casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.088 items

   

HIEMIS
Thule
Ambient - Dark Ambient
03/09/2019 : HIEMIS - Thule
GH Records
03/09/2019, Dimi Brands

HIEMIS is een nieuw dark ambient project dat met de cassette Thule zijn debuut presenteert op Gradual Hate.

Achter HIEMIS gaat Spanjaard Juan Carlos Toledo schuil, die eerder van zich liet horen met Silent Love Of Death.

Thule kan betrekking hebben op verschillende betekenissen, gaande van een vroegere inuïtgroep, het Thule-Gesellschaft dat de voorloper van de NSDAP was, het fictieve land in de boekenreeks Kinderen Van Moeder Aarde van Thea Beckman tot zelfs de naam van een pils uit Ijsland.

Toledo nodigt ons echter uit om de geschiedenisboeken nog eens ter hand te nemen en richt zich op de meest aannemelijke omschrijving van het Thule-begrip: de benaming voor het uiterste noorden in de Oudheid. (Ultima Thule)

Er zouden bewijzen bestaan die aantonen dat er in de oudheid een mysterieuze beschaving bestond die een groot deel van het Westen en zelfs Griekenland en Egypte beheerste.

Het Atlantis-rijk was een confederatie van verschillende koninkrijken in het oude Thule, die samen een rijk vormden dat bijna 3000 jaar lang de Middelandse Zee regeerde.

Ze waren experts in verschillende onderwerpen zoals astronomie, navigatie of metallurgie, een van hun grootste nalatenschappen zijn megalithische monumenten. Politieke en religieuze belangen veroorzaakten de vergetelheid van deze beschaving, naast de valse legendes die vernietigend voor deze mythe waren.

Als voorloper van de Grieks-Romeinse mythologie, werd de Atlantische afkomst in de loop der tijd teruggevonden door Julius Caesar zelve in zijn eigen voordeel als propaganda van het Romeinse rijk, en werd een levende god, zoals de koningen van Atlantis.

Degenen die het mysterie van Atlantis zullen ontcijferen zullen tot de historici, archeologen en onderzoekers aller tijden gerekend worden. Vooral nadat Schliemann de stad Troje ontdekte na de aanwijzingen in de werken van Homerus.

De hypothese over hun mogelijke regeling zijn in de meeste gevallen speculatief en met weinig wetenschappelijke onderbouwing. Zeker een van degenen die meer kracht heeft gewonnen, is deze die verband houdt met Griekenland (Minoïsche cultuur) en Spanje (Tartessiaanse cultuur). In die zin zouden de theorieën affiniteit vinden met sommige plaatsnamen die door Plato worden genoemd en die verwijzen naar de Middellandse Zee, Afrika en de Fenicische kolonie Gades.

Het Atlantis mysterie kan HIEMIS met Thule niet oplossen, dat zou ook wel heel straf zijn eerlijk gezegd. Wel slaagt het er in om eenzelfde mysterieuze sfeer op te roepen met de atmosferische dark ambient klanken die hij hier acht nummers lang tentoonspreidt.

Maar omdat een heel groot deel van wat uitkomt in het dark ambient genre dit mysterieuze aspect als hoofdbestanddeel gebruikt, vrezen we een beetje dat HIEMIS gemakkelijk in de vergetelheid kan belandden. Niet omwille van het gebrek aan kwaliteit, want deze is zeker hoogstaand, maar dan vooral omwille van een nogal hoog gegrepen thematiek die misschien net iets te hoge verwachtingen in het leven heeft geroepen.

Maar songs als ‘The Offering’ of ‘At The Strokes Of The Trident’ zijn alvast knappe staaltjes van sfeerschepping die bewijzen dat HIEMIS heus niet als eendagsvlieg afgedaan moet worden.

De cassette is beschikbaar op slechts 40 exemplaren, maar ook digitaal verkrijgbaar via Bandcamp.

Dimi Brands
03/09/2019

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 27/02/2020 : Zachery Allan Starky (ZAS) verzoent postpunk en techno!

Kan dat dan? Wel deze Amerikaan is al jaren actief in de ondergrond van New York, ondermeer als dj. Hij analyseert de scene zeer scherp en na heel wat productiewerk pakt hij binnenkort uit met zijn debuutplaat “Fear City”die een hedendaags muzikaal beeld moet geven van de grootstad New York anno 2020. De eerste singel “No ...

lees meer...
NIEUWS 27/02/2020 : Last call voor Porta Nigra... en meer festival plezier!

In onze scene bestaat er niet zoiets als een festivalseizoen. Gans het jaar vieren we feest. Zo kunt u straks, op vrijdag 6 en zaterdag 7 maart voor twee dagen in Aartschot terecht voor Porta Nigra. Twee dagen, waarbij Dark Entries onder andere uitkijkt naar de passages van Rosa Crux, Ordo Rosarius Equilibrio, Siglo XX en een herrezen The ...

lees meer...
NIEUWS 27/02/2020 : Dark Entries geeft 5 vrijkaarten weg voor de New Wave Club Class-X Party in Aarschot

Het is een jaarlijkse traditie, de New Wave Club Class-X in de stadsfeestzaal van Aarschot. Dj Wildhoney zal je er trakteren op de beste plaatjes in meer dan 40 jaar new wave. Het feestje gaat door op zaterdag 7 maart. En Dark Entries mag 5 vrijkaarten weggeven. Niet zomaar, hé, je moet een vraag beantwoorden. Welk instrument speelde ...

lees meer...
NIEUWS 26/02/2020 : 'Het lijkt wel vrede'-tour van Gert Kleinpunk

Gert Kleinpunk - de tegendraadse troubadour uit Leuven - heeft een nieuwe ep afgewerkt, en die heet net zoals de optredens die hij al meer dan 30 jaar organiseert: 'Het lijkt wel vrede'. Daarop staan alweer 8 scherpe en rake liederen over de toestand van de maatschappij, over de achteruitgang van het milieu, over de corruptie van de ...

Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$$$$
lees meer...
NIEUWS 19/02/2020 : The Epic Apocalypse Tour

EPICA en Apocalyptica bundelen de krachten voor een tournee die alle monden zal doen open vallen. De twee groepen kondigen 'The Epic Apocalypse Tour' aan, die tot groot jolijt van de Belgische fans ook langskomt in de Ancienne Belgique, en dat op vrijdag 4 december. De Nederlanders van EPICA staan al bijna twee decennia aan de ...

lees meer...
INTERVIEW : ORDO ROSARIUS EQUILIBRIO - Evenementen zoals Porta Nigra zijn noodzakelijk!

Met Let’s Play (Two Girls & A Goat) leverde Ordo Rosarius Equilibrio wederom een ijzersterk album af. Frontman Tomas Petterson omschreef het zelfs als zijnde “de finale versie van zijn project.” Binnen enkele maanden keren de Zweden terug naar Aarschot alwaar ze het Porta Nigra festival mogen afsluiten. Voer genoeg ...