casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

7.621 items

   

Iszoloscope
False Vacuum
Dark Ambient - Drum 'n Bass - Industrial - Noise
21/03/2016 : Iszoloscope - False Vacuum
Ant-Zen  Ant-Zen
21/03/2016, Dimi Brands

Eindelijk is hij er, de langverwachte nieuwe Iszoloscope, het wachten heeft een goede vier jaar aangesleept, en ik kan alvast verklappen dat het de moeite waard geweest is.

‘Awe Gratitude Rapture’ speelt met het dreigende dat eigen is aan martial industrial, Iszoloscope is niet voor een gat te vangen, dat wisten we al langer dan vandaag.

Doodleuk wordt het roer dan ook volledig omgegooid op ‘Chronophage’, dat samen met het daaropvolgende ‘Spectral Inverter’ garant staan voor een portie Iszoloscope powernoise op zijn best. Twee tracks die van mij zo op de dansvloer gezwierd worden. Helaas vrees ik dat het Belgische fuifpubliek niet openminded genoeg zal zijn om net als ik deze twee bommetjes tot verplichte floorfillers te bombarderen.

Jammer voor hen, want deze status zijn deze songs absoluut waardig. Daarom nog maar eens een dringende oproep om niet krampachtig vast te houden aan voorgekauwde kost, maar die muzikale horizonten ook op de dansvloer te verbreden. Het zwarte milieu staat immers bekend om zijn vrijheid van geest, heb ik me toch altijd laten wijsmaken, waar wacht u dus nog op?

Voor degenen die nog een laatste duwtje in de rug nodig hebben kan ik meedelen dat ‘Chronophage’ een rhythmic industrial nummer is dat er meteen de vaart stevig inzet, maar toegankelijk genoeg blijft om angsthazen die bij de woordcombinatie rhythmic industrial al meteen naar de oordopjes grijpen, lik op stuk te geven. Halverwege het nummer is er een poosje rust voorzien, waarna het terug doodleuk plankgas gegeven wordt. Aanstekelijk spul, neem het van me aan!

Iets wat we van ‘Spectral Inverter’ ook kunnen zeggen. Als een knetterende machine hobbelt deze track zich weg over een weg die geplaveid wordt door onderliggende diepe sub-bassen, die Iszoloscope’s liefde voor het drum ‘n’ bass genre onderstrepen. De rhythmic industrial op deze track schakelt een versnelling lager, maar is even dansbaar als zijn voorganger. Nog maar een derde van de plaat achter de rug, en het eindejaarslijstje spookt al in ons achterhoofd!

Ook ‘Experimenting With Truth (Solve)’ doet het met die zware subbassen, al krijgen we hier geen powernoise maar een mooi stuk dark ambient. Op het einde van de plaat vinden we ook nog ‘Experimenting With Truth (Coagula)’, dat dan weer cinematografisch van aard is. Een mooie aanvulling op het eerste deel van het nummer, dat in zijn geheel mag prijken op de soundtrack van een film die we met plezier zouden bekijken.

Ook hier bewijst Iszoloscope zijn veelzijdigheid, door nummers te brengen die ook naast de dansvloer prima rechtop blijven staan. Iets wat in dit genre heus niet iedereen gegeven is.

‘Faint Negative Charge’ trekt de deur naar de dansvloer weer wagenwijd open. Krakende, mechanische bassen weten in no time zelfs de meest stramme spieren terug soepel te maken. Ik heb me laten vertellen dat Yann Faussurier in het dagelijkse leven kinesist is, wat dat betreft kent hij dus wel de kneepjes van het vak.

Wie nog adem over heeft, kan nog wel een poosje doorgaan op het stevige ‘Vacuum Metastability’.

Op ‘Relevance Outside Logic’ gaat het experimenteren met geluiden lustig verder, zo horen we een beat die vervormd lijkt te worden tot een schreeuwerige angstkreet, boven een drum ‘n’ bass patroontje.

Alvorens we de deuren van onze favoriete (als ze dit soort muziekjes spelen is onze kinderhand namelijk snel gevuld) danszaal achter ons dichttrekken, ondergaan we nog zeer gewillig ‘Absolute And Eternal Moral Nighttime’.

Eerder genoemde afsluiter ‘Experimenting With Truth (Coagula)’ reikt ons een doekje aan om het danszweet van het lijf te wrijven. Steek het echter niet te snel weg, want deze spooky track slaagt er tevens stante pede in om het angstzweet bij ons los te weken.

Alle nummers hier present vallen onder de grote rhythmic industrial (of powernoise zo u wil) noemer, maar zijn toch elk stuk voor stuk anders, en deze diversiteit is altijd een van de sterke troeven van Iszoloscope geweest.

We hebben er lang op moeten wachten, maar dat het lonend was, bewijst deze False Vacuum ten voeten uit, want geen enkel zwak moment valt er nog maar in de verte te bespeuren.

Iszoloscope is een naam die tot voorheen voornamelijk bekend was bij de mensen die jaarlijks afzakken naar Maschinenfest en soortgelijke evenementen; hoog tijd dat daar verandering in gebracht moet worden, zo dachten ook onze vrienden van Coalescaremonium, die Iszoloscope op hun zeer gevarieerde affiche plaatsten. Zeker niet te missen dus op zaterdag 2 april, te Brussel!!

