casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.362 items

   

Hugs Of The Sky
Virtual Lullaby Circus
Indie - Psychedelic
23/05/2020 : Hugs Of The Sky - Virtual Lullaby Circus
Wagonmaniac  Wagonmaniac
23/05/2020, Dimi Brands

Hugs Of The Sky is eigenlijk een fusie tussen de bands Hugs en The Insect Soldiers Of The Sky. Een collectief van zes in Limburg geboren en getogen jongelingen die hun bronsgroen eikenhouten roots naar eigen zeggen in hun geluid implementeren.

Dit geluid laat zich omschrijven als lo-fi neo-psychedelische rock waarbij de muzikale tijdreis ons in ijltempo doorheen 60 jaar muziek katapulteert.

Psychedelische muziek uit de jaren 60 is totaal mijn ding niet, maar wanneer dit in een mengvorm voorkomt in een geüpdatete versie spreken we andere taal. Denk bijvoorbeeld maar aan shoegaze of (Britpop) bands als The Stone Roses, Primal Scream of Inspiral Carpets.

Bij opener ‘Lullaby Circus’, dat begint als een zeer soulvol nummer moeten we bij de lijzige, schorre zangstijl van zanger Matthieu Vanmarsenille meteen terugdenken aan de Britse groep Reef die in de jaren 90 furore maakte (zo ook tijdens het nummer ‘Princess Peach’). De gezapigheid van het nummer wordt halverwege hardhandig de nek omgewrongen wanneer men besluit om een paar versnellingen hoger te schakelen en over te schakelen naar een tempowisseling die kan tellen. De stem gaat de hoogte in en de gitaren gieren als geen ander.

Het uptempo ‘My Lady MacKenzie’ baadt ook volop in Britse sferen. We wanen ons terug in de volle Britpop glorie, waarbij deze keer het fuzzy gitaargeluid en het vlot in het oor liggende refrein dat enkel bestaat uit “ooooh-ooh’s” het leuke debuut van Supergrass in herinnering brengt.

De grove korrel in de productie laat zich het hele album horen en is eigenlijk de enige constante (naast kwaliteit mogen we toch wel zeggen) want wat de nummers betreft is het afwisseling troef op dit 10 nummers tellende tweede album van Hugs Of The Sky.

Om nog maar eens een voorbeeld aan te halen: ‘Beheaded Knight’ roept zowel David Bowie als The Kinks op, en nog veel meer, ontdek het zelf maar! ‘All Them Vampyres’ is dan weer een song die zo uit de pen van Mauro had kunnen komen. Syd Barrett en Monty Python gaan hand in hand bij Hugs Of The Sky, zeker als je weet dat naar eigen zeggen hun muziek zich afspeelt in het middeleeuwse cyberpunk landschap Garbago, alwaar monsterlijke creaturen harmonieus samenleven in een gezellige, greenwash-kapitalistische controlemaatschapij.

Het is duidelijk dat dit zestal dat eerder dit jaar aan de preselectie van Humo’s Rock Rally deelnam zijn klassiekers kent. Toch betreft het hier allesbehalve oude zakken, integendeel hebben we hier te maken met prille twintigers.

Hun deelname aan de Rock Rally bleef niet onopgemerkt, zo kunnen we afleiden wanneer we enkele quotes uit het juryrapport lezen: “Ik word altijd blij als ik ze zie spelen”, “Het is nooit pretentieus” en “De zanger was heel on-Vlaams, misschien overdrijft hij wel.”

Het leverde Hugs Of The Sky een ticket op voor de halve finale, die wegens de maatregelen gekoppeld aan het uitbreken van het coronavirus uitgesteld werd naar 4 oktober (in zaal Trix te Antwerpen).

Door vast te houden aan hun snijdende tonen gooien ze commercieel gezien misschien hun ruiten in (is de radio er klaar voor om hier doorheen de fijne songs te horen?), het pleit wel in hun voordeel wat betreft eerlijkheid. Het is zelfs The Sisters Of Mercy niet ontgaan, want zij kozen onze landgenoten als opener voor hun Europese tournee.

