casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.312 items

   

Hidden Place
Nero Schwarz (Collezione)
Dark Wave - Electro - New wave
17/10/2016 : Hidden Place - Nero Schwarz (Collezione)
Eigen beheer  Eigen beheer
17/10/2016, Dimi Brands

Mogen we jullie voorstellen: Hidden Place! Een Italiaans (ja, daar heb je ze weer) kwartet, met bijna evenveel compilaties als studio-albums. En toch heeft u er nog nooit van gehoord, zegt u? Zonde, dat zeggen wij!

Trouwe Dark Entries lezers herinneren zich misschien nog mijn interview met Fabio Vitelli, de frontman van Lupi Gladius. De aandachtige lezers onder deze trouwe volgers, herinneren zich misschien nog dat Fabio, samen met andere Lupi Gladius-leden Giampiero Di Barbaro en Antonio Losenno tevens actief is bij de darkwave band Hidden Place. Hierbij aangevuld door Fabio’s zus Sara Lux Vitelli.

Nero Schwarz is compilatie nummer drie voor deze groep, na eerder, naar aanleiding van hun tienjarig bestaan, Retrospettiva: 2004-2014, dat hetzelfde jaar nog een tweede deel kende.

Nero Schwarz opent wel met een nieuw nummer: ‘Histoire D’Amour’, een laatste nazomerse opstoot die we van frontvrouw Sara Lux Vitelli op onze Facebook wall aangeboden kregen, en die ons moest warm maken voor deze compilatie. Missie geslaagd, oordeel zelf maar.

Het eind vorig jaar op single verschenen ‘Nei Versi Di Prévert’ plus het B-kantje hiervan ‘Reazione’ (deze wel in een andere versie) maken eveneens hun opwachting.

De overige tracks zijn opnieuw opgenomen (het betreft hier dan ook andere versies, kwestie van de fans extra te verwennen) tracks van de nummers die de band, verspreid over vier albums, uitbracht, en zijn dus tevens een mooie bloemlezing uit het werk van deze fijne band.

Als je bij beluistering van Hidden Place, bijna instant aan (vroege) Kirlian Camera moet denken, kunnen we dit enkel beamen, niet enkel zijn het landgenoten, maar de sound van beide bands vertoont ook heel wat gelijkenissen. Hidden Place maakt namelijk ook duidelijk dat het zonnige Italië klankgewijs tevens ijskoud kan zijn. Zowel de synthpartijen als de zang van frontvrouw Sara Lux Vitelli weten een waar ijsgordijn (waarmee we dan weer bij de titel van een uitmuntende compilatie van Kirlian Camera (The Ice Curtain uit 1998, voor de goede verstaander) terecht komen.) op te trekken. Ook landgenoten (wat is Italië toch een fantastisch muziekland, ik kan het niet genoeg herhalen) The Frozen Autumn passen in dit rijtje.

Op ‘Alla Mostra Dei Costruttivisti’ kwam ook ons eigenste Poésie Noire, ten tijde van meesterwerken zoals ‘The Gioconda Smile’ in gedachten op. U ziet, aan fijne referenties geen gebrek, maar we willen hiermee zeker niet bedoelen dat Hidden Place heus geen eigen gezicht heeft, integendeel!

De nummers van Hidden Place klinken retro op een futuristische manier, of futuristisch op een retro manier, het is maar van uit welk oogpunt je het bekijkt. Met de koude jaren 80 als favoriete eindbestemming op hun teletijdmachine, doch zonder oubollig te klinken. Straf, noemen wij dat.

De darkwave van Hidden Place, die zwaar gedomineerd wordt door electro synths nemen wij immers met graagte tot ons.

Collega Kurt Ingels was ten tijde van hun laatste album (Novocento (2012)) maar matig positief, en na het lezen van diens recensie kunnen we alleen maar vaststellen dat te oordelen aan deze fijne compilatie er aardig aan de aandachtpuntjes gewerkt is geweest, en Hidden Place anno 2016 staat als een solide huis.

Hidden Place

Dimi Brands
17/10/2016

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 03/08/2020 : Goethes Erben: tijd voor een nieuw album!

Corona legt veel stil, maar Oswald Henke krijg je niet zomaar klein. Sinds juli 2020 kon je regelmatig op de facebookpagina van Goethes Erben fragmenten van hun repetities bijwonen. Volledig Corona-proof werd er geknutseld aan nieuw materiaal. Het resultaat hiervan heet ‘Flüchtige Küsse’ en is vanaf september te koop! ...

lees meer...
NIEUWS 22/07/2020 : Nieuwe Evanescence-video 'The Game Is Over' nu online.

De Amerikaanse rockband Evanescence heeft zojuist de video van de albumtrack 'The Game Is Over' online gezet, afkomstig van het eerste studio-album in negen jaar, getiteld 'The Bitter Truth'. Afgelopen woensdag kwam deze song al als 2e single uit. Volgend jaar september (2021 dus) geeft de band vijf shows in de Benelux, samen ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : The Cure belooft het beste album ooit!

Mocht u zich afvragen hoe het zit met het nieuwe album van The Cure dat reeds voor eind vorig jaar, begin dit jaar werd aangekondigd, wel er is eindelijk nog eens nieuws. Van de twee of zelfs drie albums die oorspronkelijk werden beloofd is niet meteen sprake meer. Bij monde van Roger O’ Donnel, de man achter de toetsen wordt het nieuwe ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : Online vertier; release the bats!

Zo, nu het einde van de wereld schoorvoetend als covid19 - ik stond erbij en keer er naar - op ons afkomt kunnen we virtueel elke vierde vrijdag terecht bij de "release the bats show" en dit tot de wereld weer normaal wordt of gewoon ophoudt te bestaan. Gothic en death rock recht uit Amerika (Californië) tot in je huiskamer, ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : Gratis avant! Records compilatie!

Nu u geniet van uw wel verdiend verlof hoort daar uiteraard een passend muziekje bij. Dark Entries wil u hierbij graag attenderen op de gratis compilatie “Year Of The Mask” van het Avant! Label. Een leuke portie underground uit eigen stal die je beslist eens moet gehoord hebben! Om het u niet al te moeilijk te maken heb ik hierbij ...