casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.968 items

   

Hertzklang / Henri Falk
Fractal Dimension
Ambient - Drone - Soundscape
08/05/2020 : Hertzklang / Henri Falk - Fractal Dimension
Mind Plug Records  Mind Plug Records
08/05/2020, Dimi Brands

Ben je op zoek naar geluiden die inwerken op zowel lichaam als geest? Dan ben je bij het Berlijnse Mind Plug Records aan het juiste adres. Al tien jaar staan ze garant voor het uitbrengen van mystieke, obscure, meditatieve en bij wijlen noisy deuntjes.

Fractal Dimension is het eerste deel van een geplande reeks samenwerkingen tussen de artiesten Hertzklang en Henri Falk.

Hertzklang kan je zien als een overkoepelend project dat focust op geluidsmeditatie en -heling. Hierbij richt men zich op het onderzoek van geluid en frequentie, en het effect hiervan op onze emotionele toestand.

Muzikaal gezien is Hertzklang het project van Shyam (Marc Fischer), een nada yogi, muzikant, producer en geluidsarchitect die lang in India en Nepal woonde alwaar hij klassieke Indische muziek, keelzang, boventoonzang, Sanskriet en Tibetaanse mantras bestudeerde.

Tijdens workshops en evenementen waarbij geluidsmeditatie, -heling en klankbaden centraal staan laat hij zich live bijstaan door Tzeshi Lei, een Thaise muzikante die onderzoek deed naar de Aziatische filosofie van het lichaam/bewustzijn en de somatiek van de traditionele Chinese geneeskunde, maken verder deel uit van Hertzklang en Henri Falk, een Zweedse producer en dj die voornamelijk actief is in de ambient, noise en techno scene.

Voor hem is elektronische muziek zowel een krachtig medium voor meditatie en genezing, alsook een abstracte kunstvorm. Zijn productiestijl is verschoven van het maken van nummers naar intense experimenten met texturen en frequenties, waardoor lange en langzaam hypnotische soundscapes ontstaan.

Al geruime tijd voeren Fischer en Falke samen contemplatieve soundscapes uit tijdens tijdens evenementen alwaar verder ook de op yoga geïnspireerde slow-motion meditatie, tai chi, Butho dans en andere Oosterse praktijken aan bod komen.

Op Fractal Dimensions krijg je alvast een eerste kennismaking van hun individuele interpretaties tijdens zo’n live set. Het resulteert in twee claustrofobische, hypnotische dronegestuurde stukken met noise-elementen, binaurale beats, helende frequenties en textuurlagen van field recordings.

Beide stukken klokken elk af op bijna 19 minuten, voor het doeleinde waarvoor ze gemaakt zijn is dit zelfs aan de vrij korte kant. Gelukkig sluiten ze naadloos aan op elkaar, waardoor je de keuze hebt voor een korte meditatie, dan wel een langere sessie. Feit is dat het kiezen voor een kort album beslist laagdrempelig werkt, iets wat bij dit soort releases geen overbodige luxe is.

Dit is heus niet voor iedereen weggelegd, maar minder “aardse” types die niet vies zijn van een portie mindfullness en waarvoor het gerust een beetje duisterder mag klinken dan louter dolfijngeluiden: grijp uw kans! Wie weet sta je achteraf wel versteld van de taal van je onderbewustzijn.

Hertzklang

Henri Falk

Dimi Brands
08/05/2020

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 27/01/2022 : Oracula Records kondigt eindelijk de nieuwe releases aan op vinyl.

Niet dat het label er zo veel aan kan doen... Op de bandcamp pagina van dit fijne Spaanse label staan al een paar maand nieuwe titels te blinken maar diegene die deze ook effectief op de fysieke drager willen kunnen binnenkort eindelijk worden bediend. Door problemen en oponthoud (iets waar wel meerdere kleinere labels mee kampen) in de perserijen ...

lees meer...
NIEUWS 26/01/2022 : Dolva Sana, nieuw en Belgisch

Het project Dolva Sana brengt koude, grimmige en minimalistische synth pop beïnvloed door new wave, krautrock, vroege synth pop en andere pioniers van de elektronische muziek. Het project, een collaboratie tussen muzikant en producer Frederic Caure (Kortrijk, België) en Jake Harding (London, VK), werd opgericht in 2021. "Hard-boiled ...

lees meer...
NIEUWS 25/01/2022 : Nieuw werk van Principe Valiente op komst

Altijd al raar gevonden dat deze Zweedse post punkers niet ietwat meer populariteit genieten. Wat mij betreft mogen ze gerust op de komende Halloween editie van Sinner’s Day staan, temeer daar eind maart, eindelijk (vier jaar na “Oceans”), een nieuw album van deze heren verschijnt dat de titel “Barricades” mee ...

lees meer...
NIEUWS 25/01/2022 : Cold Transmission zet 2022 goed in!

Over dit Duitse post punk label hebt u alvast één en ander gehoord hier bij Dark Entries, en terecht want er zitten een paar heuse pareltjes in hun catalogus. Nu pakt het label uit met een nieuwe release van het Canadese The Gathering, “Parade”, en dat zomaar na 30 jaar windstilte! The Gathering werd in 1985 geformeerd ...

lees meer...
NIEUWS 24/01/2022 : Mildreda scoort in de cinema!

Het dark electro project van Oostendenaar Jan De Wulf is met de clip van “Liaisons Dangereuses” (welke u uiteraard hieronder vindt) zomaar even geselecteerd door het Brusselse festival van de onafhankelijke film en wel in de categorie “The Rabbit Holes”. Een categorie waarin kortfilms worden opgenomen met een surreëel ...