casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.413 items

   

Heaven 17
Penthouse and Pavement
New wave - Synthpop / Electropop
22/06/2010 : Heaven 17 - Penthouse and Pavement
EMI  EMI
22/06/2010, Didier Becu

Het blijkt een echte rage geworden dat groepen hun klassiekers integraal live brengen en door het grote sukses van de recentelijke “Penthouse And Pavement”-toer van Heaven 17 besloot men om deze plaat nog maar eens her uit te brengen.

“Penthouse and Pavement” is echter niet zomaar een re-release geworden want alle nummers werden opnieuw geremasterd en zoals het hoort voorzien van wat bonus tracks.

U ziet inderdaad 10 sterren flikkeren boven de bespreking (ik denk dat het mijn 1e keer is dat ik dit doe) gewoonweg omdat deze debuutlp reeds zeer lang deel uitmaakt van mijn Top 20 aller tijden.

Het is moeilijk om mensen hiervan te overtuigen omdat het publiek Heaven 17 nu eenmaal kent van “The luxury gap” en waarom zou je nu zo’n muziek opnemen in je Top 20? De kenners weten het, gewoon omdat er geen gelijkenis is.

In principe is Heaven 17 gegroeid vanuit de vroegere Human League en zowel Ian Craig als Martyn Ware (zanger Glenn was fotograaf) wouden in eerste instantie niet toegeven an de “verruiming”van The Human League.

Niet alleen wilden de heren nooit meer op toernee gaan (dat is de reden waarom het zo lang geduurd heeft dat deze cd nu pas live op een podium gespeeld wordt) maar het moest ook trouw blijven aan het industriële geluid van de Sheffield-scene. Wie Sheffield zegt, zegt meteen ook namen als Cabaret Voltaire of Hula en de koude synthaanpak hoor je hier perfect op terug.

Weinig mensen zijn er zich van bewust maar het zou wel eens kunnen dat je zonder dit stuk geschiedenis ook geen Covenant zou hebben gehad, of laat het ons zo stellen : Covenant zou in ieder geval anders geklonken hebben.

“Penthouse and Pavement” is eigenlijk een hitloze lp want niet alleen werd de single “(We don’t need this)fascist groove thang” geboycot door de BBC maar er was ook geen mens geïnteresserd naar drie jonge gasten die wat met hun synths aan het experimenteren waren.

Het grote publiek zal deze drie altijd wel blijven herinneren voor hun hits als “Let me go” of “Temptation” maar de ware synthpop/muziekkliefhebber weet dat hun klassiekers “Let’s all make a bomb”, “The height of the fighting” of “Song with no name” zijn (en we konden er even goed wat andere titels uitgeplukt hebben).

Fantastische nummers waarin de synths overheersen en ook al zijn eighties-lp’s wel eens van het klassieke genre (drie hits en zeven opvullers) is dit een lp die van de eerste tot de laatste seconde geslaagd is.

De bonussen hier zijn afkomstig van hun vroegere maxi’s (nu onvindbaar wegens de “hoge” verkoopcijfers van weleer) waaronder de B.E.F.-versie van "Groove Thang" en tracks als “Are everything”, “I’m your money”, het betoverende “Decline of the west” en “Honeymoon in New York” : allemaal tracks die nu ook op het optreden worden gespeeld.

We verwachten wel niet dat jullie massaal naar de winkel zullen trekken op zoek naar deze reissue, maar neem ook eens deze tip in ontvangst : kom je dit tegen op een rommelmarkt (niet eens zo moeilijk te vinden) : onmiddellijk meenemen!

Essentieel.

Wie de toer van “Penthouse & Pavement” nog eens wil meemaken zal wel over de wateren moeten varen ,maar goed :

Ticket Hotline: (0044) 08700 603 777

www.seetickets.com

Edinburgh HMV Picture House (Nov 22)

Glasgow O2 ABC (Nov 23)

Manchester Ritz (Nov 25)

Birmingham HMV Institute (Nov 26)

London HMV Forum (Nov 28)

Oxford O2 Academy (Nov 29)

Brighton Corn Exchange (Nov 30)

Bristol O2 Academy (Dec 1)

www.heaven17.com

Didier Becu
22/06/2010

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 27/10/2020 : Lacrimosa brengt video uit voor 'Der leise Tod'

Lacrimosa belooft ons binnenkort belangrijk nieuws aan te kondigen, en we hopen van harte dat het over de nieuwe plaat gaat die in 2020 zou moeten verschijnen. Want al maanden horen we niets meer over die plaat, en zelfs tijdens het online quarantaineconcert van de groep werd er niet naar gerefereerd. Wat we wel zeker weten, is dat de groep ...

lees meer...
NIEUWS 27/10/2020 : Nieuwe Nachtblut heet Vanitas

De ook in gothickringen erg populaire Duitse black metal groep Nachtblut heeft een nieuwe plaat uit: 'Vanitas', een verwijzing naar een middeleeuwse kunststroming waarin schedels, gedoofde kaarsen, verwelkte bloemen en andere voorwerpen de ijdelheid van de mens verbeelden. 'Vanitas' verschijnt drie jaar na het reeds erg succesvolle ...

lees meer...
NIEUWS 25/10/2020 : Wardruna brengt titelnummer nieuwe plaat 'Kvitravn' uit

Wardruna, de Noorse dark folk groep die zich inspireert uit de Noorse mythologie en cultuur - inclusief het gebruik van traditionele instrumenten, brengt in januari 2021 een nieuwe plaat uit. Die zal 'Kvitravn' heten, wat zoveel betekent als 'Witte raaf'. 'Kvitraven' is ook een nummer op de plaat, en volgens de groep ...

lees meer...
NIEUWS 25/10/2020 : Welcome To The Necroclub

U bent hopelijk op de hoogte dat er een nieuwe lichting gothic rock is. The Black Caves uit Griekenland horen er zeker bij, ook al voegen ze een flinke scheut metal aan hun gothic rock toe. Zeer verdienstelijk is hun initiatief om verschillende gelijkgezinde groepen uit te nodigen op hun laatste single: 'Welcome To The Necroclub'. ...

lees meer...
NIEUWS 25/10/2020 : Elle Noir: The Day I Died

Elle Noir is een gothic zangeres uit Italië en een geschoolde sopraan. Over haar werk zegt ze: 'mijn innerlijke werelden zijn altijd autobiografisch, mijn nummers beleef ik altijd in de eerste persoon. Dood, psychische stoornissen en emotionele toestanden van onwennigheid zijn centrale thema's in wat ik schrijf.' Dat geldt ...

lees meer...
INTERVIEW : KREGEL - Ik denk dat we de zomerhit van Radio 2 niet gaan halen en ook over de Lage Landen Lijst heb ik zo mijn twijfels.

Omdat we ons bij Dark Entries niet graag uitspreken over een bepaald virus dat het hele doen en laten van de samenleving in zijn greep houdt roepen wij 2020 volmondig uit als het jaar van Kregel. Ze vieren dit jaar hun vierde verjaardag en zagen dit als het ideale moment om hun eerder opgenomen demo's voor het eerst op de grote wereld ...