casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.724 items

 

Brudini
From Darkness, Light
Alternative Rock - Ambient - Experimental - Indie
14/04/2021 : Brudini - From Darkness, Light
Apollon Records  Apollon Records
14/04/2021, Henk Vereecken

Indie of alternatieve synth/gitaarrock van een one man act uit Londen. “From Darkness, Light” (12 songs, 38 minuten speelduur) is Brudini’s debuutalbum dat verschijnt op cd en op LP op het Noorse Apollon label.

Zelf noemt Brudini zich ‘een experimentele crooner gewapend met guts, een piano, gitaren, analoge synths en een jazz ritmesectie’. Hij noemt zichzelf ook ‘een experimentele songwriter’ en zijn muziek ‘21st century beat’.

Dark wave of gothic is dit strikt genomen niet echt maar zoals artwork en titel al suggereren, is dit debuutalbum van Brudini zeker wel donker genoeg om een review te krijgen bij Dark Entries. Bovendien is het ook aardig experimenteel en toch staat net als dat het geval is bij een dark wave band als Deine Lakaien het experimentele aspect de vlotte luisterbaarheid geenszins in de weg (maar we schrijven dit natuurlijk wel met onze eigen alternatieve achterban in gedachten en niet met uw bomma die al eens op de foto gaat met een Vlaamse schlagerzanger).

Brudini maakt vlotte depri songs, waarin toch bij momenten weirde, dissonante geluiden de kop opsteken, luister maar eens naar het prachtige “Nightcrawler”, tevens het hoogtepunt van dit album. Ook het meeslepende “Reflections” is zo een nummer met gitaar, synths en vreemde geluidseffecten met daarover de enorm melancholische zang van Brudini.

Zang wordt op dit album afgewisseld met spoken word en licht experimentele maar toch vlotte synth/gitaarrocksongs zoals “Nightcrawler” met meer ambiente sferen. Op vijf van de twaalf tracks wordt er niet gezongen, maar wordt er poëzie gedeclameerd op een experimenteel-ambiente achtergrond. Deze gedichten zijn van de hand van ene Chip Martin. “Hunger” en “Ariel” zijn zo een meer experimentele ambient nummers met poëtisch spoken woord gedeclameerd over eigenzinnige synthklanken. “Female Rimbaud” bevat ook weer erg cool gedeclameerd spoken word, dit keer op (pseudo)akoestische gitaarklanken. Ook opener “Roselight” en “God Unknown” horen in dit rijtje thuis. Het zijn korte tracks van gemiddeld minder dan twee minuten.

Maar de allermooiste tracks zijn toch de échte songs. We noemden reeds “Nightcrawler” en “Reflections” als onze favorieten, maar er valt nog veel meer moois te rapen op dit vlak. En elke song heeft zo zijn eigenheid. In “Pale Gold” zit een trompet (deze song doet me mede daardoor eigenlijk wel wat denken aan onze eigenste Winterstille) en op “Everything Is Movement” zijn violen te horen. Ook een tuba steekt af en toe de kop op op het album.

“Emotional Outlaw” is weer een enorm melancholisch nummer met piano, synths met weirde spacey effecten, rockgitaar en een jazzy toets. “Radiant Man” is een mooie maar wat trieste gitaar/piano song en slottrack “Boulevards” bevat gemoedelijk (semi)akoestisch gitaarspel en intrigerende synthtonen met weer dat spacey effect soms.

“From Darkness, Light” van Brudini werd een enorm melancholisch plaatje met een hoogst originele sound en met bloedmooie, intrigerende songs. Een plaatje voor de alternatieve muziekliefhebber dat bij de new wave en dark wave fan toch ook wel warm ontvangen zou kunnen worden. In elk geval alvast door uw [HV].

Website

Facebook

Bandcamp

Soundcloud

Henk Vereecken
14/04/2021

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 13/04/2021 : Gary Numan rekent af met heiligen en leugenaars

Gary Numan heeft een nieuwe plaat in de pijplijn. Op 21 mei komt 'Intruder' uit, een conceptplaat die voortbouwt op 'Savage' uit 2017. Waar 'Savage' handelde over een planeet die heropgebouwd moest worden nadat de klimaatverandering alle mogelijke rampen op de mensheid had afgestuurd, gaat 'Intruder' nog een ...

lees meer...
NIEUWS 13/04/2021 : Natuur neemt maatschappij over in laatste video van Enzo Kreft

Het coronavirus is een middel van de natuur om wraak te nemen op de mens. Dat moet zowat de centrale stelling zijn van 'Different World', de laatste plaat van Enzo Kreft. Het is opnieuw een diepzinnige conceptplaat geworden, met deze keer als thema de coronapandemie, maar die ook voortbouwt op vorige werken als 'Turning Point', ...

lees meer...
NIEUWS 12/04/2021 : Gert Kleinpunk weet het: morgen gaat het beter!

Vindt u ook dat er nood is aan perspectief in deze veel te lang aanslepende coronacrisis? Dan raden we u aan om uw oor te luister te leggen bij Gert Kleinpunk. Hij weet immers dat het morgen terug beter zal gaan, en voor dat nummer heeft hij ook een prachtige clip gemaakt, aan de tafel gezeten met zijn companen Ezra (accordeon), Yorick (cajon) ...

Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$$$$
lees meer...
NIEUWS 06/04/2021 : La Merde lost eerste teaser voor nieuwe album La Vie en Noir.

In Gent worden terug de degens gekruist... wie een beetje op de hoogte is van groepen en de symbolen die ze gebruiken weet dat we het dan hebben over La Merde, het duo dat er aardig in slaagt om de neofolk-vlam in eigen land brandende te houden. Dit resulteerde reeds in 3 zeer goed ontvangen cassettes die ze in eigen beheer uitbrachten. ...

lees meer...
NIEUWS 01/04/2021 : Corona treft Leichtmatrose ...

Andreas Stitz, de anders zo energierijke zanger van het Duitse folk/chanson gezelschap Leichtmatrose heeft zijn gevecht met corona goed doorstaan. Dat het een diepe indruk op hem heeft nagelaten, bewijst deze videoboodschap . Hier bij Dark Entries wensen we hem alvast een verder spoedig herstel toe. Leichtmatrose

lees meer...
INTERVIEW : THE IMAGINARY SUITCASE - Het grootste deel van mijn leven heb ik me gedragen zoals ik dacht dat ze wilden dat ik me gedroeg. En dat is oplichterij.

The Imaginary Suitcase – het soloproject van Laurent Leemans – heeft weer een nieuw epos uitgebracht: ‘The gods gave you victory today only to make your final defeat more bitter’. Dat is een hele mond vol en ook een heel pessimistisch citaat (van een Romeinse veldheer na een verloren veldslag tegen de Kelten), twee ...