casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

7.621 items

   

Heaven 17
Penthouse and Pavement
New wave - Synthpop / Electropop
22/06/2010 : Heaven 17 - Penthouse and Pavement
EMI  EMI
22/06/2010, Didier Becu

Het blijkt een echte rage geworden dat groepen hun klassiekers integraal live brengen en door het grote sukses van de recentelijke “Penthouse And Pavement”-toer van Heaven 17 besloot men om deze plaat nog maar eens her uit te brengen.

“Penthouse and Pavement” is echter niet zomaar een re-release geworden want alle nummers werden opnieuw geremasterd en zoals het hoort voorzien van wat bonus tracks.

U ziet inderdaad 10 sterren flikkeren boven de bespreking (ik denk dat het mijn 1e keer is dat ik dit doe) gewoonweg omdat deze debuutlp reeds zeer lang deel uitmaakt van mijn Top 20 aller tijden.

Het is moeilijk om mensen hiervan te overtuigen omdat het publiek Heaven 17 nu eenmaal kent van “The luxury gap” en waarom zou je nu zo’n muziek opnemen in je Top 20? De kenners weten het, gewoon omdat er geen gelijkenis is.

In principe is Heaven 17 gegroeid vanuit de vroegere Human League en zowel Ian Craig als Martyn Ware (zanger Glenn was fotograaf) wouden in eerste instantie niet toegeven an de “verruiming”van The Human League.

Niet alleen wilden de heren nooit meer op toernee gaan (dat is de reden waarom het zo lang geduurd heeft dat deze cd nu pas live op een podium gespeeld wordt) maar het moest ook trouw blijven aan het industriële geluid van de Sheffield-scene. Wie Sheffield zegt, zegt meteen ook namen als Cabaret Voltaire of Hula en de koude synthaanpak hoor je hier perfect op terug.

Weinig mensen zijn er zich van bewust maar het zou wel eens kunnen dat je zonder dit stuk geschiedenis ook geen Covenant zou hebben gehad, of laat het ons zo stellen : Covenant zou in ieder geval anders geklonken hebben.

“Penthouse and Pavement” is eigenlijk een hitloze lp want niet alleen werd de single “(We don’t need this)fascist groove thang” geboycot door de BBC maar er was ook geen mens geïnteresserd naar drie jonge gasten die wat met hun synths aan het experimenteren waren.

Het grote publiek zal deze drie altijd wel blijven herinneren voor hun hits als “Let me go” of “Temptation” maar de ware synthpop/muziekkliefhebber weet dat hun klassiekers “Let’s all make a bomb”, “The height of the fighting” of “Song with no name” zijn (en we konden er even goed wat andere titels uitgeplukt hebben).

Fantastische nummers waarin de synths overheersen en ook al zijn eighties-lp’s wel eens van het klassieke genre (drie hits en zeven opvullers) is dit een lp die van de eerste tot de laatste seconde geslaagd is.

De bonussen hier zijn afkomstig van hun vroegere maxi’s (nu onvindbaar wegens de “hoge” verkoopcijfers van weleer) waaronder de B.E.F.-versie van "Groove Thang" en tracks als “Are everything”, “I’m your money”, het betoverende “Decline of the west” en “Honeymoon in New York” : allemaal tracks die nu ook op het optreden worden gespeeld.

We verwachten wel niet dat jullie massaal naar de winkel zullen trekken op zoek naar deze reissue, maar neem ook eens deze tip in ontvangst : kom je dit tegen op een rommelmarkt (niet eens zo moeilijk te vinden) : onmiddellijk meenemen!

Essentieel.

Wie de toer van “Penthouse & Pavement” nog eens wil meemaken zal wel over de wateren moeten varen ,maar goed :

Ticket Hotline: (0044) 08700 603 777

www.seetickets.com

Edinburgh HMV Picture House (Nov 22)

Glasgow O2 ABC (Nov 23)

Manchester Ritz (Nov 25)

Birmingham HMV Institute (Nov 26)

London HMV Forum (Nov 28)

Oxford O2 Academy (Nov 29)

Brighton Corn Exchange (Nov 30)

Bristol O2 Academy (Dec 1)

www.heaven17.com

Didier Becu
22/06/2010

HomeContactSitemap
lees meer...
FOTO'S : Wappenbund - @ Trouwfe(e)st #3, Wommelgem 15/06/2019 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Pantser Fabriek - @ Trouwfe(e)st #3, Wommelgem 15/06/2019 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Riotmiloo - @ Trouwfe(e)st #3, Wommelgem 15/06/2019 door Luc Luyten

lees meer...
INTERVIEW : TO AVOID (Dark Entries Night 28) - We hebben ons nooit kunnen verzoenen met het uiteengaan van To Avoid.

