casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.911 items

   

Illegal Trade
Acid For The Royal Family
Breakcore - Drum 'n Bass - Noise
07/07/2015 : Illegal Trade - Acid For The Royal Family
HANDS  HANDS
07/07/2015, Dimi Brands

Natasha A Twentyone en Alexey Protasov kennen we van ‘mothership’ Ambassador 21, beiden richtten ook zijproject Suicide Inside op, maar nu was het tijd voor een nieuwe gedaantewissel, onder de noemer Illegal Trade.

Muzikaal moet je geen stijbreuk verwachten met de andere projecten want ook hier de nodige opzwepende (voor de ene) tot enerverende (voor de andere) rhythmic noise die op maat lijkt gesneden voor een plaatsje op de affiche van het volgende Maschinenfest.

Er wordt geopend met ‘Olga Is Dead’, doch geen minuut stilte voor betreurde Olga, of ingetogen geweeklaag, integendeel zelfs, “I’ve got a problem” weerklinkt het samplegewijs in dit nummer en het probleem dat ik ondervind bij dit nummer is dat het naar alle kanten tegelijk botst zonder uiteindelijk ergens heen te gaan.

Titeltrack ‘Acid For The Royal Family’ is van hetzelfde laken een broek, en we vragen ons af of dit nummer de houterige benen in het paleis te Laken in beweging kan krijgen.

‘Lucky Junkies’ is dan wel een voltreffer, de mix van rhythmic noise met techno-accenten weten mijn aandacht direct naar zich toe te trekken, en belangrijk: vast te houden.

Ook ‘Go Home’ weet dit te doen, dankzij een zwaar hamerende beat die twijfelt tussen drum ‘n’ bass en hardcore.

‘Space Hunter’ samplet Nirvana (‘Smells Like Teen Spirit’), wat de punkspirit van het duo in de verf moet zetten. Maar laat ons eerlijk zijn, echt meerwaarde toevoegen aan dit nummer doet deze sample niet, het klinkt eerder hinderlijk op een puberale manier.

Een andere bekende sample die we weten te ontwaren is Public Enemy’s ‘Don’t Believe The Hype’ op ‘Zoom’, maar ook hier is er van een toegevoegde waarde geen sprake. De happy hardcore geluidjes verderop in dit nummer zwijgen we ook liever over.

Het eindresultaat is een vrij toegankelijk rhythmic noise album geworden, dat door het veelvuldig gebruik van zware breakbeats zeker ook de breakcore en hardcore liefhebbers zal weten aan te spreken, doorspekt met de ‘weirdness’ van hoofdproject Ambassador 21 blijkt dit ook een volwaardige aanvulling op hun andere werk.

Je kan malen over de beperkte houdbaarheid van de songs, wat toch wel een typisch pijnpunt van deze stijl(en) is. Ofwel geniet je gewoon van het moment, en ligt er vast na het verstijken van de houdbaarheidsdatum weeral een nieuw snoepje op je te wachten.

Let wel op, dit is zeker niet voor iedereen bestemd: voor de ene zal dit een aanval zijn op het uithoudingsvermogen, terwijl het voor een andere eerder een aanval zal zijn op de tolerantiecapaciteit van het zenuwstelsel.

Heb je je altijd al afgevraagd hoe een balletje van de flipperkast zich voelt, dan raden wij aan om deze plaat eens op vol volume door uw koptelefoon te jagen, Dark Entries distantieert zich wel van de verantwoordelijkheid der opgelopen blauwe plekken.

Illegal Trade (Facebook)

Dimi Brands
07/07/2015

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 03/12/2021 : Sygo Cries is klaar met “Talking About Walls”

Enige tijd geleden al stelden we hier bij Dark Entries de echte hergeboorte of definitieve herstart van de cold wave / post punk formatie Sygo Cries voor. Eén van de vele projecten van Mika Goedrijk die vooral bekendheid geniet met het industrial tribal techno project This Morn’Omina, maar ook eerder actief was met Nebula-H en ...

lees meer...
NIEUWS 03/12/2021 : Brandende nachten in Kroatië: Ewiniar

Samen met je partner muziek maken, dat is inderdaad fantastisch (trust me, I know). En zo dachten Marin and Katarina Tramontana uit Split (Kroatië) er ook over. Onder de bandnaam Ewiniar brengt dit duo u het stevige debuutalbum ‘Burning the Night’. De negen tracks op dit album baden ergens tussen goth rock en metal. Zelf was ...

lees meer...
NIEUWS 03/12/2021 : Nieuw album van Michael J Sheehy op Bandcamp Friday...

Bandcamp Friday is er weer…!! U weet wel, uw geliefde artiesten genieten een hoger percentage van de opbrengst indien u hun materiaal via Bandcamp op een vrijdag koopt… Deze vrijdag vragen we even uw aandacht voor het nieuwe album van Michael J Sheehy (Dream City Film Club, Miraculous Mule, United Sounds of Joy, solo), The ...

lees meer...
NIEUWS 01/12/2021 : Sinner’s Day 2022 al in volle voorbereiding

Misschien hebt u de editie van dit jaar nog niet helemaal verteerd, toch pakt de Sinner’s Day organisatie nu al uit met een reeks nieuwe namen! Zo werden recent aan de affiche toegevoegd; The Birthday Massacre, The Exploited, Actors, Zware Machine, NOYCE™ (met een exclusief verjaardagsconcert voor België), Tiny Magnetic Pets, ...

lees meer...
NIEUWS 30/11/2021 : Wat is er loos met Lacrimosa?

Er komt een nieuwe plaat van Lacrimosa aan. 'Leidenschaft' zal er net op tijd zijn om onder de kerstboom te liggen. Langzamerhand krijgen we meer informatie over de plaat. En ja, de eerste video is een feit. 'Raubtier' is het eerste volledige nummer dat we kunnen beluisteren uit de nieuwe plaat. En we krijgen er zelfs beelden ...

lees meer...
FOTO'S : The Breath of Life - @ Wool-E Fest: Belgian underground music, 27/11/2021 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Enzo Kreft - @ Wool-E Fest: Belgian underground music, 27/11/2021 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : The Ultimate Dreamers - @ Wool-E Fest: Belgian underground music, 27/11/2021 door Luc Luyten

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Porta Nigra Autumn Passage (13/11/2021, JH De Klinker, Aarschot) - Koud vlees en powernoise.

“Zie mij hier nu staan”, verzuchtte Xavier Kruth tijdens het laatste nummer van zijn band Winterstille (met ook Dark Entries collega Gerry Croon in de gelederen). Exact hetzelfde idee hadden we toen we dat moment ons als koopwaar door middel van een barcode moesten laten scannen om de ‘zwarte poort’ van Aarschot ...

lees meer...
INTERVIEW : WHISPERS IN THE SHADOW - Ik ben geen conservatieve songwriter en ik ben niet geïnteresseerd in de status-quo. Ik ben geïnteresseerd in vooruitgang.

Whispers In The Shadow bestaat 25 jaar, en dat mag gevierd worden. Er komt een nieuwe verzamelaar uit, 'Gilding The Lily', die gedeeltelijk bestaat uit nieuwe opnames van de beste nummers uit de afgelopen kwarteeuw. En dat de groep een serieuze evolutie heeft doorgemaakt in die periode, kunt u lezen in het gesprek dat we met frontman ...