casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.406 items

   

Imaginary Forces
Runnin's (Neo Electroacoustic Ambient Series No.8)
Experimental - Industrial
05/11/2017 : Imaginary Forces - Runnin's (Neo Electroacoustic Ambient Series No.8)
Kyou Records  Kyou Records
05/11/2017, Dimi Brands

Bij onze review van het vierde deel in de Neo Electroacoustic Ambient Series* maakten we gewag van Dao De Noize als zijnde de enige niet Japanse act in deze reeks, doch we hadden even de Brit Anthoney J Hart oftewel Imaginary Forces over het hoofd gezien die een (voorlopig?) einde aan deze boeiende verzameling platen maakt. Mea culpa!

Mensen die het kunnen weten slingeren Anthoney vol lof woorden naar het hoofd als zijnde “de toekomst van het industrial genre” en meer van dat fraais.

Maar van wat we te horen krijgen op het korte (35 minuten) Runnin’s weet deze aanhanger van de oude school nog niet zeker of hij wel klaar is voor deze toekomstmuziek.

De acht nummers bevatten een bindende lijm die opgebouwd is uit cut & paste technieken die wel solide te noemen is, maar waarbij we de stukjes die uit hiphop songs geknipt lijken en zwaar naar dubstep neigen toch niet zo vlotjes verteren. (Een songtitel als ‘4 Da Cause’ lijkt expliciet te willen aantonen dat Imaginary Forces maar wat graag de mosterd haalt bij de hiphop.)

De eerste twee nummers (‘Warning Shot’ en ‘East Man (Version)’ ondergaan we nog met de nodige scepsis. De ritmische cadans van ‘Shift Work (Version)’ kan er beter mee door, al blijft het vruchteloos wachten op een apotheose.

Nee, dan is het nerveuze, uit stemsamples opgetrokken, ‘Move Weh’ pas het eerste schot recht in de roos, waarbij we ondertussen al wel aan de helft van de plaat zitten.

Deze rechte lijn wordt echter wel doorgetrokken tijdens titelnummer ‘Runnin’s’ alwaar de ritmes als beatboxklanken door de speakers gespuwd worden. Een hoge toon die zich langzaam maar zeker weet te los te maken weet ons enthousiasme alleen maar te verhogen.

Het lange (12 minuten, goed dus voor een derde van de hele plaat) live nummer ‘Wage Packet’ dat Runnin’s afsluit kan je waarlijk als de kers op de taart beschouwen. Het is tevens een mooie afsluiter voor deze 8-delige reeks alwaar we heel veel plezier aan beleeft hebben. De track levert ook het bewijs dat Imaginary Forces live beduidend meer in zijn mars heeft, dan het studiomateriaal dat we hier mochten aanhoren deed uitschijnen. Onze nieuwsgierigheid is alvast aangewakkerd want aan de hand van 1 album kan je niet oordelen, dus leggen we ons oor graag eens te luister bij het reeds imposante oeuvre dat Anthoney op minder dan 10 jaar reeds bij elkaar pende.

Imaginary Forces mag misschien de toekomstfakkel van het industrial genre dragen, voorlopig blikken we nog slechts met één oog vooruit, en blijft het andere oog nostalgisch navelstaren.

*over Neo Electroacoustic Ambient Series:

Deze serie kwam tot stand en werd geselecteerd door Kazuya Ishigami.

De artiesten en hun werken van deze serie benaderen en beoefenen nieuwe soorten van noise muziek op totaal verschillende niveaus.

Uit de verschillende werken van de artiesten blijkt een vrije houding tegenover het geluid dat niet gevangen zit binnen de traditie van het verleden, het bewustzijn en de continuïteit van de geschiedenis of het vasthouden aan het hedendaagse maar eerder een delicaat, precies en spannend timbre. Zo is het mogelijk ernaar te luisteren en de gemeenschappelijke punten te herkennen, alsook het experiment er van te ontdekken.

Dimi Brands
05/11/2017

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 22/10/2020 : Trail of Tears: terug van weggeweest!

Mag er ook goed nieuws zijn? Na jaren afwezigheid is Trail Of Tears terug. Tijdens de periode 1996-1998 verschenen enkele interessante spelers op het toneel die het genre gothic metal een niveau hoger tilden. Denk aan Tristania, The Sins of thy Beloved en zeker ook Trail of Tears met het heerlijke ‘Disclosure in Red’. Zeven ...

lees meer...
NIEUWS 22/10/2020 : Geen livestream voor 40ste verjaardag Laibach

'Het doel van het coronavirus is om Laibach te verhinderen om zijn veertigste verjaardag te vieren', zo konden we onlangs lezen op de website van de Sloveense industrialmeesters. Ze hadden het nochtans groots gezien. Ze gingen een evenement van maar liefst zeven uur organiseren op een symbolische plek. De Delavski Dom Trbolvje is de ...

Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$
lees meer...
NIEUWS 19/10/2020 : Livestream De Delvers afgelast

Gisteren nog hebben we de livestream van De Delvers aangekondigd, vandaag al moeten we met spijt aankondigen dat het optreden niet doorgaat. De oorzaak ligt uiteraard bij de coronapandemie. De Kinky Star neemt weliswaar alle mogelijke maatregelen, maar blijft redelijk klein, en De Delvers zijn met vijf. Bovendien is hun toetseniste hoogzwanger, ...

lees meer...
NIEUWS 18/10/2020 : Dark Entries Night: livestream De Delvers i.s.m. Kinky Star (afgelast!)

Vervloekte corona. Door het virus hebben we al drie afleveringen van onze Dark Entries Nights moeten uitstellen. We houden die steeds in de Gentse Kinky Star, en wie deze gezellige plek kent weet dat er weinig ruimte is voor social distancing. En dus gaan er sinds maart geen concerten met publiek door, en dat zal zo nog een tijdje blijven. ...

lees meer...
NIEUWS 18/10/2020 : Psy'Aviah haalt Klara

Het is een link die u misschien niet meteen zou leggen: de electro-crossovergroep Psy'Aviah en de klassieke muziekzender Klara. Maar dan bent u nog niet op de hoogte dat Psy'Aviahs laatste - 'The Earth Keeps Spinning, Without Being Noticed' een dark ambient-cd geworden is met uitgestrekte klankvelden. Bovendien maakt Psy-Aviah-meesterbrein ...

lees meer...
INTERVIEW : KREGEL - Ik denk dat we de zomerhit van Radio 2 niet gaan halen en ook over de Lage Landen Lijst heb ik zo mijn twijfels.

Omdat we ons bij Dark Entries niet graag uitspreken over een bepaald virus dat het hele doen en laten van de samenleving in zijn greep houdt roepen wij 2020 volmondig uit als het jaar van Kregel. Ze vieren dit jaar hun vierde verjaardag en zagen dit als het ideale moment om hun eerder opgenomen demo's voor het eerst op de grote wereld ...