Pure, onversneden old school electro, iemand? Ok, we doen een aanbod: To Avoid brengt al 21 jaar EBM en treedt op vrijdag 21 juni op in de Kinky Star te Gent. Gratis bovendien, op een Dark Entries Night. We hadden een gezellige babbel met de drie heren, over het verleden maar vooral ook over de toekomst. Want To Avoid werkt aan nieuwe zaken ...

lees meer...
INTERVIEW : W-Fest, het interview (deel 2) - Dark Entries sprak met Erik De Ridder, bezieler van het W-Fest en nodigt u uit massal aanwezig te zijn tussen 15 en 18 augutus in Waregem of all places!

Lees vooral eerst deel 1 van dit interview! (klik de link) Zet je schrap voor deel 2 van onze uitgebreide babbel met Erik De Ridder, bezieler van W-Fest! DE: De verhuis naar Waregem dit jaar, een bewuste keuze? Wat wordt er anders? Erik: Het blijft een festival maar er komt ook een indoor beleving, beetje vergelijkbaar met Amphi. ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Wave-Gotik-Treffen 2019 - Creatieve uitingen, interessante ontmoetingen en prachtige muziek (Xavier Kruth)

Mijn elfde Wave-Gotik-Treffen reeds, en voor mij een heel speciale editie. Het is immers de eerste keer dat ik zelf deel uitmaak van het programma. Op zondag geef ik een lezing over subculturen in het Oostblok, en ik ben er zelfs in geslaagd om een akoestische set te spelen op een picknick. Ik heb hierdoor ook tal van boeiende mensen ontmoet, ...

lees meer...
NIEUWS 13/06/2019 : Trouwfest: gratis festival met onze goedkeuring.

U kon er onmogelijk naast kijken op onze site: ook dit jaar (aanstaande zaterdag meer bepaald) is er weer een editie van Trouwfest, het festival ter ere van de huwelijksverjaardag van ondergetekende. Nogmaals willen we, de misleidende titel van het evenement indachtig, benadrukken dat dit een openbaar evenement is waar iedereen welkom ...

lees meer...
NIEUWS 12/06/2019 : Een avondje met FolkWorld in België

Een beetje met de hulp van Dark Entries kunnen we het volgende evenement wel noemen. Toen de Duitse neofolk organisatie FolkWorld ons vroeg naar een gepaste locatie voor een concert van Rome en of we en passant ook geen leuke lokale act kende voor het voorprogramma begon onze denktank reeds te bollen, en werden deze vragen vliegensvlug van ...

lees meer...
NIEUWS 07/06/2019 : Gratis download compilatie Mind Plug Records.

Ook de liefhebbers van mystieke, obscure, meditatieve en noisy geluiden kunnen weer een tijdje verder met de vierde labelcompilatie van het Duitse Mind Plug Records. Oefen alvast uw beste lotushouding, en voorzie beter langdurig brandende wierook want deze 13 nummers tellende verzamelaar is goed voor een speelduur van bijna 2,5 uur en ...

lees meer...
NIEUWS 07/06/2019 : Gratis download Paranoia Musique Vol.5

Voor de vijfde keer op rij laat het Braziliaanse label Paranoia Musique ons middels een compilatie kennismaken met 12 underground acts die naar eigen zeggen de meest inventieve geluiden uit het alternatieve universum laten horen. Met Navajas Cross, Les Animaux Sauvages, Bring Her, Phileas Fogg, The Lautreamonts, The Dream Never Ends, Sounds ...

lees meer...
NIEUWS 06/06/2019 : In de wereld van Liana is alles mogelijk.

Als je een liefde voelt voor elektronische muziek met Oriëntaalse invloeden, dan zou je de muziek van de twee zusjes Lia en Lena AKA LIANA zeker een keer moeten luisteren. Zij schrijven en produceren niet alleen hun eigen muziek, maar regisseren en editen ook hun eigen (muziek) video's. Net zoals ook hun dromerige videoclip voor ...