete zomer maar wil tot het zover is het vuur brandende houden. Dat doen John Wolf en de zijnen met een nieuwe digitale ep "Imprisoned" die komende vrijdag, 2 april, op alle gangbare digitale platformen staat te verschijnen. 1 April was een beetje lullig geweest, vandaar. Op de ep “Imprisoned” ...

lees meer...
NIEUWS 25/03/2021 : Gönül Yarası: Liana met pijn in het hart.

Liana, oftewel de samensmelting tussen de zussen Lia en Lena wisten met hun vorige singles het hart van Dark Entries reeds te beroeren. Met hun Turks/Armeense roots die ze niet schromen om in hun elektronische, dromerige muziek te verwerken, mikken ze met hun nieuwste single weer, en deze keer ook vrij letterlijk, richting de hartstreek. ‘Gönül ...

lees meer...
INTERVIEW : THE IMAGINARY SUITCASE - Het grootste deel van mijn leven heb ik me gedragen zoals ik dacht dat ze wilden dat ik me gedroeg. En dat is oplichterij.

The Imaginary Suitcase – het soloproject van Laurent Leemans – heeft weer een nieuw epos uitgebracht: ‘The gods gave you victory today only to make your final defeat more bitter’. Dat is een hele mond vol en ook een heel pessimistisch citaat (van een Romeinse veldheer na een verloren veldslag tegen de Kelten), twee ...