casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.411 items

   

Gypsy Death Star
How To Skin A Ghost
Indie - Synthpop / Electropop
16/09/2016 : Gypsy Death Star - How To Skin A Ghost
No EMB Blanc  No EMB Blanc
16/09/2016, Danny Quetin

Diep verscholen ergens in een pittoresk Ventura op Californisch grondgebied weerlegt men de neerslag van wat ze zelf noemen de toekomst van de intelligente dansbaarheid. Goed doordacht klinkt het alleszins, deze Gypsy Death Star. Een collectief tussen producer Cesar Augusto en Wyatt Hull.

How To Skin A Ghost werd reeds uitgebracht op het uiteinde van 2010 maar eerder dit jaar in beperkte oplage ge-reissued door het No Emb Blanc-label.

Denk aan een soort van Florence And The Machine maar dan met wat meer experiment en elektronische klanken.

Het gegeven van de dansbaarheid mag wel minder toonaangevend zijn, eerder heupwiegen kan je wel met Throwing Hail Marys en Caboose. Het kent dan ook de atmosfeer van een sfeeëriek popnummer dat net niet te mainstream klinkt.

Shake Down had helemaal van Florence kunnen zijn, met de teruggedrongen gitaar en het synth-riedeltje om er met een karpet van elektronische geluiden iets moois van te maken.

2 dezelfde nummers op hetzelfde album, Wax And Wane (niet te verwarren met het gelijknamige nummer van Cocteau Twins) doet het eerst met de Warrior Mix, en mengt de ambient met onheilspellende schoonheid. De reguliere versie moet het dan weer hebben van een zacht deemsterende beat die eerder doet wegdromen dan dansvloeren vullen.

Tem de schoonheid vooraleer het beest toeslaat. Werewolf Heart krijgt net geen zilveren kogel door de hartstreek. Een nieuwerwetse variant van triphop met aandacht voor tweestemmige vocalen.

Het maanlicht doorheen je ziel, de roltrap naar het hiernamaals. Tekstueel zou het een afscheidslied zijn voor de net overledenen, muzikaal houdt Heavenly Asylum eerder het midden tussen electropop en introverte haast excuserende ritmes.

Ghost Skin ontleedt de ingewanden van het witte laken en pelt zijn vel af dat er niet is.

How To Skin A Ghost van Gypsy Death Star kent zijn gereserveerdheid. Ietwat teruggetrokken, beetje nerveus. Maar baldadig genoeg om er een aandoenlijke plaat van te maken.

Webstek

No Emb Blanc

Danny Quetin
16/09/2016

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 25/10/2020 : Wardruna brengt titelnummer nieuwe plaat 'Kvitravn' uit

Wardruna, de Noorse dark folk groep die zich inspireert uit de Noorse mythologie en cultuur - inclusief het gebruik van traditionele instrumenten, brengt in januari 2021 een nieuwe plaat uit. Die zal 'Kvitravn' heten, wat zoveel betekent als 'Witte raaf'. 'Kvitraven' is ook een nummer op de plaat, en volgens de groep ...

lees meer...
NIEUWS 25/10/2020 : Welcome To The Necroclub

U bent hopelijk op de hoogte dat er een nieuwe lichting gothic rock is. The Black Caves uit Griekenland horen er zeker bij, ook al voegen ze een flinke scheut metal aan hun gothic rock toe. Zeer verdienstelijk is hun initiatief om verschillende gelijkgezinde groepen uit te nodigen op hun laatste single: 'Welcome To The Necroclub'. ...

lees meer...
NIEUWS 25/10/2020 : Elle Noir: The Day I Died

Elle Noir is een gothic zangeres uit Italië en een geschoolde sopraan. Over haar werk zegt ze: 'mijn innerlijke werelden zijn altijd autobiografisch, mijn nummers beleef ik altijd in de eerste persoon. Dood, psychische stoornissen en emotionele toestanden van onwennigheid zijn centrale thema's in wat ik schrijf.' Dat geldt ...

Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$
lees meer...
NIEUWS 22/10/2020 : Trail of Tears: terug van weggeweest!

Mag er ook goed nieuws zijn? Na jaren afwezigheid is Trail Of Tears terug. Tijdens de periode 1996-1998 verschenen enkele interessante spelers op het toneel die het genre gothic metal een niveau hoger tilden. Denk aan Tristania, The Sins of thy Beloved en zeker ook Trail of Tears met het heerlijke ‘Disclosure in Red’. Zeven ...

lees meer...
NIEUWS 22/10/2020 : Geen livestream voor 40ste verjaardag Laibach

'Het doel van het coronavirus is om Laibach te verhinderen om zijn veertigste verjaardag te vieren', zo konden we onlangs lezen op de website van de Sloveense industrialmeesters. Ze hadden het nochtans groots gezien. Ze gingen een evenement van maar liefst zeven uur organiseren op een symbolische plek. De Delavski Dom Trbolvje is de ...

lees meer...
INTERVIEW : KREGEL - Ik denk dat we de zomerhit van Radio 2 niet gaan halen en ook over de Lage Landen Lijst heb ik zo mijn twijfels.

Omdat we ons bij Dark Entries niet graag uitspreken over een bepaald virus dat het hele doen en laten van de samenleving in zijn greep houdt roepen wij 2020 volmondig uit als het jaar van Kregel. Ze vieren dit jaar hun vierde verjaardag en zagen dit als het ideale moment om hun eerder opgenomen demo's voor het eerst op de grote wereld ...