casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.088 items

   

Inorganic Blossoming
Seasons Project: Autumndrones
Ambient - Drone - Veldopnames
24/12/2017 : Inorganic Blossoming - Seasons Project: Autumndrones
Infinite Fog  Infinite Fog
24/12/2017, Dimi Brands

We sluiten ons rondje achteruitkijken met het Russische Infinite Fog label (Zos Kia, Nordvargr/Drakh en Ataraxia) af met deze in 2010 uitgebrachte EP in samenwerking met 7Hz Records en Чёрная земля.

De gelimiteerde cd versie (292 stuks) is nog steeds compleet uitverkocht, maar we kregen de digitale link als toemaatje op het andere lekkers van onze Russische vrienden.

Waarschijnlijk gewoon een herinnering voor de geïnteresseerden dat dit fijne plaatje alsnog op deze manier te bekomen valt.

En hoewel op het moment van schrijven van deze review Autumndrones een seizoen achterloopt, kunnen we u alvast verklappen dat we er al heel wat plezier aan beleefd hebben.

De twee muzikanten met de mysterieuze namen Becoming en Freeall uit het ijskoude Siberië maakten in het verleden allebei al soundtracks voor kortfilms, toneelstukken en commercials. Beiden koesteren ze een gedeelde liefde voor het herfstseizoen. Deze gaat zo ver dat ze niet een album wilden wijden aan het seizoen, ze wilden het seizoen letterlijk muzikaal neerschrijven.

Het duurde hen drie jaar om deze sessie te voltooien, simpelweg omdat ze enkel in de herfst aan dit materiaal werkten. Toen de herfst voorbij was, lieten ze het onvoltooide materiaal liggen tot de volgende herfst weer zijn intrede deed.

Vandaar ook het begeleidende “seasons project” in de titel, maar ook het feit dat alle herfstgeluiden die je hier te horen krijgt op natuurlijke wijze opgenomen werden. Zelfs live instrumenten zoals viool en accordeon werden opgenomen in velden, samen met het geluid van de vallende bladeren.

Drie nummers lang, goed voor een klein half uurtje vol milde ambient, subtiele noise en toevallige melodieën wordt je hier ondergedompeld in het meest melancholische seizoen.

Hoe somber je ook mag worden bij de gedachte aan de herfst, toch is Autumndrones een plaat naar waar je blijft teruggrijpen, en die duidelijk aantoont dat droefheid en schoonheid perfect hand in hand kunnen gaan.

Blij dus met deze reminder van Infinite Fog, begin al maar te downloaden, om alvast uw soundtrack voor de komende herfst achter de hand te hebben.

Dimi Brands
24/12/2017

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 27/02/2020 : Zachery Allan Starky (ZAS) verzoent postpunk en techno!

Kan dat dan? Wel deze Amerikaan is al jaren actief in de ondergrond van New York, ondermeer als dj. Hij analyseert de scene zeer scherp en na heel wat productiewerk pakt hij binnenkort uit met zijn debuutplaat “Fear City”die een hedendaags muzikaal beeld moet geven van de grootstad New York anno 2020. De eerste singel “No ...

lees meer...
NIEUWS 27/02/2020 : Last call voor Porta Nigra... en meer festival plezier!

In onze scene bestaat er niet zoiets als een festivalseizoen. Gans het jaar vieren we feest. Zo kunt u straks, op vrijdag 6 en zaterdag 7 maart voor twee dagen in Aartschot terecht voor Porta Nigra. Twee dagen, waarbij Dark Entries onder andere uitkijkt naar de passages van Rosa Crux, Ordo Rosarius Equilibrio, Siglo XX en een herrezen The ...

lees meer...
NIEUWS 27/02/2020 : Dark Entries geeft 5 vrijkaarten weg voor de New Wave Club Class-X Party in Aarschot

Het is een jaarlijkse traditie, de New Wave Club Class-X in de stadsfeestzaal van Aarschot. Dj Wildhoney zal je er trakteren op de beste plaatjes in meer dan 40 jaar new wave. Het feestje gaat door op zaterdag 7 maart. En Dark Entries mag 5 vrijkaarten weggeven. Niet zomaar, hé, je moet een vraag beantwoorden. Welk instrument speelde ...

lees meer...
NIEUWS 26/02/2020 : 'Het lijkt wel vrede'-tour van Gert Kleinpunk

Gert Kleinpunk - de tegendraadse troubadour uit Leuven - heeft een nieuwe ep afgewerkt, en die heet net zoals de optredens die hij al meer dan 30 jaar organiseert: 'Het lijkt wel vrede'. Daarop staan alweer 8 scherpe en rake liederen over de toestand van de maatschappij, over de achteruitgang van het milieu, over de corruptie van de ...

lees meer...
NIEUWS 19/02/2020 : The Epic Apocalypse Tour

EPICA en Apocalyptica bundelen de krachten voor een tournee die alle monden zal doen open vallen. De twee groepen kondigen 'The Epic Apocalypse Tour' aan, die tot groot jolijt van de Belgische fans ook langskomt in de Ancienne Belgique, en dat op vrijdag 4 december. De Nederlanders van EPICA staan al bijna twee decennia aan de ...

lees meer...
INTERVIEW : ORDO ROSARIUS EQUILIBRIO - Evenementen zoals Porta Nigra zijn noodzakelijk!

Met Let’s Play (Two Girls & A Goat) leverde Ordo Rosarius Equilibrio wederom een ijzersterk album af. Frontman Tomas Petterson omschreef het zelfs als zijnde “de finale versie van zijn project.” Binnen enkele maanden keren de Zweden terug naar Aarschot alwaar ze het Porta Nigra festival mogen afsluiten. Voer genoeg ...