casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.312 items

   

Hertzklang / Henri Falk
Fractal Dimension
Ambient - Drone - Soundscape
08/05/2020 : Hertzklang / Henri Falk - Fractal Dimension
Mind Plug Records  Mind Plug Records
08/05/2020, Dimi Brands

Ben je op zoek naar geluiden die inwerken op zowel lichaam als geest? Dan ben je bij het Berlijnse Mind Plug Records aan het juiste adres. Al tien jaar staan ze garant voor het uitbrengen van mystieke, obscure, meditatieve en bij wijlen noisy deuntjes.

Fractal Dimension is het eerste deel van een geplande reeks samenwerkingen tussen de artiesten Hertzklang en Henri Falk.

Hertzklang kan je zien als een overkoepelend project dat focust op geluidsmeditatie en -heling. Hierbij richt men zich op het onderzoek van geluid en frequentie, en het effect hiervan op onze emotionele toestand.

Muzikaal gezien is Hertzklang het project van Shyam (Marc Fischer), een nada yogi, muzikant, producer en geluidsarchitect die lang in India en Nepal woonde alwaar hij klassieke Indische muziek, keelzang, boventoonzang, Sanskriet en Tibetaanse mantras bestudeerde.

Tijdens workshops en evenementen waarbij geluidsmeditatie, -heling en klankbaden centraal staan laat hij zich live bijstaan door Tzeshi Lei, een Thaise muzikante die onderzoek deed naar de Aziatische filosofie van het lichaam/bewustzijn en de somatiek van de traditionele Chinese geneeskunde, maken verder deel uit van Hertzklang en Henri Falk, een Zweedse producer en dj die voornamelijk actief is in de ambient, noise en techno scene.

Voor hem is elektronische muziek zowel een krachtig medium voor meditatie en genezing, alsook een abstracte kunstvorm. Zijn productiestijl is verschoven van het maken van nummers naar intense experimenten met texturen en frequenties, waardoor lange en langzaam hypnotische soundscapes ontstaan.

Al geruime tijd voeren Fischer en Falke samen contemplatieve soundscapes uit tijdens tijdens evenementen alwaar verder ook de op yoga geïnspireerde slow-motion meditatie, tai chi, Butho dans en andere Oosterse praktijken aan bod komen.

Op Fractal Dimensions krijg je alvast een eerste kennismaking van hun individuele interpretaties tijdens zo’n live set. Het resulteert in twee claustrofobische, hypnotische dronegestuurde stukken met noise-elementen, binaurale beats, helende frequenties en textuurlagen van field recordings.

Beide stukken klokken elk af op bijna 19 minuten, voor het doeleinde waarvoor ze gemaakt zijn is dit zelfs aan de vrij korte kant. Gelukkig sluiten ze naadloos aan op elkaar, waardoor je de keuze hebt voor een korte meditatie, dan wel een langere sessie. Feit is dat het kiezen voor een kort album beslist laagdrempelig werkt, iets wat bij dit soort releases geen overbodige luxe is.

Dit is heus niet voor iedereen weggelegd, maar minder “aardse” types die niet vies zijn van een portie mindfullness en waarvoor het gerust een beetje duisterder mag klinken dan louter dolfijngeluiden: grijp uw kans! Wie weet sta je achteraf wel versteld van de taal van je onderbewustzijn.

Hertzklang

Henri Falk

Dimi Brands
08/05/2020

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 03/08/2020 : Goethes Erben: tijd voor een nieuw album!

Corona legt veel stil, maar Oswald Henke krijg je niet zomaar klein. Sinds juli 2020 kon je regelmatig op de facebookpagina van Goethes Erben fragmenten van hun repetities bijwonen. Volledig Corona-proof werd er geknutseld aan nieuw materiaal. Het resultaat hiervan heet ‘Flüchtige Küsse’ en is vanaf september te koop! ...

lees meer...
NIEUWS 22/07/2020 : Nieuwe Evanescence-video 'The Game Is Over' nu online.

De Amerikaanse rockband Evanescence heeft zojuist de video van de albumtrack 'The Game Is Over' online gezet, afkomstig van het eerste studio-album in negen jaar, getiteld 'The Bitter Truth'. Afgelopen woensdag kwam deze song al als 2e single uit. Volgend jaar september (2021 dus) geeft de band vijf shows in de Benelux, samen ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : The Cure belooft het beste album ooit!

Mocht u zich afvragen hoe het zit met het nieuwe album van The Cure dat reeds voor eind vorig jaar, begin dit jaar werd aangekondigd, wel er is eindelijk nog eens nieuws. Van de twee of zelfs drie albums die oorspronkelijk werden beloofd is niet meteen sprake meer. Bij monde van Roger O’ Donnel, de man achter de toetsen wordt het nieuwe ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : Online vertier; release the bats!

Zo, nu het einde van de wereld schoorvoetend als covid19 - ik stond erbij en keer er naar - op ons afkomt kunnen we virtueel elke vierde vrijdag terecht bij de "release the bats show" en dit tot de wereld weer normaal wordt of gewoon ophoudt te bestaan. Gothic en death rock recht uit Amerika (Californië) tot in je huiskamer, ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : Gratis avant! Records compilatie!

Nu u geniet van uw wel verdiend verlof hoort daar uiteraard een passend muziekje bij. Dark Entries wil u hierbij graag attenderen op de gratis compilatie “Year Of The Mask” van het Avant! Label. Een leuke portie underground uit eigen stal die je beslist eens moet gehoord hebben! Om het u niet al te moeilijk te maken heb ik hierbij ...