casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.277 items

   

Hugs Of The Sky
Virtual Lullaby Circus
Indie - Psychedelic
23/05/2020 : Hugs Of The Sky - Virtual Lullaby Circus
Wagonmaniac  Wagonmaniac
23/05/2020, Dimi Brands

Hugs Of The Sky is eigenlijk een fusie tussen de bands Hugs en The Insect Soldiers Of The Sky. Een collectief van zes in Limburg geboren en getogen jongelingen die hun bronsgroen eikenhouten roots naar eigen zeggen in hun geluid implementeren.

Dit geluid laat zich omschrijven als lo-fi neo-psychedelische rock waarbij de muzikale tijdreis ons in ijltempo doorheen 60 jaar muziek katapulteert.

Psychedelische muziek uit de jaren 60 is totaal mijn ding niet, maar wanneer dit in een mengvorm voorkomt in een geüpdatete versie spreken we andere taal. Denk bijvoorbeeld maar aan shoegaze of (Britpop) bands als The Stone Roses, Primal Scream of Inspiral Carpets.

Bij opener ‘Lullaby Circus’, dat begint als een zeer soulvol nummer moeten we bij de lijzige, schorre zangstijl van zanger Matthieu Vanmarsenille meteen terugdenken aan de Britse groep Reef die in de jaren 90 furore maakte (zo ook tijdens het nummer ‘Princess Peach’). De gezapigheid van het nummer wordt halverwege hardhandig de nek omgewrongen wanneer men besluit om een paar versnellingen hoger te schakelen en over te schakelen naar een tempowisseling die kan tellen. De stem gaat de hoogte in en de gitaren gieren als geen ander.

Het uptempo ‘My Lady MacKenzie’ baadt ook volop in Britse sferen. We wanen ons terug in de volle Britpop glorie, waarbij deze keer het fuzzy gitaargeluid en het vlot in het oor liggende refrein dat enkel bestaat uit “ooooh-ooh’s” het leuke debuut van Supergrass in herinnering brengt.

De grove korrel in de productie laat zich het hele album horen en is eigenlijk de enige constante (naast kwaliteit mogen we toch wel zeggen) want wat de nummers betreft is het afwisseling troef op dit 10 nummers tellende tweede album van Hugs Of The Sky.

Om nog maar eens een voorbeeld aan te halen: ‘Beheaded Knight’ roept zowel David Bowie als The Kinks op, en nog veel meer, ontdek het zelf maar! ‘All Them Vampyres’ is dan weer een song die zo uit de pen van Mauro had kunnen komen. Syd Barrett en Monty Python gaan hand in hand bij Hugs Of The Sky, zeker als je weet dat naar eigen zeggen hun muziek zich afspeelt in het middeleeuwse cyberpunk landschap Garbago, alwaar monsterlijke creaturen harmonieus samenleven in een gezellige, greenwash-kapitalistische controlemaatschapij.

Het is duidelijk dat dit zestal dat eerder dit jaar aan de preselectie van Humo’s Rock Rally deelnam zijn klassiekers kent. Toch betreft het hier allesbehalve oude zakken, integendeel hebben we hier te maken met prille twintigers.

Hun deelname aan de Rock Rally bleef niet onopgemerkt, zo kunnen we afleiden wanneer we enkele quotes uit het juryrapport lezen: “Ik word altijd blij als ik ze zie spelen”, “Het is nooit pretentieus” en “De zanger was heel on-Vlaams, misschien overdrijft hij wel.”

Het leverde Hugs Of The Sky een ticket op voor de halve finale, die wegens de maatregelen gekoppeld aan het uitbreken van het coronavirus uitgesteld werd naar 4 oktober (in zaal Trix te Antwerpen).

Door vast te houden aan hun snijdende tonen gooien ze commercieel gezien misschien hun ruiten in (is de radio er klaar voor om hier doorheen de fijne songs te horen?), het pleit wel in hun voordeel wat betreft eerlijkheid. Het is zelfs The Sisters Of Mercy niet ontgaan, want zij kozen onze landgenoten als opener voor hun Europese tournee.

We hebben de andere finalisten van de Rock Rally nog niet gehoord, maar op basis van Virtual Lullaby Circus kan Hugs Of The Sky alvast op de stem van Dark Entries rekenen.

Hugs Of The Sky

Dimi Brands
23/05/2020

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 03/07/2020 : Shining Light: Mono Inc. herneemt 'Lichtgestalt' van Lacrimosa met Tilo Wolff

Er werd ons een nieuwe samenwerking tussen Mono Inc. en Lacrimosa aangekondigd. Martin Engler van Mono Inc. en Tilo Wolff van Lacrimosa waarderen elkaars werk heel erg en zijn ook goede vrienden. Jaren geleden werkten ze al eens samen op de single 'Children Of The Dark' van Mono Inc., een nummer waaraan ook Chris Harms van Lord Of ...

Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$
lees meer...
NIEUWS 01/07/2020 : Sinners' Day wordt verlegd naar 2021

Het zit de organisatoren van W-Festival en Sinner's Day niet mee. Het W-Festival werd een eerste keer verzet van mei naar augustus, en daarna - toen duidelijk werd dat grote festivals niet meer mochten doorgaan tot minstens eind augustus - naar 2021. Maar de organisatoren lieten de zaak niet vallen. In plaats van W-Fest zou in oktober ...

lees meer...
NIEUWS 27/06/2020 : De wereld is gek geworden, volgens Jaz Coleman en Ondrej Smeykal

Het einde is nabij! Al meer dan 40 jaar verkondigt Jaz Coleman dat de wereld zijn ondergang tegemoet gaat, en hij doet op veschillende wijzen. Het meeste bekendheid geniet natuurlijk de supergroep Killing Joke, maar hij maakt ook solo symfonische muziek. Zijn laatste wapenfeit is een samenwerking met Ondrej Smeykal, een eenpersoonsdidgeridoo-orkest ...

lees meer...
NIEUWS 23/06/2020 : Nieuwe videoclip For Greater Good vandaag in première.

U kon het reeds lezen in onze uitermate lovende recensie van de EP ...Unfolds: For Greater Good is terug van weggeweest. Om dit heugelijke feit nog meer luister bij te zetten gaat vandaag de videoclip bij het nummer ‘Synchronism’ in première. In dit nummer zorgt Raya Schaduwjaagster van Dark Poem voor de vocalen, ...

lees meer...
NIEUWS 22/06/2020 : Enzo Kreft gaat door en door

Enzo Kreft had ons in 2019 al zeer aangenaam verrast met 'Control', een conceptplaat over de nevenwerkingen van de technologische vooruitgang. De plaat was de derde al sinds Enzo in 2016 na een lange pauze terug begon te musiceren. Hij laat er geen gras over groeien, want er staat al een nieuwe plaat in de steigers. De exacte uitgavedatum ...