casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.311 items

   

Harmonia & Eno '76
Tracks and traces remixed
Ambient - Electro
06/09/2010 : Harmonia & Eno '76 - Tracks and traces remixed
Grönland  Grönland
06/09/2010, Didier Becu

Harmonia is misschien niet echt een naam die er bij iedereen ingehamerd zit maar men mag gerust stellen dat zonder deze Krautockband de muziekscene er wel eens heel anders zou kunnen uitgezien hebben.

Meer zelfs de uitvinder van de ambient, mijnheer Brian Eno himself, dreef het zelfs ooit zover om Harmonia te bestempelen als de belangrijkste groep uit de rockgeschiedenis.

Nu ja, ergens is dat ook wel een beetje logisch als je weet dat dit eigenlijk een superkrautrockgroep is.

Harmonia is namelijk de samensmelting van Michael Rother (Neu!, een groep die eigenlijk veertig jaar geleden de post-rock uitvond) , samen met Hans-Joachim Roedelius en Dieter Möbius (beiden van Cluster).

Na twee lp’s te hebben gemaakt kregen zij voor hun 3e lp plots gezelschap van Brian Eno die op dat moment besloten had om Roxy Music vaarwel te zeggen en zich ging wijden op zijn nieuwe vondst, de ambient.

Het resultaat werd “Tracks and traces” en dat is een plaat die samen met het vroegere werk van Tangerine Dream algemeen beschouwd kan worden als één van de grondleggers van de symfonische astro-progrock (een genre dat later gecommercialiseerd werd door mensen als Vangelis).

Sommigen zullen het wel als heiligschennis bestempelen maar meer dan een kwarteeuw na datum werd deze cd terug heruitgebracht maar dan onder de vorm van een remix-cd.

Als er één waarheid is in het leven dan is het wel dat je geen appels met peren moet gaan vergelijken en dus is het volslagen zinloos om deze cd nu te gaan vergelijken met het origineel, je moet dit gewoon als iets nieuws beschouwen.

Het mooiste van deze cd is echter dat het origineel werk met respect is behandeld waarmee we maar willen zeggen dat de remixes een meer atmosferischer ambient-trance achtig karakter hebben gekregen.

Eerlijkheidshalve is deze cd een prachtcollectie geworden van spacy geluiden die je wel eens terug doen denken aan wat ooit Biosphere zo mooi deed en zoals te verwachten viel word je hier nog maar eens met je neus op de feiten gedrukt hoe geniaal en vooruitstrevend Brian Eno en Harmonia’s muziek wel waren.

Didier Becu
06/09/2010

HomeContactSitemap
Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$$$$
lees meer...
NIEUWS 03/08/2020 : Goethes Erben: tijd voor een nieuw album!

Corona legt veel stil, maar Oswald Henke krijg je niet zomaar klein. Sinds juli 2020 kon je regelmatig op de facebookpagina van Goethes Erben fragmenten van hun repetities bijwonen. Volledig Corona-proof werd er geknutseld aan nieuw materiaal. Het resultaat hiervan heet ‘Flüchtige Küsse’ en is vanaf september te koop! ...

lees meer...
NIEUWS 22/07/2020 : Nieuwe Evanescence-video 'The Game Is Over' nu online.

De Amerikaanse rockband Evanescence heeft zojuist de video van de albumtrack 'The Game Is Over' online gezet, afkomstig van het eerste studio-album in negen jaar, getiteld 'The Bitter Truth'. Afgelopen woensdag kwam deze song al als 2e single uit. Volgend jaar september (2021 dus) geeft de band vijf shows in de Benelux, samen ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : The Cure belooft het beste album ooit!

Mocht u zich afvragen hoe het zit met het nieuwe album van The Cure dat reeds voor eind vorig jaar, begin dit jaar werd aangekondigd, wel er is eindelijk nog eens nieuws. Van de twee of zelfs drie albums die oorspronkelijk werden beloofd is niet meteen sprake meer. Bij monde van Roger O’ Donnel, de man achter de toetsen wordt het nieuwe ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : Online vertier; release the bats!

Zo, nu het einde van de wereld schoorvoetend als covid19 - ik stond erbij en keer er naar - op ons afkomt kunnen we virtueel elke vierde vrijdag terecht bij de "release the bats show" en dit tot de wereld weer normaal wordt of gewoon ophoudt te bestaan. Gothic en death rock recht uit Amerika (Californië) tot in je huiskamer, ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : Gratis avant! Records compilatie!

Nu u geniet van uw wel verdiend verlof hoort daar uiteraard een passend muziekje bij. Dark Entries wil u hierbij graag attenderen op de gratis compilatie “Year Of The Mask” van het Avant! Label. Een leuke portie underground uit eigen stal die je beslist eens moet gehoord hebben! Om het u niet al te moeilijk te maken heb ik hierbij ...