Iszoloscope

Dimi Brands
21/03/2016

HomeContactSitemap
lees meer...
CONCERT BESPREKING : Trouwfe(e)st#3 - Eigenzinnigheid en serendipiteit

Trouwfe(e)st#3. Het is ondertussen al lang geen trouwfeest meer, maar de verjaardag van een trouwfeest. Toen Dimi en Sigrid twee jaar geleden in het huwelijksbootje stapten, vonden ze er immers – als liefhebbers van dark ambient en neofolk – niets beter op dan een aantal van hun lievelingsgroepen uit te nodigen om hun hoogdag te ...

lees meer...
FOTO'S : Wappenbund - @ Trouwfe(e)st #3, Wommelgem 15/06/2019 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Pantser Fabriek - @ Trouwfe(e)st #3, Wommelgem 15/06/2019 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Riotmiloo - @ Trouwfe(e)st #3, Wommelgem 15/06/2019 door Luc Luyten

lees meer...
INTERVIEW : TO AVOID (Dark Entries Night 28) - We hebben ons nooit kunnen verzoenen met het uiteengaan van To Avoid.

Pure, onversneden old school electro, iemand? Ok, we doen een aanbod: To Avoid brengt al 21 jaar EBM en treedt op vrijdag 21 juni op in de Kinky Star te Gent. Gratis bovendien, op een Dark Entries Night. We hadden een gezellige babbel met de drie heren, over het verleden maar vooral ook over de toekomst. Want To Avoid werkt aan nieuwe zaken ...

lees meer...
INTERVIEW : W-Fest, het interview (deel 2) - Dark Entries sprak met Erik De Ridder, bezieler van het W-Fest en nodigt u uit massaal aanwezig te zijn tussen 15 en 18 augutus in Waregem of all places!

Lees vooral eerst deel 1 van dit interview! (klik de link) Zet je schrap voor deel 2 van onze uitgebreide babbel met Erik De Ridder, bezieler van W-Fest! DE: De verhuis naar Waregem dit jaar, een bewuste keuze? Wat wordt er anders? Erik: Het blijft een festival maar er komt ook een indoor beleving, beetje vergelijkbaar met Amphi. ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Wave-Gotik-Treffen 2019 - Creatieve uitingen, interessante ontmoetingen en prachtige muziek (Xavier Kruth)

Mijn elfde Wave-Gotik-Treffen reeds, en voor mij een heel speciale editie. Het is immers de eerste keer dat ik zelf deel uitmaak van het programma. Op zondag geef ik een lezing over subculturen in het Oostblok, en ik ben er zelfs in geslaagd om een akoestische set te spelen op een picknick. Ik heb hierdoor ook tal van boeiende mensen ontmoet, ...

lees meer...
NIEUWS 13/06/2019 : Trouwfest: gratis festival met onze goedkeuring.

U kon er onmogelijk naast kijken op onze site: ook dit jaar (aanstaande zaterdag meer bepaald) is er weer een editie van Trouwfest, het festival ter ere van de huwelijksverjaardag van ondergetekende. Nogmaals willen we, de misleidende titel van het evenement indachtig, benadrukken dat dit een openbaar evenement is waar iedereen welkom ...

lees meer...
NIEUWS 12/06/2019 : Een avondje met FolkWorld in België

Een beetje met de hulp van Dark Entries kunnen we het volgende evenement wel noemen. Toen de Duitse neofolk organisatie FolkWorld ons vroeg naar een gepaste locatie voor een concert van Rome en of we en passant ook geen leuke lokale act kende voor het voorprogramma begon onze denktank reeds te bollen, en werden deze vragen vliegensvlug van ...

lees meer...
NIEUWS 07/06/2019 : Gratis download compilatie Mind Plug Records.

Ook de liefhebbers van mystieke, obscure, meditatieve en noisy geluiden kunnen weer een tijdje verder met de vierde labelcompilatie van het Duitse Mind Plug Records. Oefen alvast uw beste lotushouding, en voorzie beter langdurig brandende wierook want deze 13 nummers tellende verzamelaar is goed voor een speelduur van bijna 2,5 uur en ...

lees meer...
NIEUWS 07/06/2019 : Gratis download Paranoia Musique Vol.5

Voor de vijfde keer op rij laat het Braziliaanse label Paranoia Musique ons middels een compilatie kennismaken met 12 underground acts die naar eigen zeggen de meest inventieve geluiden uit het alternatieve universum laten horen. Met Navajas Cross, Les Animaux Sauvages, Bring Her, Phileas Fogg, The Lautreamonts, The Dream Never Ends, Sounds ...

lees meer...
NIEUWS 06/06/2019 : In de wereld van Liana is alles mogelijk.

Als je een liefde voelt voor elektronische muziek met Oriëntaalse invloeden, dan zou je de muziek van de twee zusjes Lia en Lena AKA LIANA zeker een keer moeten luisteren. Zij schrijven en produceren niet alleen hun eigen muziek, maar regisseren en editen ook hun eigen (muziek) video's. Net zoals ook hun dromerige videoclip voor ...