We hebben de andere finalisten van de Rock Rally nog niet gehoord, maar op basis van Virtual Lullaby Circus kan Hugs Of The Sky alvast op de stem van Dark Entries rekenen.

Hugs Of The Sky

Dimi Brands
23/05/2020

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 24/09/2020 : Euphemia Rise zegt bij debuut reeds vaarwel.

Bent u van mening dat er binnen de hedendaagse alternatieve rock te veel op veilig gespeeld wordt en zodoende vooral risico’s vermeden worden? Dan staat u qua denken op één lijn met Wim Lankriet, die we via zijn project Syrenomelia reeds aan u voorstelden. Om zich nog meer te bevrijden van de door de muziekindustrie opgelegde ...

lees meer...
NIEUWS 23/09/2020 : Rosetta Stone met nieuw album en box!

Het kan niet op. Als trouwe lezer merkte u allicht reeds dat Dark Entries (en ik niet in het minst) een hart heeft voor gothic rock. Zo verscheen nog maar pas het leuke nieuws dat het Amerikaanse The Wake uitpakt met een nieuw album en nu mag ik ook zeggen dat hun Britse evenknie Rosetta Stone in 2020 hetzelfde doet. Waar het album “Seems ...

lees meer...
NIEUWS 23/09/2020 : Van Post Mortem tot Somnus

Na vele positieve reacties op ‘Post Mortem’ (2018) en vele memorabele optredens met onder andere Wiegedood, Wolvennest, en Marche Funèbre wil Splendidula graag een nieuw teken van leven tonen. Deze Belgische atmospheric doom metal band zal begin 2021 een nieuwe plaat uitgeven, getiteld ‘Somnus’ en dit via het ...

lees meer...
FOTO'S : Star-Industry - @ Liège New Wave Festival 19/09/2020 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Dear Deer - @ Liège New Wave Festival 19/09/2020 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Larva - @ Liège New Wave Festival 19/09/2020 door Luc Luyten

lees meer...
NIEUWS 18/09/2020 : Gothic rockers der lage landen verenigt u! The Wake komt met nieuw album “Perfumes And Fripperies”

Liefhebbers en liefhebsters van gothic rock opgelet! Het Amerikaanse The Wake (opgericht in 1986 in Columbus USA), één van de meest onderschatte old school gothic rock bands van de tweede golf, pakt tegen Halloween uit met een nagelnieuw album, “Perfumes And Fripperies” waarvan het nummer “Hammer Hall” ...

lees meer...
NIEUWS 18/09/2020 : Dead Can Dance op tournee, twee data in Antwerpen

Dead Can Dance kan er prat op gaan zowat op zijn eentje de neoklassieke variant op darkwave te hebben uitgevonden. Ze zijn de onbetwiste pioniers in het genre, die intussen veel navolging heeft gekregen. Lisa Gerrard en Brendan Perry hebben in 2019 een zeer succesvolle tournee gemaakt na de uitgave van 'Dionysus', en ze willen dat ...

lees meer...
INTERVIEW : HUGS OF THE SKY (finalist Humo's Rock Rally 2020) - Na wat research staan we nog harder te popelen om Andrew Eldritch te ontmoeten.

Na het horen van hun laatste album Virtual Lullaby Circus tipten we hen reeds als favorieten in de momenteel lopende Humo’s Rock Rally. En zie, we hadden het maar weer eens bij het rechte eind: kwaliteit komt altijd bovendrijven en bijgevolg stootte het Limburgse Hugs Of The Sky door tot de finale van dit prestigieuze concours. Even ...

lees meer...
INTERVIEW : RAYA SCHADUWJAAGSTER - Ik ben echt een dummie als het aankomt op mediteren en ademen.

Onlangs, tijdens volle maan, volgend op Lugghnasadh bracht Sven Visterin (Ernst H. Störzhendr/The Horny Hour (Radio Centraal)) in samenwerking met Sombre Soniks de compilatie The Central Throne uit. Het is een album dat gaat over hartcoherentie. Bij een album dat ademhalingsoefeningen moet begeleiden denken wij spontaan aan het soort ...