casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.306 items

   

Human Flesh
The 35th Human Attempt
Experimental - Minimal - New wave
02/11/2013 : Human Flesh - The 35th Human Attempt
EE Tapes  EE Tapes
02/11/2013, Xavier Kruth

Donker, beklemmend, experimenteel en gestoord. Zo kunnen we deze heruitgave van EE Tapes inleiden. Human Flesh was een soloproject waarin Nijvelaar Alain Neffe - actief in een schare van groepen waaronder Pseudo Code, Subject, BeNe GeSSeRiT, Cortex en I Scream - met diverse geestesgenoten samenwerkte om minimale experimentele wave te maken.

De plaat werd oorspronkelijk in 1985 uitgebracht op Neffes eigen label ‘Insane Music’, en ziet nu onder EE Tapes het licht op cd. De sfeer is helemaal jaren tachtig. Weet je nog, de koude oorlog, de nucleaire dreiging, de torenhoge werkloosheid, de sluiting van de mijnen… Wie met nostalgie terugkijkt op dit uitzonderlijk decennium zal deze cd zeker kunnen smaken.

Het eerste nummer ‘Bye Bye, Desert Land’ is typische hyperactieve new wave, maar zet ons wat op het verkeerde been omdat het zo ritmisch onderbouwd is. De volgende nummers zijn meer atmosferisch, meestal kort, en vergezeld van uitzichtloze teksten over angst, eenzaamheid, oorlog, ziekte, waanzin en dood.

Muzikaal gaat het een beetje alle kanten uit: van onderbroken radiofrequenties tot kinderliedjes, orgelmuziek, saxofoon en natuurlijk experimentele elektronica. Je hoort ook achterwaarts gespeelde gitaar, opgedreven zang, oscillator en mondharp. Af en toe is het pure chaos, meestal zit er toch enige structuur in en doorgaans doet het denken aan een happy hour in een mentaal hospitaal.

Companen zijn onder andere Nadine Bal (vrouw van Neffe en zangeres van BeNe GeSSeRiT), Xavier S. (Pseudo Code), Deborah Jaffe, Daniel Malempré, Mirrella Brunello… mensen die ook met Neffe samenwerkten in verschillende andere projecten. Zij staan meestal in voor de zang, terwijl Neffe voor de muzikale begeleiding zorgt.

Een aardigheidje vormen de verschillende talen die gebruikt worden. Neffe had er bijna een gewoonte van gemaakt om mensen uit zijn omgeving aan te spreken om zijn teksten te vertalen naar allerhande exotische talen. Op deze cd hoor je Engels, Duits, Frans, Armeens en Japans.

Ook attent is dat men - aangezien er vroeger minder muziek op een LP kon dan tegenwoordig op een cd - de leemte invult met een hoop nummers afkomstig van allerhande compilaties waar Alain Neffe aan meewerkte. Niet minder dan 11 bonustracks, die in sfeer perfect aansluiten bij de rest van de plaat, maar die eveneens het uitbeluisteren van de cd een beetje een beproeving maken.

Maar beter te veel dan te weinig. Dit is een klasse-cd die me helemaal terug in de tijd gooit en me een heerlijk paranoïde gevoel geeft.

EE Tapes

Zelfinterview Alain Neffe op Minimal Wave


HUMAN FLESH "Lies" door Insaneclip

Xavier Kruth
02/11/2013

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 03/08/2020 : Goethes Erben: tijd voor een nieuw album!

Corona legt veel stil, maar Oswald Henke krijg je niet zomaar klein. Sinds juli 2020 kon je regelmatig op de facebookpagina van Goethes Erben fragmenten van hun repetities bijwonen. Volledig Corona-proof werd er geknutseld aan nieuw materiaal. Het resultaat hiervan heet ‘Flüchtige Küsse’ en is vanaf september te koop! ...

lees meer...
NIEUWS 22/07/2020 : Nieuwe Evanescence-video 'The Game Is Over' nu online.

De Amerikaanse rockband Evanescence heeft zojuist de video van de albumtrack 'The Game Is Over' online gezet, afkomstig van het eerste studio-album in negen jaar, getiteld 'The Bitter Truth'. Afgelopen woensdag kwam deze song al als 2e single uit. Volgend jaar september (2021 dus) geeft de band vijf shows in de Benelux, samen ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : The Cure belooft het beste album ooit!

Mocht u zich afvragen hoe het zit met het nieuwe album van The Cure dat reeds voor eind vorig jaar, begin dit jaar werd aangekondigd, wel er is eindelijk nog eens nieuws. Van de twee of zelfs drie albums die oorspronkelijk werden beloofd is niet meteen sprake meer. Bij monde van Roger O’ Donnel, de man achter de toetsen wordt het nieuwe ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : Online vertier; release the bats!

Zo, nu het einde van de wereld schoorvoetend als covid19 - ik stond erbij en keer er naar - op ons afkomt kunnen we virtueel elke vierde vrijdag terecht bij de "release the bats show" en dit tot de wereld weer normaal wordt of gewoon ophoudt te bestaan. Gothic en death rock recht uit Amerika (Californië) tot in je huiskamer, ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : Gratis avant! Records compilatie!

Nu u geniet van uw wel verdiend verlof hoort daar uiteraard een passend muziekje bij. Dark Entries wil u hierbij graag attenderen op de gratis compilatie “Year Of The Mask” van het Avant! Label. Een leuke portie underground uit eigen stal die je beslist eens moet gehoord hebben! Om het u niet al te moeilijk te maken heb ik hierbij ...