casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.406 items

   

Hypnoskull
The Manichaean Consciousness
Industrial - Power Noise
10/12/2018 : Hypnoskull - The Manichaean Consciousness
Ant-Zen  Ant-Zen
10/12/2018, Dimi Brands

Bij iedere Hypnoskull release denken we steeds dat het niet beter kan. Als er iets is wat we Patrick Stevens moeten nageven is dat hij er keer op keer maar weer in slaagt om ons van het tegendeel te vergewissen.

Ook op de afgelopen editie van Maschinenfest liet Hypnoskull zich onderscheiden door een performance met een auto in het publiek waarover iedereen nog lang napraatte.

Amper een jaar na het wederom ijzersterke Die4Generation ligt The Machinaean Consciousness reeds klaar.

En ja hoor, we kunnen alvast verklappen dat Hypnoskull aan het begrip overtreffende trap weer een trede toegevoegd heeft.

Zoals we van hem gewoon zijn legt Stevens een ruim uur stevig de zweep op zijn composities en rechtvaardigt zijn positie aan de top van de powernoise.

Genadeloos hard, ritmisch maar ook extreem doordacht, dat is de succesformule van Hypnoskull. Want vergis u niet, deze elektronische splinterbom lijkt misschien op het eerste zicht op het benenwerk te mikken, maar schuwt het ook niet om uw brein aan het werk te zetten.

Een geweten schoppen op de dansvloer? Het kan, Stevens spoort aan om na te denken over het zogenaamde tijdperk waarin de valse verering van het zogenaamde verstand, zoals we die heden ten dage kennen, hoogtij viert. Het thema leunt dus erg dicht aan bij Immer Wieder Nein, dat opriep om niet alles klakkeloos voor waar aan te nemen.

Manicheïsme was een gnostische religie waarin de verwerving van gnosis (kennis) het kernthema was, alsof de duivel ermee gemoeid is, moet je met niet veel lettertjes schuiven om tot het woord ‘machine’ te komen, om nog maar eens te benadrukken dat beiden op dit album hand in hand gaan.

Samen met dit gegeven vormde ook ‘Apology’ (1968) van de Italiaanse filmmeester Pier Paolo Pasolini de belangrijkste inspiratiebron voor The Manichaean Consciousness.

Naast het heden en een blik op de toekomst, eert Stevens ook helden uit het verleden: ‘Kommando G Elser’ gaat over Georg Elser die in 1939 een bomaanslag pleegde op Adolf Hitler en de leidinggevende figuren van de NSDAP. Waarmee Stevens de lijn van het vorige album Die4Generation (dat het concept verzet en terreur onder de loep nam) verder trekt.

Maar bovenal is The Manichaean Consciousness een ijzersterk geheel opgebouwd uit 14 uiterst effectieve elektronische splinterbommen die nog lang blijven nazinderen.

Hypnoskull

Dimi Brands
10/12/2018

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 22/10/2020 : Trail of Tears: terug van weggeweest!

Mag er ook goed nieuws zijn? Na jaren afwezigheid is Trail Of Tears terug. Tijdens de periode 1996-1998 verschenen enkele interessante spelers op het toneel die het genre gothic metal een niveau hoger tilden. Denk aan Tristania, The Sins of thy Beloved en zeker ook Trail of Tears met het heerlijke ‘Disclosure in Red’. Zeven ...

lees meer...
NIEUWS 22/10/2020 : Geen livestream voor 40ste verjaardag Laibach

'Het doel van het coronavirus is om Laibach te verhinderen om zijn veertigste verjaardag te vieren', zo konden we onlangs lezen op de website van de Sloveense industrialmeesters. Ze hadden het nochtans groots gezien. Ze gingen een evenement van maar liefst zeven uur organiseren op een symbolische plek. De Delavski Dom Trbolvje is de ...

Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$
lees meer...
NIEUWS 19/10/2020 : Livestream De Delvers afgelast

Gisteren nog hebben we de livestream van De Delvers aangekondigd, vandaag al moeten we met spijt aankondigen dat het optreden niet doorgaat. De oorzaak ligt uiteraard bij de coronapandemie. De Kinky Star neemt weliswaar alle mogelijke maatregelen, maar blijft redelijk klein, en De Delvers zijn met vijf. Bovendien is hun toetseniste hoogzwanger, ...

lees meer...
NIEUWS 18/10/2020 : Dark Entries Night: livestream De Delvers i.s.m. Kinky Star (afgelast!)

Vervloekte corona. Door het virus hebben we al drie afleveringen van onze Dark Entries Nights moeten uitstellen. We houden die steeds in de Gentse Kinky Star, en wie deze gezellige plek kent weet dat er weinig ruimte is voor social distancing. En dus gaan er sinds maart geen concerten met publiek door, en dat zal zo nog een tijdje blijven. ...

lees meer...
NIEUWS 18/10/2020 : Psy'Aviah haalt Klara

Het is een link die u misschien niet meteen zou leggen: de electro-crossovergroep Psy'Aviah en de klassieke muziekzender Klara. Maar dan bent u nog niet op de hoogte dat Psy'Aviahs laatste - 'The Earth Keeps Spinning, Without Being Noticed' een dark ambient-cd geworden is met uitgestrekte klankvelden. Bovendien maakt Psy-Aviah-meesterbrein ...

lees meer...
INTERVIEW : KREGEL - Ik denk dat we de zomerhit van Radio 2 niet gaan halen en ook over de Lage Landen Lijst heb ik zo mijn twijfels.

Omdat we ons bij Dark Entries niet graag uitspreken over een bepaald virus dat het hele doen en laten van de samenleving in zijn greep houdt roepen wij 2020 volmondig uit als het jaar van Kregel. Ze vieren dit jaar hun vierde verjaardag en zagen dit als het ideale moment om hun eerder opgenomen demo's voor het eerst op de grote wereld ...