casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.718 items

   

Huntsville + Yuka Honda, Nels Cline, Darin Gray, Glenn Kotche
Bow Shoulder
Experimental - Rock
23/03/2021 : Huntsville + Yuka Honda, Nels Cline, Darin Gray, Glenn Kotche - Bow Shoulder
Hubro  Hubro
23/03/2021, Dimi Brands

Het Engelse idioom “Too many cooks spoil the broth” kent voor zover we weten niet meteen een directe tegenhanger in het Nederlands, of het zou al het minder tot de verbeelding sprekende “overdaad schaadt” moeten zijn.

Hoewel de perstekst die deze Bow Shoulder op het (door mij niet bepaald geliefde) label Hubro begeleidt er prat op gat dat dit syndroom zeker niet opgaat voor dit album, hebben we er toch onze oprechte twijfels bij na het zien van de personeelsbezetting.

Niet alleen betreft het hier geïmproviseerde muziek, tevens heb je hier te maken met 7 verschillende artiesten die elk maar wat graag hun duit in het zakje steken.

Om de een of andere reden die ons duister bleef, ziet dit album -hoewel reeds opgenomen in 20006- pas nu het daglicht. Nu, wat ons betreft had het gerust op de plank mogen blijven liggen, want we ervaren hierbij evenveel emoties als de gebotoxte koppen van Carice Van Houten en Nicole Kidman tentoon kunnen spreiden: bitter weinig dus voor de slechte verstaander.

Opgenomen in The Loft (Chicago) -de studio en repetitieruimte van de band Wilco, wiens leden Nels Cline (gitaar) en Glenn Kotche (percussie) bijdroegen aan dit album, de dag nadat het trio Huntsville optrad in Millennium Park in dezelfde stad. Ook On Fillmore, het duo dat Kotche vormt met bassist Darin Gray, stond op de affiche.

Ze kwamen allemaal samen in The Loft, waar ook keyboardspeelster Yuka Honda present tekende voor een volledig geïmproviseerde sessie.

Honda was mede-oprichtster van het prettig gestoorde Cibo Matto. Al wie in de vroege jaren 90 al eens naar Studio Brussel luisterde kent deze naam ongetwijfeld nog van het maffe nummer ‘Know Your Chicken’.

Maar goed, de perstekst doet dus zijn uiterste best om ons te doen geloven dat de inbreng van elke muzikant afzonderlijk in haast gelijke mate bijdraagt aan het grote geheel en meer van dat onzinnige gemeenplaatsen. De werkelijkheid, waarvoor onze oren de volle verantwoordelijkheid volledig op zich nemen, zijn echter een tegengestelde mening aangedaan.

Wat wij horen is namelijk het soort album dat vooral interessant is voor mensen die zelf muzikant zijn (en dan nog), een reguliere luisteraar, of het moet al een die hard fan van een van de deelnemende artiesten zijn, heeft hier bitter weinig aan.

Wanneer de enige verdienste van dit album voor ondergetekende was dat hij Cibo Matto nog eens onder de aandacht bracht, dan weet je het wel natuurlijk. Ik heb dan ook meer genoten toen ik hun album Viva La Woman! (1995) nog eens uit de kast vistte dan dat ik aan heel deze Bow Shoulder beleeft heb. Dat kan ik u met een uitgestreken, botoxvrij gezicht verzekeren!

Huntsville

Dimi Brands
23/03/2021

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 06/04/2021 : La Merde lost eerste teaser voor nieuwe album La Vie en Noir.

In Gent worden terug de degens gekruist... wie een beetje op de hoogte is van groepen en de symbolen die ze gebruiken weet dat we het dan hebben over La Merde, het duo dat er aardig in slaagt om de neofolk-vlam in eigen land brandende te houden. Dit resulteerde reeds in 3 zeer goed ontvangen cassettes die ze in eigen beheer uitbrachten. ...

lees meer...
NIEUWS 01/04/2021 : Corona treft Leichtmatrose ...

Andreas Stitz, de anders zo energierijke zanger van het Duitse folk/chanson gezelschap Leichtmatrose heeft zijn gevecht met corona goed doorstaan. Dat het een diepe indruk op hem heeft nagelaten, bewijst deze videoboodschap . Hier bij Dark Entries wensen we hem alvast een verder spoedig herstel toe. Leichtmatrose

lees meer...
NIEUWS 29/03/2021 : Digitale rereleases voor cult act Ghosting

Bij Dark Dimensions verschijnen twee cult albums opnieuw: “Romantic Death”(1993) en “Lips Like Red”(1995) van de Duitse gothic cult formatie Ghosting. Ghosting was een groep rond frontman Sascha Tayefeh die in 1989 te Koblenz werd opgericht. Ook bij ons surfte de groep mee op de hernieuwde belangstelling in het gothic ...

lees meer...
NIEUWS 29/03/2021 : Nieuwe digitale ep voor You Life On Hold

Your Life On Hold verwacht een hete zomer maar wil tot het zover is het vuur brandende houden. Dat doen John Wolf en de zijnen met een nieuwe digitale ep "Imprisoned" die komende vrijdag, 2 april, op alle gangbare digitale platformen staat te verschijnen. 1 April was een beetje lullig geweest, vandaar. Op de ep “Imprisoned” ...

lees meer...
NIEUWS 25/03/2021 : Gönül Yarası: Liana met pijn in het hart.

Liana, oftewel de samensmelting tussen de zussen Lia en Lena wisten met hun vorige singles het hart van Dark Entries reeds te beroeren. Met hun Turks/Armeense roots die ze niet schromen om in hun elektronische, dromerige muziek te verwerken, mikken ze met hun nieuwste single weer, en deze keer ook vrij letterlijk, richting de hartstreek. ‘Gönül ...

lees meer...
INTERVIEW : THE IMAGINARY SUITCASE - Het grootste deel van mijn leven heb ik me gedragen zoals ik dacht dat ze wilden dat ik me gedroeg. En dat is oplichterij.

The Imaginary Suitcase – het soloproject van Laurent Leemans – heeft weer een nieuw epos uitgebracht: ‘The gods gave you victory today only to make your final defeat more bitter’. Dat is een hele mond vol en ook een heel pessimistisch citaat (van een Romeinse veldheer na een verloren veldslag tegen de Kelten), twee ...