casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.313 items

   

Greyhound
A Storm Is Coming
Power Noise
29/01/2020 : Greyhound - A Storm Is Coming
HANDS  HANDS
29/01/2020, Dimi Brands

Steffen Lehmann, ondertussen al een oude krijger op het HANDS label, heeft de laatste tijd niet stilgezeten: zo dook hij op in het voorbije najaarsoffensief van HANDS met albums van zowel Greyhound als van zijproject Synthech.

Hoewel ze bij HANDS niet om talent verlegen zitten, hebben we Greyhound altijd een van de meest interessante namen aldaar gevonden. Ook een van de hardste, wat zeker gezien mag worden als een bindend verband.

Lehmanns jarenlange ervaring in het maken van rhythm ‘n’ noise, zoals ze dat bij het label zo graag noemen, stond hem toe om de twee voorgaande albums ook eens andere terreinen te gaan verkennen. Niet dat de meedogenloze en kenmerkende killersound van Greyhound naar de achtergrond werd verschoven; de toevoeging van ambientachtige elementen maakten dat de kans op een herhalingsoefening toch enigszins gereduceerd werd.

Ook op A Storm Is Coming wandelt Lehmann verder op dit pad, en brengt hij op dreigende wijze verslag uit van mislukte relaties. Waarmee u meteen het achterliggende onderwerp van dit album weet.

Wat al meteen opvalt bij opener ‘Burning Bridges’ is dat Greyhound in zijn ritmiek nog nooit zo dicht in de buurt van een melodie is geweest. Het nummer in kwestie zet meteen de toon voor het gehele album: in plaats van een ondoordringbare en monolithische wall of sound op te zetten (wat in het verleden vaak het geval was) merken we nu een dualiteit tussen de gekende lawaaierige achtergronden en de veelzijdige ritmes die hiertegen om bestaansrecht vechten.

We hadden nooit gedacht het ooit mee te maken, maar bij momenten kan je zelfs zeggen dat dit een “emotioneel” Greyhound album geworden is. Al moeten we wat dat betreft ook weer niet overdrijven: ook voor wie op zoek is naar typische Greyhound stampers valt er meer dan genoeg lekkers te rapen. ‘Like A Kick In The Face’, duidelijker kan een titel in dit geval niet zijn, en ‘Escape’, bijvoorbeeld.

Vocale samples en een electro feel vinden we dan weer bij nummers als ‘All Complicated’ en ‘Your Eyes Say Otherwise’ en tijdens het tribale ‘Principle’ kijkt Lehmann even over het muurtje richting zijn Syntech project.

Geen storm in een glas water want deze oude rot weet op dit album perfect de sfeer grimmiger te maken naarmate het album vordert. Absolute aanrader!

Greyhound

Dimi Brands
29/01/2020

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 14/08/2020 : 'Anywhere out there' kondigt nieuwe plaat van Your Life On Hold aan

Er werd al een tijdje uitgekeken naar nieuw werk van Your Life On Hold, het gothic rock project van Jan Dewulf alias John Wolf, al jaren één van de meest actieve mensen in de Belgische scene. Eerdere platen als 'Burning For The Ancient Connection' en 'My Name Is Legion For We Are Many' werden heel geod onthaald, ...

lees meer...
NIEUWS 14/08/2020 : Whispers In The Shadow in de knel met het verleden

Ondanks de moeilijke omstandigheden hebben Whispers In The Shadow in coronatijden een nieuwe plaat afgewerkt. Dit deden ze dankzij een uitgebreide crowdfunding. En die laat een ander geluid horen dan voorganger 'The Urgency Of Now' uit 2018. Waar die plaat de terugkeer naar een klassiek gitaargeluid inluidde, horen we nu weer meer ...

lees meer...
NIEUWS 14/08/2020 : De Delvers roepen op om wakker te worden voor de cultuursector

Er zijn heel wat mensen en sectoren getroffen door de corona-crisis, maar weinig zijn zo hard getroffen als de cultuursector. Sinds maart al ligt op dat vlak bijna alles dicht. Er gaan veel stemmen op om de cultuursector te ondersteunen, en één van die stemmen zijn De Delvers, het Nederlandstalig nachtorkest dat korte maar fijne ...

lees meer...
NIEUWS 13/08/2020 : ReMission International bouwt een “Tower Of Strength” tegen Covid19

Wayne Hussey verzamelde en elite kransje artiesten om zich heen vanuit de idee een oude The Mission hit opnieuw in te spelen en de opbrengsten te laten gaan naar zij die van dichtbij de strijd aangaan met covid19. Mooi initiatief en zo dachten er vele anderen ook over, want zijn oproep werd massaal gevolgd en het resultaat is binnenkort beschikbaar ...

lees meer...
NIEUWS 03/08/2020 : Goethes Erben: tijd voor een nieuw album!

Corona legt veel stil, maar Oswald Henke krijg je niet zomaar klein. Sinds juli 2020 kon je regelmatig op de facebookpagina van Goethes Erben fragmenten van hun repetities bijwonen. Volledig Corona-proof werd er geknutseld aan nieuw materiaal. Het resultaat hiervan heet ‘Flüchtige Küsse’ en is vanaf september te koop! ...