casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.361 items

   

In The Nursery
The Seashell And The Clergyman
Ambient - Dark Wave - Neoklassiek
24/10/2019 : In The Nursery - The Seashell And The Clergyman
ITN Corporation  ITN Corporation
24/10/2019, Dimi Brands

The Cabinet Of Dr. Caligari, Man With A Movie Camera, Asphalt, Hindle Wakes, A Page Of Madness, Electric Edwardians, The Passion Of Joan Of Arc, The Fall Of The House Of Usher en The Seashell And The Clergyman: het zijn allemaal titels van stille (we gebruiken niet graag het woord stomme omwille van de negatieve bijklank) films waarbij cinefielen vingers en duimen aflikken.

Tevens maakte In The Nursery voor elk van deze films in zijn Optical Music reeks een soundtrack voor elk van deze titels.

Deel 9 hierin is dus voorbehouden voor The Seashell & The Clergyman, oorspronkelijk getiteld La Coquille Et Le Clergyman.

Deze kortfilm verscheen in 1928, werd geschreven door Antonin Artaud en geregisseerd door Germaine Dulac.

Dulac was de leading lady van de Parijse kunstscène in de jaren 20 en 30. Haar oeuvre biedt een staalkaart van de verschillende kunststromingen die aan zet waren op dat moment. Tot op heden is haar film La Coquille Et Le Clergyman een van de belangrijkste films binnen het subgenre van het psychodrama. Alle audiovisuele technieken van de avant-garde worden ingezet wanneer we binnenkijken in de psyche van een seksueel gefrustreerde geestelijke.

Dulac evoceert de erotische hallucinaties van een priester die verlangt naar de vrouw van een militair. Onmiskenbaar geïnspireerd door de voorkeur voor de efemere beelden en optische effecten van de Franse impressionistische avant-garde, creëerde Dulac een film die aansloot bij de sensibiliteiten van het surrealisme.

Deze soundtrack is vergelijkbaar met de voorgaande delen: het is anders dan regulier In The Nursery werk, maar toch ook weer onmiskenbaar In The Nursery.

Neoklassiek en darkwave synths verweven in 17 korte nummers (een totale speelduur van 38 minuten). Om de een of andere reden kreeg je er als 18de nummer alle afzonderlijke tracks in één enkel nummer gegoten bovenop. Zo is de hele cd gevuld, en kan je twee keer genieten.

Eigen aan de groep en aan deze reeks ook hier weer een “specialleke”: microfoons geplaatst in schelpen om zo sonisch de inherente symboliek van de film te herinterpreteren, bijvoorbeeld. Een experimentele film vraagt immers ook voor de nodige experimenten in het opnameproces.

Zonder de bijhorende beelden kan een soundtrack soms weinig impact hebben, maar dat is niet het geval als de tweeling Humberstone verantwoordelijk is voor de muziek.

Toch raden we aan om ook de film eens te bekijken (je kan hem makkelijk terugvinden op YouTube) want deze is ook meer dan de moeite waard.

In The Nursery

Dimi Brands
24/10/2019

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 24/09/2020 : Euphemia Rise zegt bij debuut reeds vaarwel.

Bent u van mening dat er binnen de hedendaagse alternatieve rock te veel op veilig gespeeld wordt en zodoende vooral risico’s vermeden worden? Dan staat u qua denken op één lijn met Wim Lankriet, die we via zijn project Syrenomelia reeds aan u voorstelden. Om zich nog meer te bevrijden van de door de muziekindustrie opgelegde ...

lees meer...
NIEUWS 23/09/2020 : Rosetta Stone met nieuw album en box!

Het kan niet op. Als trouwe lezer merkte u allicht reeds dat Dark Entries (en ik niet in het minst) een hart heeft voor gothic rock. Zo verscheen nog maar pas het leuke nieuws dat het Amerikaanse The Wake uitpakt met een nieuw album en nu mag ik ook zeggen dat hun Britse evenknie Rosetta Stone in 2020 hetzelfde doet. Waar het album “Seems ...

lees meer...
NIEUWS 23/09/2020 : Van Post Mortem tot Somnus

Na vele positieve reacties op ‘Post Mortem’ (2018) en vele memorabele optredens met onder andere Wiegedood, Wolvennest, en Marche Funèbre wil Splendidula graag een nieuw teken van leven tonen. Deze Belgische atmospheric doom metal band zal begin 2021 een nieuwe plaat uitgeven, getiteld ‘Somnus’ en dit via het ...

lees meer...
FOTO'S : Star-Industry - @ Liège New Wave Festival 19/09/2020 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Dear Deer - @ Liège New Wave Festival 19/09/2020 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Larva - @ Liège New Wave Festival 19/09/2020 door Luc Luyten

lees meer...
NIEUWS 18/09/2020 : Gothic rockers der lage landen verenigt u! The Wake komt met nieuw album “Perfumes And Fripperies”

Liefhebbers en liefhebsters van gothic rock opgelet! Het Amerikaanse The Wake (opgericht in 1986 in Columbus USA), één van de meest onderschatte old school gothic rock bands van de tweede golf, pakt tegen Halloween uit met een nagelnieuw album, “Perfumes And Fripperies” waarvan het nummer “Hammer Hall” ...

lees meer...
NIEUWS 18/09/2020 : Dead Can Dance op tournee, twee data in Antwerpen

Dead Can Dance kan er prat op gaan zowat op zijn eentje de neoklassieke variant op darkwave te hebben uitgevonden. Ze zijn de onbetwiste pioniers in het genre, die intussen veel navolging heeft gekregen. Lisa Gerrard en Brendan Perry hebben in 2019 een zeer succesvolle tournee gemaakt na de uitgave van 'Dionysus', en ze willen dat ...

lees meer...
INTERVIEW : HUGS OF THE SKY (finalist Humo's Rock Rally 2020) - Na wat research staan we nog harder te popelen om Andrew Eldritch te ontmoeten.

Na het horen van hun laatste album Virtual Lullaby Circus tipten we hen reeds als favorieten in de momenteel lopende Humo’s Rock Rally. En zie, we hadden het maar weer eens bij het rechte eind: kwaliteit komt altijd bovendrijven en bijgevolg stootte het Limburgse Hugs Of The Sky door tot de finale van dit prestigieuze concours. Even ...

lees meer...
INTERVIEW : RAYA SCHADUWJAAGSTER - Ik ben echt een dummie als het aankomt op mediteren en ademen.

Onlangs, tijdens volle maan, volgend op Lugghnasadh bracht Sven Visterin (Ernst H. Störzhendr/The Horny Hour (Radio Centraal)) in samenwerking met Sombre Soniks de compilatie The Central Throne uit. Het is een album dat gaat over hartcoherentie. Bij een album dat ademhalingsoefeningen moet begeleiden denken wij spontaan aan het soort ...