casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.907 items

   

Hvide Sejl, Varg & F. Valentin
Brazil
Ambient - Dark Ambient - Experimental - Industrial - Power Electronics
18/12/2017 : Hvide Sejl, Varg & F. Valentin - Brazil
Posh Isolation  Posh Isolation
18/12/2017, Dimi Brands

Posh Isolation brengt met deze dubbele vinyl een reissue waar veel mensen op zaten te wachten. Vorig jaar verscheen namelijk dit samenwerkingsverband tussen Hvide Sejl (een project van Loke Rahbek, die we ook kennen van Croation Amor en Damien Dubrovnik), Varg en F.(rederik) Valentin reeds op een vierdubbele cassette, mooi in een box met een begeleidend boek.

Op deze dubbel LP moeten we het echter met de muziek alleen stellen, maar neem het van ons aan dat die meer dan de moeite waard is, een constante factor in de stal van Posh Isolation.

Laat u dus niet misleiden door zijn titel wanneer u deze dubbelaar onder ogen krijgt, want voor een portie samba of bossanova bent u hier (gelukkig maar!) aan het verkeerde adres.

Nee, Brazil brengt industriële ritmes, synthesizer stukken en pianowerken samen op een uniek gestructureerde wijze, het label zelf meent er zelf een soortement zomerse ambiance in te horen.

Wat waarschijnlijk een verklaring voor de titel kan zijn, want de artiesten in kwestie komen allemaal uit het minder zonnige Scandinavië.

De weelderige, melodieuze drones van de hand van Hvide Sejl vormen de basis waarbij het percussieve werk van Varg en het grotendeels akoestische werk van F.Valentin samenkomen, vormen een eindproduct dat uitblinkt in fragiele schoonheid.

Let op, de muziek geeft zich niet zo maar bloot, maar eist volledige participatie van de luisteraar. Hoewel we al vanaf de eerste luisterbeurt helemaal mee waren met dit gelegenheidstrio, moeten we vermelden dat Brazil luisterbeurt na luisterbeurt alleen maar in kracht toeneemt.

De muzikanten zijn niet voor een gat te vangen en laten industrial, techno, power electronics en dark en reguliere ambient in hun sound sijpelen, zonder dit evenwel af te bakenen binnen de beperktheid van één nummer. Dat ze meesters zijn in subtiliteit blijkt ook doordat deze verschillende stijlen haast onmerkbaar in elkaar overvloeien, dat er haast sprake is van een nieuwe, zelf uitgevonden, muziekstijl.

Niet alleen de muziek, ook de titels van de nummers zijn opzettelijk mysterieus te noemen. Bij songtitels als ‘A Vase On A Table & A Painting In A Room’ of ‘Like Fruit In A Bowl’ schildert men al meteen een beeld in de geest, zonder er echter dieper op in te gaan en dus rekenend op de verbeeldingskracht van de recipiënt.

Het zoveelste meesterwerk uit de stal van Posh Isolation, een absolute must voor de liefhebbers van experimentele electronica.

Dimi Brands
18/12/2017

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 01/12/2021 : Sinner’s Day 2022 al in volle voorbereiding

Misschien hebt u de editie van dit jaar nog niet helemaal verteerd, toch pakt de Sinner’s Day organisatie nu al uit met een reeks nieuwe namen! Zo werden recent aan de affiche toegevoegd; The Birthday Massacre, The Exploited, Actors, Zware Machine, NOYCE™ (met een exclusief verjaardagsconcert voor België), Tiny Magnetic Pets, ...

lees meer...
NIEUWS 30/11/2021 : Wat is er loos met Lacrimosa?

Er komt een nieuwe plaat van Lacrimosa aan. 'Leidenschaft' zal er net op tijd zijn om onder de kerstboom te liggen. Langzamerhand krijgen we meer informatie over de plaat. En ja, de eerste video is een feit. 'Raubtier' is het eerste volledige nummer dat we kunnen beluisteren uit de nieuwe plaat. En we krijgen er zelfs beelden ...

lees meer...
NIEUWS 30/11/2021 : Nog meer video's uit 'The Book Of Fire' van Mono Inc.

Het blijft maar video's regenen uit de laatste plaat van Mono Inc. Intussen hebben al 9 van de 12 nummers op het laatste opus 'THe Book Of Fire' een video gekregen. De laatste nieuwe is 'Nemesis', een meer ingetogen nummer. Waarom zoveel video's? Wel, omdat 'The Book Of Fire' een immens succes is, en daar wil ...

lees meer...
FOTO'S : The Breath of Life - @ Wool-E Fest: Belgian underground music, 27/11/2021 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Enzo Kreft - @ Wool-E Fest: Belgian underground music, 27/11/2021 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : The Ultimate Dreamers - @ Wool-E Fest: Belgian underground music, 27/11/2021 door Luc Luyten

lees meer...
NIEUWS 24/11/2021 : Zaterdag Wool-E Fest in Magasin 4

Het regent afgelastingen van concerten, al is dit gelukkig nog niet overal. Optredens mogen immers nog steeds doorgaan mits er zowel naar een Covid Safe Ticket als naar het dragen van een mondmasker wordt gevraagd. En dat is het geval op Wool-E Fest, dat volgende zaterdag doorgaat in het Brusselse Magasin 4. Wool-E Fest, dat doorgaat op ...

lees meer...
NIEUWS 23/11/2021 : Amerikaanse gothic rock band The Wake gaat de remix toer op!

Na vele jaren wachten verscheen rond deze tijd vorig jaar het album “Perfumes And Fripperies” (klik hier voor de Dark Entries review) van deze Amerikaanse cult formatie. De groep gaat ondertussen weer live de hort op en om zich in de kijker te spelen, pakt de groep nu uit met de ep “Mixers And Elixirs” waarop de gothic ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Porta Nigra Autumn Passage (13/11/2021, JH De Klinker, Aarschot) - Koud vlees en powernoise.

“Zie mij hier nu staan”, verzuchtte Xavier Kruth tijdens het laatste nummer van zijn band Winterstille (met ook Dark Entries collega Gerry Croon in de gelederen). Exact hetzelfde idee hadden we toen we dat moment ons als koopwaar door middel van een barcode moesten laten scannen om de ‘zwarte poort’ van Aarschot ...

lees meer...
INTERVIEW : WHISPERS IN THE SHADOW - Ik ben geen conservatieve songwriter en ik ben niet geïnteresseerd in de status-quo. Ik ben geïnteresseerd in vooruitgang.

Whispers In The Shadow bestaat 25 jaar, en dat mag gevierd worden. Er komt een nieuwe verzamelaar uit, 'Gilding The Lily', die gedeeltelijk bestaat uit nieuwe opnames van de beste nummers uit de afgelopen kwarteeuw. En dat de groep een serieuze evolutie heeft doorgemaakt in die periode, kunt u lezen in het gesprek dat we met frontman ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Sinner’s Day 30 oktober - 1 november, The Max Venues Heusden-Zolder - De eerste Sinner’s Day driedaagse deed even de mijnsite herleven. Het zag er nog een keer ‘zwart’ van het volk. Een eigenzinnige weergave van een beleving.

In covid tijden een onderneming als deze Sinner’s Day uit de grond stampen is geen evidentie. Dat bleek nog maar een keer uit het wegvallen van diverse groepen die vooral om die pandemie reden verstek gaven. Immers covid maakt een Europese toer op poten zetten, waarbij alle landen hun eigen covid ongemakken en dito regeltjes kennen, ...