casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.966 items

   

Hugs Of The Sky
Virtual Lullaby Circus
Indie - Psychedelic
23/05/2020 : Hugs Of The Sky - Virtual Lullaby Circus
Wagonmaniac  Wagonmaniac
23/05/2020, Dimi Brands

Hugs Of The Sky is eigenlijk een fusie tussen de bands Hugs en The Insect Soldiers Of The Sky. Een collectief van zes in Limburg geboren en getogen jongelingen die hun bronsgroen eikenhouten roots naar eigen zeggen in hun geluid implementeren.

Dit geluid laat zich omschrijven als lo-fi neo-psychedelische rock waarbij de muzikale tijdreis ons in ijltempo doorheen 60 jaar muziek katapulteert.

Psychedelische muziek uit de jaren 60 is totaal mijn ding niet, maar wanneer dit in een mengvorm voorkomt in een geüpdatete versie spreken we andere taal. Denk bijvoorbeeld maar aan shoegaze of (Britpop) bands als The Stone Roses, Primal Scream of Inspiral Carpets.

Bij opener ‘Lullaby Circus’, dat begint als een zeer soulvol nummer moeten we bij de lijzige, schorre zangstijl van zanger Matthieu Vanmarsenille meteen terugdenken aan de Britse groep Reef die in de jaren 90 furore maakte (zo ook tijdens het nummer ‘Princess Peach’). De gezapigheid van het nummer wordt halverwege hardhandig de nek omgewrongen wanneer men besluit om een paar versnellingen hoger te schakelen en over te schakelen naar een tempowisseling die kan tellen. De stem gaat de hoogte in en de gitaren gieren als geen ander.

Het uptempo ‘My Lady MacKenzie’ baadt ook volop in Britse sferen. We wanen ons terug in de volle Britpop glorie, waarbij deze keer het fuzzy gitaargeluid en het vlot in het oor liggende refrein dat enkel bestaat uit “ooooh-ooh’s” het leuke debuut van Supergrass in herinnering brengt.

De grove korrel in de productie laat zich het hele album horen en is eigenlijk de enige constante (naast kwaliteit mogen we toch wel zeggen) want wat de nummers betreft is het afwisseling troef op dit 10 nummers tellende tweede album van Hugs Of The Sky.

Om nog maar eens een voorbeeld aan te halen: ‘Beheaded Knight’ roept zowel David Bowie als The Kinks op, en nog veel meer, ontdek het zelf maar! ‘All Them Vampyres’ is dan weer een song die zo uit de pen van Mauro had kunnen komen. Syd Barrett en Monty Python gaan hand in hand bij Hugs Of The Sky, zeker als je weet dat naar eigen zeggen hun muziek zich afspeelt in het middeleeuwse cyberpunk landschap Garbago, alwaar monsterlijke creaturen harmonieus samenleven in een gezellige, greenwash-kapitalistische controlemaatschapij.

Het is duidelijk dat dit zestal dat eerder dit jaar aan de preselectie van Humo’s Rock Rally deelnam zijn klassiekers kent. Toch betreft het hier allesbehalve oude zakken, integendeel hebben we hier te maken met prille twintigers.

Hun deelname aan de Rock Rally bleef niet onopgemerkt, zo kunnen we afleiden wanneer we enkele quotes uit het juryrapport lezen: “Ik word altijd blij als ik ze zie spelen”, “Het is nooit pretentieus” en “De zanger was heel on-Vlaams, misschien overdrijft hij wel.”

Het leverde Hugs Of The Sky een ticket op voor de halve finale, die wegens de maatregelen gekoppeld aan het uitbreken van het coronavirus uitgesteld werd naar 4 oktober (in zaal Trix te Antwerpen).

Door vast te houden aan hun snijdende tonen gooien ze commercieel gezien misschien hun ruiten in (is de radio er klaar voor om hier doorheen de fijne songs te horen?), het pleit wel in hun voordeel wat betreft eerlijkheid. Het is zelfs The Sisters Of Mercy niet ontgaan, want zij kozen onze landgenoten als opener voor hun Europese tournee.

We hebben de andere finalisten van de Rock Rally nog niet gehoord, maar op basis van Virtual Lullaby Circus kan Hugs Of The Sky alvast op de stem van Dark Entries rekenen.

Hugs Of The Sky

Dimi Brands
23/05/2020

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 21/01/2022 : Nieuw live audio-document 'Kvitravn –First Flight of the White Raven' van Wardruna

Een jaar na de release van zijn meest recente studio-album 'Kvitravn' (en als opmaat naar de komende live data), presenteert Nordic/dark folk/ambient band Wardruna zijn live-document 'Kvitravn –First Flight of the White Raven'. Dit is een luxe release op 2CD en op digitale formaten waaronder het originele studioalbum ...

lees meer...
NIEUWS 21/01/2022 : Nieuwe single van Darkher

Darkher laat terug van haar horen met de single ‘Lowly Weep’. En we krijgen daarbij ook wat inkijk in een nieuw album ‘The Buried Storm’. Het debuutalbum ‘Realms’ (2016) werd door Dark Entries alvast goed onthaald! Deze nieuwe storm geeft vorm aan de duisternis die op de loer ligt aan de rand van het ...

Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$
lees meer...
NIEUWS 18/01/2022 : Het Eindejaarslijstje van Henk Vereecken (Moonchild)

ALBUM TOP 10 2021 Het tweede pandemiejaar 2021 was weer een vruchtbaar jaar aan het muzikale front en leverde een mooi internationaal Top 10 gezelschap op met ook drie Belgische acts. 1. Enzo Kreft: Different World Enzo Kreft overleefde de jaren 80 en staat nog steeds (of liever: weer) aan het wave front. Minimal wave uit Mechelen ...

lees meer...
NIEUWS 17/01/2022 : Dirk Da Davo brengt Kings Of Fools uit

Dirk Da Davo heeft een naam die onuitwisbaar tot het einde der tijden zal gelinkt worden aan The Neon Judgement. Dat sentiment der veler jeugd is al even opgehouden met bestaan. Laat Da Davo er vooral niet de man naar zijn om bij ondertussen vergrendelde pakken te blijven zitten. Met Neon Electronics al even in een uitgebreide bezetting, geheel ...

lees meer...
NIEUWS 04/01/2022 : Het eindejaarslijstje van Danny Quetin

Het eindejaarslijstje van Danny Quetin 2021. Het jaar waar zowat iedereen naar uit keek. Een jaar waar normaal weer normaal mocht zijn. Op enkele opflakkeringen na was het meer van hetzelfde. Tante Mie deed aan gezinsuitbreiding en legde de wereld andermaal het zwijgen op. 2021. Het jaar waarin de zomer eentje was van De Zondvloed. ...