casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.081 items

   

Illegal Trade
Acid For The Royal Family
Breakcore - Drum 'n Bass - Noise
07/07/2015 : Illegal Trade - Acid For The Royal Family
HANDS  HANDS
07/07/2015, Dimi Brands

Natasha A Twentyone en Alexey Protasov kennen we van ‘mothership’ Ambassador 21, beiden richtten ook zijproject Suicide Inside op, maar nu was het tijd voor een nieuwe gedaantewissel, onder de noemer Illegal Trade.

Muzikaal moet je geen stijbreuk verwachten met de andere projecten want ook hier de nodige opzwepende (voor de ene) tot enerverende (voor de andere) rhythmic noise die op maat lijkt gesneden voor een plaatsje op de affiche van het volgende Maschinenfest.

Er wordt geopend met ‘Olga Is Dead’, doch geen minuut stilte voor betreurde Olga, of ingetogen geweeklaag, integendeel zelfs, “I’ve got a problem” weerklinkt het samplegewijs in dit nummer en het probleem dat ik ondervind bij dit nummer is dat het naar alle kanten tegelijk botst zonder uiteindelijk ergens heen te gaan.

Titeltrack ‘Acid For The Royal Family’ is van hetzelfde laken een broek, en we vragen ons af of dit nummer de houterige benen in het paleis te Laken in beweging kan krijgen.

‘Lucky Junkies’ is dan wel een voltreffer, de mix van rhythmic noise met techno-accenten weten mijn aandacht direct naar zich toe te trekken, en belangrijk: vast te houden.

Ook ‘Go Home’ weet dit te doen, dankzij een zwaar hamerende beat die twijfelt tussen drum ‘n’ bass en hardcore.

‘Space Hunter’ samplet Nirvana (‘Smells Like Teen Spirit’), wat de punkspirit van het duo in de verf moet zetten. Maar laat ons eerlijk zijn, echt meerwaarde toevoegen aan dit nummer doet deze sample niet, het klinkt eerder hinderlijk op een puberale manier.

Een andere bekende sample die we weten te ontwaren is Public Enemy’s ‘Don’t Believe The Hype’ op ‘Zoom’, maar ook hier is er van een toegevoegde waarde geen sprake. De happy hardcore geluidjes verderop in dit nummer zwijgen we ook liever over.

Het eindresultaat is een vrij toegankelijk rhythmic noise album geworden, dat door het veelvuldig gebruik van zware breakbeats zeker ook de breakcore en hardcore liefhebbers zal weten aan te spreken, doorspekt met de ‘weirdness’ van hoofdproject Ambassador 21 blijkt dit ook een volwaardige aanvulling op hun andere werk.

Je kan malen over de beperkte houdbaarheid van de songs, wat toch wel een typisch pijnpunt van deze stijl(en) is. Ofwel geniet je gewoon van het moment, en ligt er vast na het verstijken van de houdbaarheidsdatum weeral een nieuw snoepje op je te wachten.

Let wel op, dit is zeker niet voor iedereen bestemd: voor de ene zal dit een aanval zijn op het uithoudingsvermogen, terwijl het voor een andere eerder een aanval zal zijn op de tolerantiecapaciteit van het zenuwstelsel.

Heb je je altijd al afgevraagd hoe een balletje van de flipperkast zich voelt, dan raden wij aan om deze plaat eens op vol volume door uw koptelefoon te jagen, Dark Entries distantieert zich wel van de verantwoordelijkheid der opgelopen blauwe plekken.

Illegal Trade (Facebook)

Dimi Brands
07/07/2015

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 16/02/2020 : Jubel en juich! Then Comes Silence kondigt nieuw album aan!

Veel te onderschat, tenminste dat is mijn oordeel over deze Zweedse Then Comes Silence, die met “Machine” een nieuw album aankondigt, dat vooraf wordt gegaan door de single ”We Lose The Night”, waarmee u via onderstaande clip kunt kennismaken. Voor Europa staat SPV in voor deze release. Op 25 april speelt Then Comes ...

lees meer...
NIEUWS 16/02/2020 : “Quasar” is de naam van de nieuwe van Ataraxia

De lente klopt al aardig op de deur, al zult u nog een beetje geduld moeten hebben vóór de nieuwe Ataraxia - die zowel digitaal als fysiek in een digipak en op vinyl verschijnt én als hard cover digibook gelimiteerd op 400 exemplaren - uw muziekverzameling kan aanvullen. Mysterieus als vanouds, maar opgebouwd rond een ...

lees meer...
NIEUWS 16/02/2020 : 14 maart E-Tropolis Festival in Oberhausen

Voor de grotere festivals moet u af en toe ook een keertje bij de oosterburen naar binnen kijken. Traditiegetrouw vindt in de late winter het E-Tropolis Festival plaats, dit jaar op zaterdag 14 maart met in een glansrol (headliner) onze eigenste Front 242. Plaats van het gebeuren: de Turbinenhalle in Oberhausen (niet zo heel ver weg van ...

lees meer...
NIEUWS 15/02/2020 : Jesus And Mary Chain brengt 'Darklands' integraal in de AB

The Jesus And Mary Chain zijn rzanedsnel bekend geworden, midden in de jaren 80. Hun debuut 'Psychocandy' werd onmiddelijk een succes. De muziek is dan ook zeer aanstekelijk. Een paar eenvoudige akkoorde overstemd door noise en feedback, en daarachter zeemzoete melodiën en weemoedige teksten. Het succes kende evenwel ook een weerzijde. ...

lees meer...
NIEUWS 10/02/2020 : Spits uw antennes voor AntennA.

De term experimentele muziek is een vlag die vele ladingen dekt. De kans dat u binnen deze weelderige wildgroei de bomen door het bos niet meer ziet, is dan ook niet gering. Gelukkig bestaan er dan evenementen zoals het AntennA Festival alwaar men ons laat kennismaken met een uitgebreide staalkaart van wat je onder de noemer experimentele ...

lees meer...
INTERVIEW : ORDO ROSARIUS EQUILIBRIO - Evenementen zoals Porta Nigra zijn noodzakelijk!

Met Let’s Play (Two Girls & A Goat) leverde Ordo Rosarius Equilibrio wederom een ijzersterk album af. Frontman Tomas Petterson omschreef het zelfs als zijnde “de finale versie van zijn project.” Binnen enkele maanden keren de Zweden terug naar Aarschot alwaar ze het Porta Nigra festival mogen afsluiten. Voer genoeg ...

lees meer...
FOTO'S : Fïx8:Sëd8 - @ Downhill CD Release Party, Oefenbunker Landgraaf 25/01/2020 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Grausame Töchter - @ Downhill CD Release Party, Oefenbunker Landgraaf 25/01/2020 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Lapis Exilis - @ Downhill CD Release Party, Oefenbunker Landgraaf 25/01/2020 door Luc Luyten

lees meer...
CONCERT BESPREKING : 40 jaar Joy Division in Plan K - Verrassingsoptreden Ground Nero op mythische plek

Plan K is een zaal die met geschiedenis beladen is. 40 jaar na het optreden van Joy Division in deze zaal wordt een speciale avond gehouden, die slechts voor weinigen bestemd is. Op 17 januari 1980 speelde de groep rond Ian Curtis hier immers voor de tweede en laatste keer. Een van de aanwezigen was Philippe Carly, die foto’s nam van ...