casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.716 items

   

Haze
Haze
Dreampop - Ethereal / Heavenly Voices - Indie
19/02/2021 : Haze - Haze
Off White House Records  Off White House Records
19/02/2021, Danny Quetin

In het bevolkingsregister staat ze gekend als Mirabelle Van de Put. Opgegroeid in muzikale middens en met een historiek die haar thuisbrengt in bands als Buffoon, Barbie Bangkok, ERIIS, Louie Louie, Nightwitches en Crites. Alwaar ze haar deel van samenwerking mocht verzilveren door de bas en backing vocals. Het mag een ruime staat van dienst zijn die op elke CV wel goed staat, toch was het de wens van Mirabelle om uit hun schaduw en aldus zelf op het voorplan te treden.

Haze was geboren, met de bedoeling er een heuse band mee te ontwikkelen. Strak plan totdat een onzichtbaar maar des te hardnekkeriger beestje wist te ontsnappen vanuit een Chinese vleermuis. Dat verhaal kent u al wel, de wereld op slot, iedereen voortaan ademend vanonder een glazen stolp.

In zulke omstandigheden biedt de creativiteit zich aan. Haze werd een one-woman-band. De instrumenten van huis uit binnen handbereik om composities uit te werken vanuit eigen kot. En dat heeft weten te resulteren in een titelloze debuutplaat.

Het is net die verplichte aanpassing van aanpak die als bijzonder mag bestempeld worden. Op je eentje de voorziene band vervangen door alle instrumenten zelf te bespelen, uitgezonderd enkele tracks waar de gitaar wordt gehanteerd door Miguel Moors (Crites). Het resultaat levert een album op dat haar eigen wilde verleden ombuigt naar zachte sfeerbeelden die even troostend als breekbaar klinken. Een verademing in bizarre en rauwe tijden.

Er moet heel wat warme melk met honing doorheen de stembanden van Mirabelle gevloeid hebben, zoet zonder enige bittere nasmaak. Met de ziel van de zalving doorheen het gros van het album. Begeesterende rustigheid in Effects, Chromosome, Foul en Alexis. Laidback poppy in Comfort Zone.

De single Flu handelt over hoe om te gaan in tijden van zelfopsluiting. Waar het mondmasker slechts een pleister is voor de wonden van een ontwortelde samenleving.

Want dit album zet je vanzelf terug met beide benen op de grond, waar Decay een eerbetoon is aan haar overleden vader en de geest van PJ Harvey komt piepen.

Dat Mirabelle een degelijke bassiste is mag duidelijk zijn. De aanzet van de nummers op dit album hebben ergens wel hun startpunt vanuit de bas. Ook duidelijk hoorbaar in het onweerstaanbare Fool The World. Alwaar het narcisme van hun piëdestal wordt gehaald.

Haze van Haze werd uitgebracht door het Canadese Off White House-label, met de medewerking van Starman Records.

Met dit album zonder titel maakt Haze een porseleinen eersteling waar mildheid samengaat met muzikale finesse. Gelukkig hebben ze haar nog niet gevraagd bij Hooverphonic.

Bandcamp

Facebook

Danny Quetin
19/02/2021

HomeContactSitemap
Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$$$$
lees meer...
NIEUWS 06/04/2021 : La Merde lost eerste teaser voor nieuwe album La Vie en Noir.

In Gent worden terug de degens gekruist... wie een beetje op de hoogte is van groepen en de symbolen die ze gebruiken weet dat we het dan hebben over La Merde, het duo dat er aardig in slaagt om de neofolk-vlam in eigen land brandende te houden. Dit resulteerde reeds in 3 zeer goed ontvangen cassettes die ze in eigen beheer uitbrachten. ...

lees meer...
NIEUWS 01/04/2021 : Corona treft Leichtmatrose ...

Andreas Stitz, de anders zo energierijke zanger van het Duitse folk/chanson gezelschap Leichtmatrose heeft zijn gevecht met corona goed doorstaan. Dat het een diepe indruk op hem heeft nagelaten, bewijst deze videoboodschap . Hier bij Dark Entries wensen we hem alvast een verder spoedig herstel toe. Leichtmatrose

lees meer...
NIEUWS 29/03/2021 : Digitale rereleases voor cult act Ghosting

Bij Dark Dimensions verschijnen twee cult albums opnieuw: “Romantic Death”(1993) en “Lips Like Red”(1995) van de Duitse gothic cult formatie Ghosting. Ghosting was een groep rond frontman Sascha Tayefeh die in 1989 te Koblenz werd opgericht. Ook bij ons surfte de groep mee op de hernieuwde belangstelling in het gothic ...

lees meer...
NIEUWS 29/03/2021 : Nieuwe digitale ep voor You Life On Hold

Your Life On Hold verwacht een hete zomer maar wil tot het zover is het vuur brandende houden. Dat doen John Wolf en de zijnen met een nieuwe digitale ep "Imprisoned" die komende vrijdag, 2 april, op alle gangbare digitale platformen staat te verschijnen. 1 April was een beetje lullig geweest, vandaar. Op de ep “Imprisoned” ...

lees meer...
NIEUWS 25/03/2021 : Gönül Yarası: Liana met pijn in het hart.

Liana, oftewel de samensmelting tussen de zussen Lia en Lena wisten met hun vorige singles het hart van Dark Entries reeds te beroeren. Met hun Turks/Armeense roots die ze niet schromen om in hun elektronische, dromerige muziek te verwerken, mikken ze met hun nieuwste single weer, en deze keer ook vrij letterlijk, richting de hartstreek. ‘Gönül ...

lees meer...
INTERVIEW : THE IMAGINARY SUITCASE - Het grootste deel van mijn leven heb ik me gedragen zoals ik dacht dat ze wilden dat ik me gedroeg. En dat is oplichterij.

The Imaginary Suitcase – het soloproject van Laurent Leemans – heeft weer een nieuw epos uitgebracht: ‘The gods gave you victory today only to make your final defeat more bitter’. Dat is een hele mond vol en ook een heel pessimistisch citaat (van een Romeinse veldheer na een verloren veldslag tegen de Kelten), twee ...